tisdag 31 mars 2009

Riskutbildning.

Tisdag och klockan är redan kvart över tio. Dagen började tidigt med en dag i skolan som var slut vid tre tiden. Lunchen idag var motbjudande, så jag och sex klasskompisar gick och åt mumsig pasta istället!

Efter skolan skulle ajg på riskutbilning del 1. En ny del som alla som tar körkort efter 1 april måste gå. Det tog cirka 3 timmar och 40 minuter. Intressanta saker men samtidigt mycket man redan visste om. Kör inte när du druckit alkohol och inte när du är trött. Livsfarligt. Så nu gör jag inte det heller. Väl hemma tog jag och nallepuh en biltur. Det gled på, gött!

Nu ska ska jag skriva ut min projektrapport så mamma kan skåda den åt mig. Därefter ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig! sååå trött. Mysigt att sova när det blåser ute. Hoppas även på kalasväder imorgon, elin har sagt att det ska bli det nämligen!
Godnatt

söndag 29 mars 2009

söndagsdepp

Bild från Bongo^^
Här har man ansträngt sig hela dagen och sen när man ringer till Christooher har han planerat annat. Schysst. Blää. Ja men gud så bra, kan jag ägna resten av kvällen att göra projektrapport medmera. Ikväll är det iallafall wipeout på tv. Nått att se fram emot. Dock var ju sista beck-filmen förra vecka så det blir inget med det idag. Men guud så bra, ännu mer tid att plugga. Jag är inte på så gott humör. Får väl dra till med lite psykologisk övning, lyssna på glad musik osv! mmh! Wipeout kanske gör underverk på min motivation? man kan ju hoppas på det!

Rapport

Nu sitter jag och fixar med projektrapporten. Det är bland det tråkigaste man kan göra på en söndag tycker jag. Känner mest förtvivlan och ångest över att behöva göra detta. Förstår inte hur det ska gå till men på fredag kommer jag ha en färdig rapport, som jag förhoppningsvis är nöjd med. Jag vill göra väldigt mycket på denna rapport under dagen för ikväll vill jag åka till Christopher. Men det kan jag inte göra om jag inte känner mig ganska klar med rapporten.. blööhöö. Nu ska jag brainstorma. hej

lördag 28 mars 2009

Fredag-lördag

Tjoho!

Igår var det Bongo Bar. Det var inte alls så mycket folk som jag trodde det skulle vara. Men det gjorde inget det. För det var trevligt folk! Jag och Elin åkte buss in, tog oss till Bongo och utnjyttjade happyhour'n. Sedan stod vi och pratade med Emma, Sara och Maja en stund. Kul att träffa klasskompisar i annan miljö än skolan. Hoppas jag det blir mer av med hela klassen, en klassfest. Jovars. Sedan så drog vi runt på Bongo. Träffade på Linus från rosenlundsskolan och det blev lite häng. Hursomhaver. Suburban Kids With Biblical Namnes spelade och det var fint och trevligt. Bra låtar spelade dom! Perfekt. Efter att Pär sedan hade en lång pratstund om Liverpool med min och Elins föredetta lärarpraktikant så tog vi bussen hem till mig. Jag, Elin, Pär och Pontus. Lite rostade mackor och sådär! Sen så skulle vi se film men den hackade för mycket så vi gav upp. Klockan var runt tre och gästerna gick hemåt. Trött som jag var sov jag som en stock!Idag var det ingen sovmorgon för det inte. Scandic och jobb. Amanda jobbade vilket gjorde jobbdagen betydligt mindre jobbig. När vi dessutom fick jobbade tillsammans var det fulländat. Vi började segt, otroligt segt, segare än vanligt. Men vi hade gott om tid så det gled på! Efter lunch var det rent hus på tv. Kunde inte se det programmet i onsdags eftersom jag rider då! Ja sen var det du är vad du äter, både brittiskt och svenska. ooh. Sen så höjdes vår ansträning en aning i de sista rummen. De var nämligen nyrenoverade och sååå fina! Dammade lite extra och piffade och städade allt lite extra noga. Så fint så! Lagom till hockeyn drog vi hem. Det gick ju bra för Hv. Bra det! Ikväll blir det Robinson minsann. Tycker jag är kul! Ha en fin lördagskväll! hejhej


fredag 27 mars 2009

Elin igen...

Jag vill också rekommendera följande låt:

http://www.youtube.com/watch?v=4upn3M4jtQY

Suburban Kids!

Hej hej kära bloggen,

idag är det jag, Elin, som skriver. Jag är gästskribent skulle man kunna säga. Jag sitter nu hemma hos min goda vän Linn och smuttar på en drink jag nyligen fått av självaste Nalle Puh. Linn hon byter skor fram och tillbaka, hon har blivit en riktig sko-o-man på senaste tiden...

Idag/ikväll går mina tankar till alla de (stackare) som ska genomföra högskoleprovet imorgon (bland annat ett par från vår klass). Lycka till hälsar jag!

Om bara ett tiotal minuter ska vi (vingla) iväg mot bussen, för ikväll spelar ju Suburban Kids With Biblical Names på Bongo! Ett band jag sannerligen tycker är värt att provlyssna på, fantastiskt fin musik!

Japp, nu tänkte jag även bjuda på två 'dagens ställ' bilder som jag tagit denna kväll.
Först ut är Linn, iklädd kjol och topp från H&M, och skor från Scorett.

Sen har vi jag själv, också iklädd kläder och grejer från H&M... Japp, vad kan jag säga. Billigt och bra är det i den affären! Sporrarna kommer dock inte därifrån, de är väl från någon random hästaffär. De passade bra, hursomhelst).




Tack för mig, på återseende! Nu ska vi åka och ha roligt (men ändå skänka en tanke till de som ska göra högskoleprovet, givetvis givetvis).

Hej hej!

Här sitter jag i mitt stökiga rum och lyssnar på Suburban Kids With Biblical Names. Peppar lite inför kvällen. Det kommer nog bli väldigt trevligt. Det förväntar jag mig iallafall. Dock ska jag upp och jobba imon vid 10, så bäst man inte är allt för trött! Inte så gött att städa toaletter om man mår lite illa!
Nyss har jag och Elin cruiisat runt i duppen! Han glider fram på gator.. Pontus och Pär plockades upp för att blir skjutsade hit och dit. Korv blev det i Huskvarna bland annat. När vi sedan skjutsat Pär till jobbet och Pontus hem till honom åkte vi hem hit. Tänkte köra ner elin till henne men så kom vi ju på att hon ändå skulle tillbaka hit sen! kanon,, hon tog bilen själv! Nu ska jag städa upp lite i mitt rum så det blir lite fräscht. Sedan får ajg allt ta mig en matbit! Därefter duschen och piffa till mig!. Pernilla och malin ska med få sig en liten piffning. Fina frisyer och lite glitter på Malin. Pernilla ville INTE ha glitter! Fy tusan!
Ses! hey

torsdag 26 mars 2009

Studentklänning


Dagen i skolan var väl inte särskilt ansträngande. 2½ timmes syslöjd. Jag var faktsikt väldigt duktig och sydde färdigt min studentklänning. Det tog inte särskilt lång tid så resten av tiden satt jag och stickade. Men när klockan började närma sig 10 så hade jag så ont i min ena hand att jag inte orkade det mer. För att inte vara en oaktiv elev så gick jag till lådorna med sytrådar. Jag blir alltid så irriterad på den orodning som råder i dessa lådor. Jag redde ut de flesta trådarna och gjorde även några lediga undetrådar. Ni som någon gång haft syslöjd kanske känner igen att den färg på undertråd man vill ha finns aldrig, och det finns heller ingen tom spole. Väldigt intressant. Ett i-landsproblem som drabbar mig ca två gånger i veckan!
Så som på bilden kanske jag ska se ut på studenten iaf! Mycket släng och snurr! Den dagen har jag dock planerat att ha en mycket brunare kropp och supersnyggt hår!

I eftermiddag kom iaf Christopher en kortis. Jag är bortskämd med att han alltid stannar över natten. Men han ska spela hela natten så när jag och nallepuh tog en biltur så körde vi även hem han ut till lilla tenhult!

Nu har jag ont i ryggen och är trött. blääää

Imon blir det en softare dag! Härligt! ska även fixa till Pernilla och kanske hennes kompis innan dom ska på disco. Om dom vill då, ibland är dom lite kräsna med vad som får göras och inte! haha goa tjejer! Hej hej!

Skola!

Här sitter jag brevid elin och har lektion. Äter choklad som vi var och köpte i automaten. mumsmums. De andra i klassen pratar, jobbar och söker musik till utspringningen! härligt
hejhej

onsdag 25 mars 2009

Muffins

Idag har jag sovit länge, vi är nämligen lediga från skolan idag ju. En tur till stan blev det ändå för att köra lite bil. Stannade även kvar där ett tag för att passa på att plugga lite teori. Svårare det än att köra bil! Det satt jag nog med i 2 timmar. Tiden går väldigt fort när man pluggar den teorin!

Igår blev det inga muffins. Det blev idag istället! Otroligt goda, självklart. Det där med kladdkakemuffins kan jag! Här får ni receptet:

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
2½ dl mjöl
1½ tsk vanlijsocker
1 tsk salt
4 msk kakao

Bland ägg och socker med visp och smält smöret i en kastrull. Häll sedan i smöret i äggsmeten. Blanda därefter resten av ingredienserna i en annan skål. Blanda sedan allt med visp. Fördela sedan allt i formar och ställ in i ugnen på 200 grader i sådär 10-15 minuter.
Smeten är ju från början en kladdkakesmet så det går lika bra att lägga den i en stor form. 20 minuter i ugnen blir det då!

Mums va gott! Ikväll ska jag åka till stallet och rida. Det blir väl Zlatan denna veckan igen kan jag tro. Helt okej, lite rolgiare att byta dock! Ha det bra!

tisdag 24 mars 2009

Bilar!

ooh. så sugen på något gott. Chokladmuffins kanske! Jag älskar choklad! Om någon efterrätt eller liknande inte innehåller choklad har jag svårt att tycka det är riktigt gott. Hursomhaver. Var ute en svänga med Nallepuh och körde lite bil. Visst är min Dup söt och rolig, men så säker på att köra bil än att jag gillar att växla mellan olika bilar. Så jag föredrar saaben. Nallepuh sa även att han skulle titta efter en annan bil nu. En ny. Jag röstade för en bil med lite större bagage så vi kan packa mer om vi tar bil till Emmabodafestivalen. Men vet ni va. Då sa han: ta mercedesen istället då, den kan ni ju packa hur mycket som helst i! Jamenvisst, trodde inte det var ett alternativ! ha, vi får väl se hur det blir men i mecedesen kan man ju campa om det nu skulle bli översvämmning eller liknande!

Nej nu ska jag antingen göra lite projektrapport, läsa lite toeri, sticka på min klänning och titta på tv eller baka! hmm. Vi får se hur det blir!


Sweet kissin' in the moonlight

Tisdag eftermiddag! Förtillfället på rätt glatt humör. Sitter nämligen här coh lyssnar på Thorleifs bidrag till melodinfestivalen! Svängig musik, minst sagt! Sjungt på denna sång i stort sett hela eftermiddagen!

Skolan serverade idag inte världen godaste mat. Fisk med filsås. Egentligen är denna rätt helt okej men efter att ha ätit samma filsås sen årskurs 1 i lågstadiet så har jag, tro det eller ej, tröttnat på denna sås! Så Mikaela lockade med mig och elin, och tillslut även Pontus till att äta på stan. Det blev Mackmakeriet. När vi kom in där så hände en liten rolig incident! Jag stod brevid Pontus så bara sådär fattade han min hand och jag blev en sekund väldigt förvånad innan jag insåg att han trodde att jag var Mikaela! hah, tydligen var det inte första gången. Vad roligt det hade varit om det hade stått en gammal gubbe som han tog i hand med!

Nu ska jag engagera mig i projektrapporten! Imorgon är vi lediga från våran enda lektion, så blir en chill dag! hejhej


måndag 23 mars 2009

Grattis Jennie!!

Det är den 23 mars och Jennie fyller 19år! Inte varje dag det inte. GrattisGRATTISGrattis! Ett bra tag har Jennie varit en av mina bästa vänner nu och glad är jag för det minsann. Hemskt roligt har vi haft det tillsammans! Turkietresan var helt underbar, blir snart igen förhoppningsvis! yeesss

söndag 22 mars 2009

Bongokväll och söndag!

Så var det söndag. Idag vakande jag ganska tidigt. Tog mig min goa filt och la mig i soffan i vardagsrummet. Där låg jag till klockan fem ungefär och tittade på diverse filmer och tv-program. Det va gött! Tog mig lite nutella också, nutella direkt ur burken då. mumsmums!

Igår var det trevligt som jag skrev. När vi kom till bongo någn gång efter halv nio var det väldigt´lite folk där. Jag och elin köpte oss ett glas vin (en fast två!) och slog oss ner vid ett bord. Vi pratade lite med Daniel tills han gick och därefter lite allmänt mingel. Största delen av kvällen hängde vi iallafall med Jonatan och hans polare. Ganska lugn kväll med trevligt sällskap. Vid 1-tiden sprang jag och elin till bussen, 2:an, för att åka och plocka upp Pär. Sista biten hem blev en promenad som inte var så jobbig då det inte längre är så kallt!

Väl hemma ringde jag till Christopher för lite shittchattande. Varade inte så länge då han ville fortsätta spela sitt trevliga spel. Så jag tog mig ett glas vatten och kröp sedan ner i sängen för att sova.

Nu ska jag skriva på min projektrapport lite! Senare ikväll blir det ju givetvis Wipeout och Beck! Beck filmen som visas idag minns jag som en av de bättre! otroligt spännande! Värd att se om man gillar Beck. Hadetgöttt!

Natt

Nu är det natt. 01.54 står det på klockan.. Jag är trött men vill inte sova. Av olika anledningar. Sova Ensam! Det är just ensamt.. Imorgon är det söndag vilket innebär ansträgning. Projektrapporten osv. Puh. Ikväll har jag iallafall haft det trevligt. Upplevt både det ena och det andra. Bland annat hur det kan vara att bestiga kebinikase(?) i 10cm klackskor och sen ta sig ner! Ha det så bra gott folk! Godnatt!

lördag 21 mars 2009

Dagens ställ

Dagen har varit underbar. Mycket sol. I kanske en halvtimma låg jag och myran på altanen och stekte lite i solen. Skönt! Annars har det inte hänt så mycket denna dag. Nu sitter jag här med Elin. Snart ska vi bege oss till Bongo och ha det kul. Här kommer dagens ställ som jag har lovat!

Hela stället är från h&m!

Morgon

Vaknade och tänkte: Jag har glömt ställa klockan åt Christopher! Det hade jag ju inte då det är lördag idag. Jag undrar varför jag inte oroade mig över mig själv, att jag borde gått upp? Antagligen hade jag sovmorgon i min drömvärld. Skönt att slippa gå upp av att en klocka ringer iallafall. Det kändes som det var evigheter sen, vilket det också är. Om man räknar två veckor som evigheter.. tror jag gör det när det gäller detta. Lite frulle blev det iaf, lite tråkig tv och sedan också en kort stund av kortspel för att hålla kvar Christopher lite extra. Men han drog nyss. "Jag vill åka hem tidigt den dagen jag ska hem". Puh. tråkmåns..

Nu ska jag städa lite i mitt rum och göra sånt man inte hinner annars. Slopa pluggandet idag. Idag blir en endast trevlig dag! Bongo ikväll också, blir säkert superduper kul! Hörs sen!

fredag 20 mars 2009

Chokladbollar!


Yes! Filosofin är överstökad. Gick väl sådär halvbra, men inget som stör mig direkt.


Nu har Christopher och jag precis bakat chokladbollar. Dom är väldigt goda, speciellt då jag satte Christopher på uppgiften att finfördela havregrynen i en mortel. Då blir det godare! Nu ska jag dela upp bollarna lika mellan mig och min partner, annars får jag betydligt färre i slutändan. Sen blir det la film.. vad annars när Christopher får välja! Nattinatii!

torsdag 19 mars 2009

Sune!

Förresten! Idag pratade vi i skolan lite om Sunes sommar och Sunes Jul!. En underbar scen är när de är i kyrkan! Håkan är underbar, titta bara! Hare gött, ARMEN!




Förkylning

Underbart att solen fortsätter att hålla i sig. Elin skickade ett sms till mig idag några minuter innan halv 8 och skrev att hon itne frös någonting alls i bara tröja! Därför tog jag en av mina tunnaste jackor. Det är den av alla mina jackor jag gillar mest nog. Svart, glansig från H&M som Christopher gav mig i 17-års present. Lite kall var den dock, men ska man vara fin får man lida pin.

Det är med colizion är verkligen nödvändigt.. Halsen har gått över men förkyld är jag trotsallt. Jobbigt är det. Tänker inte bli sjuk, och jag har inte tid för detta!
I helgen blir det iallafall trevlans tror jag! Sol på lördag, bongo på lördag! Ses där? Foshoo! Jag skriver autografer och kan även ställa upp på att bli fotograferad. Då kanske man kan se till att bjuda på ett såkallat "dagens ställ" också!

Nu blir det hv71. Jag tror dom vinner, det ser så ut! Men man vet aldrig hur det slutar! Puh! Nu blire soffan! Tjoohej!

onsdag 18 mars 2009

Studiedag

Trots en ledig dag från skolans lektion ringde min klockan vid 8.00. Upp ur sängen flög jag, vädligt långsamt, och började med att ta en colizion. Förebygger att inte bli sjuk för tillfället. Ingen frukost tog jag utan jag åkte direkt ner till stan och till körskolan. Underbart att köra i saaben nu. En bil man kan. Det gick si och så som vi båda var överrens om, jag och körskoleläraren. Lite slarvig var jag allt.

Väl hemma tog jag lite frukost innan Elin coh Pär skulle komma. En rostade macka med ost och vanlijyogurt. Jag tycker det är gott med banan i yougurt men våra är förtillfället slut. Därför tog jag lite chokladsås med banansmak istället. Bra resultat. Kanske inte så nyttigt men oväsentligt skulle jag säga.


Pär och Elin anlände och vi har varit effektiva, jag och Elin då. Pär tyckte nog det var roligast att kasta Christophers stressboll innan han for hem. Efter att ha tagit en underbart skön promenad ute i solen fortsatte jag och elin att arbeta lite med projektrapport. Bra det.
Nu har vi vilat en stund, dags för lite filosofitänkande innan det får räcka för dagen! Ikväll blir det ridlektion. Kanske att Zlatan är ridbar denna afton! Hejdå..

tisdag 17 mars 2009

Solnedgång

Efter att solen gick ner gick mitt humör också ner.. Filosofierna uppmärksammades lite av mig samtidigt som jag tittade på vardagstv. Det börjar på 3:an med top model, därefter SACT. Kanalbyte till kanal 5 och man får titta på slutet av AFV innan grey's anatomy börjar. Därefter får man vara snabb att byta tillbaka till 3:an och det är How I met your mother föjt av 2½ men. På grund av mitt taskiga humör började jag emellanåt gråta utan anledning. Sånt är livet, alltid kan man inte vara käck inte.

Nalle puh och jag skulle sedan köra lite bil. Men bilens batteri var dött så det va ju kört om man säger. Det får bli körlektion imorgon istället. Efter det ska jag minsann plugga med Elin. Ska nog även anlita henne som min assistent på min blogg. Fixa med saker som arkiv osv. Vet inte vad jag ska erbjuda henne i ersättning. Får klura ut något!

Nu sitter jag och tittar på mysteriet på greveholm. En underbar serie, klockren! Nattihej!

Sol!

Idag när jag kom ut ifrån mitt rum såg att jag solen lyste och himlen var blå. Genast var allt lite bättre, även om jag var otroligt trött och ville hemskt gärna bara ligga kvar i sängen brevid Christopher. Men skola blev det trotsallt. På håltimman drog jag och Elin till hemköp och skulle köpa lite snacks. Ingen glass hade de ännu så det blev marabou choklad och lite kola-snöre för min del. Utan jacka satt vi sedan på skolans skolgård och njöt av den underbara solen. Än är vindarna lite kyliga men jag kan inte klaga. Snart blir det att steka på altanen!

Nu är jag hungrig. Orkar inte laga mat. Men något ska jag äta. Sedan blir det filosofi igen. Den där trevliga rapporten borde jag med jobba lite på men kan tänka mig att jag skjuter upp det till imorgon. Ne nu blir det at leta i frysen efter lite föda! Hejsvejs!


En mysig solig bild från förra våren! Elin, Yra, Camilla, Vilda och Felicia!

måndag 16 mars 2009

Dagen i korthet

Dagens händelser. Det började med att man hade tre lektioner i skolan. I psykologin lär vi oss om barnuppfostran och dess påverkan. Det kan ju alltid vara bra att veta lite om detta till framtiden. Jag har nämligen tänkt att jag ska skaffa mig några barn ihop med Christopher sen när livet är mer stabilt och ordnat. Hoppas dom blir brunögda, 75% chans på varje barn, helt okej odds! Tjockt hår hoppas jag också på för deras skull. Tunt hår ser jag inga fördelar med alls.

Lite religion med. Dags att välja en sekt. Tanken var det iallafall. Jag har inte valt någon än. Ska leta upp en galen, blir mer intressant så. Sekter är obehagliga.. Projektarbeteslektionen varade kanske i fem minuter för min och Elins del, sen blev det bussen hem. Ja men tänka sig, hem för att skriva projektrapport. Det var så hemskt roligt att jag istället var tvungen att skaffa en blogg för att kunna undvika det.

Kan jag passa på att tacka elin, min lilla vän, som hjälpte mig att fixa lite layout. Får ändra lite mer sen så den blir riktigt spacad. Elin ska få vara med och gästskriva lite i min blogg i framtiden, och kanske ta kort på mig när jag ska presentera dagens ställ och sånt roligt!



Eftermiddagen och kvällen spenderades sedan med pojkvännen. Vi lagade en egenpåhittad grönsakssoppa som blev relativt god. Vegetarisk var den iallafall! plusfördet! Kvällen har vi spenderat framför tv:en tillsammans med Philip och hans flicka. Hv71 spelade och det var ganska spännande. Dock var jag inte så insatt för jag studerade filosofi. Otroligt kul även det.

Nu ska det inte pluggas något mer för idag inte. Det blir att borsta tänderna och titta på projekt runway!

Bloggstart!

Jag som aldrig tänkte skaffa mig en blogg. När det blev någon slags bloggexplosion häromåret, kan tänka mig att det var 2008 jag märkte detta tydligt, bestämde jag mig för att jag inte skulle börja med detta. Var tredje kvinna i Sverige tror jag det var har numera en blogg.Det läste jag på aftonbladet, nu är jag en av dem.Himla käckt som jag ibland säger.