tisdag 29 december 2009

Laptop

Hallå elller. Här sitter jag i vardagsrummet och ser på tv. Vid min nya laptop. Jag stör mig otroligt på att jag inte har någon datormus, men jag vänjer mig nog. Och internetsladden är lite jobbig med, haha. Ash. Jag har i alla fall lekt lite med min webcamera. Det var år och dagar sen jag hade en sådan. Resultat:

fredag 25 december 2009

Jul

Tjena i jultider. Julafton igår var finfint för mig. Jag och Christopher böt julklappar i sängen precis när vi vaknat. Jag fick ett par öronhängen, en parfym och ett suuperlångt halsband. Hah, verkligen jättelångt. Men fint var det! Annars igår åt vi julbord. Min mat var potatisgratäng, fläskifilé och bearnaisesås ! mmmmhh! Vi tittade på kalle, vi åkte till min farmor och delade ut julklappar med den delen av släkten. Sen vart det alla julklappar här hemma. Jag fick kanonjulklappar och ska snart köpa mig en laptop. Kanon. På kvällen tittade Christopher och jag på en skräckis på tv. Den var jätteläskig men hade ett trist slut, som alltid. En läskig film men som helt saknar poäng.. Idag har jag jobbat tre timmar. Det duger. Resten av dagen är inte särskilt planerad än. Får se vart den slutar! Tjinix.

tisdag 22 december 2009

Datorn

Jag rensade precis min dator på cookies och sådanna där grejer. Det gjorde susen! I alla fall än så länge. Hoppas det håller i sig. Efter julafton ska jag nooog spana på en laptoppiss. Jag vill ha datorn i sängen och soffan, inte på skrivbordet!

måndag 21 december 2009

Hundarna!

En riktigt sur och morrande Myran i tomtedress. Hon morrar för fullt när kortet tas. Innan idag visade hon tänderna och högg mot mig. Hon är minsann gullig Myran. Men vad ledsen hon ser ut då. Egentligen vill hon bara kramas och pussas. Min sötnos.
En putt Loppan med tomteluva. Jag vet inte, mössa är tydligen inte hennes grej.. Men ajg tyckte i alla fall att hon blev fin.

Städning hos Christopher idag!

Tjinixen! Snart är det minsann julafton. Idag har jag fått fram min lilla gran och lagt alla mina paket under den. Det är jättefint live men min kamera kan inte ta en tillräckligt bra bild för att visa det. Utan blixt blir det suddigt och med blixt försvinner det fina helt. Ni är alla välkomna att komma och titta på min fina gran och alla mina paket under!
Idag har jag varit i Tenhult med lille Christopher. Vi, eller han, har tvättat alla sina kläder. Kläderna i hans tvättkorg har legat där sen i början av sommaren, så det var liksom dags nu. Innan jag åkte hem vid sjutiden så hade tre tvättar hunnits med. Ungefär två kvar. Bra gjort lilla vännen. Medan Christopher var glad över att ha sin skoldator hemma och spelade lite fm så storstäade jag hans rum. Det blev jätterent. Det behövdes också. Visst är det mycket roligare att städa hos någon annan?
Jag, Christopher och Myran myser på morgonen. hihi
I lördags så träffade jag ju Sophia med! Det var ritkigt trevligt det minsann. Vi gjorde en kladdkaka här hemma och åt och sen begav vi oss till bongo. När det var dags att åka hem så hade vi en liten sleepover hemma hos mig. Hah, jag kokade mackaroner och bjöd på mitt i natten och slängde fram lite nattkläder till Elin.

Elin visa hur det ser ut när man sover.

Nu vill jag mest att det ska vara dagen före julafton. Imorgon känns väldigt onödig, men ska väl få ut något bra av en tisdag också minsann. Grovstäda mitt eget rum och kanske träna? Ja men vi får se. Fisken borde få det lite julfint. ush. Hejdå.

onsdag 16 december 2009

Trampmaskin

Idag på gymmet stod jag sammanglagt nästan 50 minuter på trampmaskinen. Himla gööttt!! Imorgon ska jag åka på shoppingtur. Jag hoppas jag hittar svinmycket saker!
Jag tycker det är "roligt" när man läser kommentarer på facebook i grupper som "Sverigedemokraterna i riksdagen- ja tack" och "Nej tack till moské i Sverige" när folk skriver att vi måste stoppa muslimerna för att dom kommer ta över världen. Som att de är en ond lite makt som ska ta bort allt det goda? Är muslimer ondare människor än kristna människor? Många invandrare i Sverige är ju här för de har blivit tvungna att fly från krig. Jag tror inte de har haft tanken: Vi ska ta över världen!!!! när dom tvingades fly från sitt kära hemland..

Jag vill varken gå till kyrkan eller en moské. Men om dom kristna ska få ha sin kyrka kan väl muslimerna få ha sin moské. En byggnad mer eller mindre skadar väl ingen.

lite gramse

Idag tog jag på mig varma jackan och stora halsduken och gick bort till Scandic för att lämna mitt kvitto från friskis. Man har nämligen en summa varje år man får använda till att köpa till exempel träningskort. Jag hade 200 kronor kvar så det ville jag ju utnyttja nu innan det blir nytt år. Men så kom jag bort och så säger dom att det är försent att lämna in det nu. Jag hade antagligen köpt ett 10-gångskort i alla fall men jag blev lite putt. Det är ju fortfarande december och det är ju på decemberlönen jag ska få det om jag lämnar in det nu. December tillhör ju detta året, 2009? Nej tydligen inte på scandic. Det finns säkert någon vettig anledning till att det är så men ändå. Typiskt.. Det visste ju inte jag!

Nu ska jag röja i mitt rum, för jag har lyckats stöka ner igen. Jag som finstädade mitt rum i söndags..

tisdag 15 december 2009

Hundar, igen!

Myran har duschat idag. Hon plågade sig igenom det. Men efteråt var hon överlycklig och sprang runt som en tokstålle!



Zeta när hon var valp, så sööt!!

måndag 14 december 2009

människans bästa vän!

Jag är minsann en riktig kvällsmänniska. Det är på kvällen jag verkligen känner för att träna. Jag börja sy saker. Det är ofta efter 12 jag har storstädat mitt rum. Mmmh, kvällen är grejer. På morgonen är jag mest bara trött och suuur. Jobbigt är det dock att man blir lite begränsad på kvällen. Jag skulle ju inte ställa mig och bada hundarna nu liksom. Men det ska jag ta och göra imorgon. Jag tar på mig ansvaret att julbada våra små sötnosar. Båda hundarna hatar att bada men guud vad glada dom blir när dom är klara och känner sig duktiga. Dåm får fnatt och springer runt och gnider sig mot alla mattor dom kan hitta och vill ha massa godis. Vad skulle man göra utan hundar? Människan bästa vän!

Myran leker med en plastmugg!

söndag 13 december 2009

Microkola

Idag har jag bakat microkola och lagt små bitar i bakplåtspapper. De kommer fram lite närmare julafton sen. Det blir smaskens. Annars har jag städat mitt rum idag och haft det rätt segt. Christopher var inte sugen på att träffa mig idag heller så blev ensamt.. Nybäddad säng har jag också i alla fall, det blir skönt att krypa ner i sen!!

fredag 11 december 2009

lite av varje

Jag tycker Myran är lite jobbig när hon tar saker från mig. Nu hittade jag precis Christophers använda strumpa i köket, halvblöt. Myran har väl bitit lite på den och blött ner den. Jobbigt om hon ska gå och gömma saker för mig!

Igår var Christopher med mig på gymmet. Jag är tränad, han är inte. Jag ägde ut honom på ehm, vad kallas det? Ryggövningen när man drar sig upp med armarna. Han behöver nog träna lite min pojk!

Igår hade mamma köpt anstiktsrengöring till mig. Active scrub! Den har jag skrubbat anstiktet med nu. Den verkar vara bra, blev väldigt len i ansiktet efteråt. Hoppas på att den tar bort alla mina porer och finnar! hoho

Idag skulle jag ha tränat och gått på lussefika på jobbet. Men både blev inställt. Det för mig inte så mycket. Istället har jag kört mormor till sin syster, städat hos mormor (jag hatar veerkligen dammsugare!!!) och så kanske det blir lite städning i mitt rum med. Det behövs alltid. Ikväll ska jag hänga på bongo en sväng. Puss och kram

onsdag 9 december 2009

Mina käraste hundar

Alla som känner mina hundar vet att Myran är den som kan vara lite tjurig. Myran är den som leker med bollar och gör var och varannan leksak och gosedjur till sin bebis. Loppan däremot ligger mest i soffan och sover (och biter på klorna). Ibland springer hon som en galning i trädgården och då och då slänger hon upp något plommon eller kvist i luften och leker lite. Idag fick hon dock tycke för en liten mjukismus. Myran upptäckte den innan den slogs in i paket, men idag satte Loppan klorna i den lilla grå musen och sprang iväg med den. Dock får varken Loppan eller Myran behålla den för då går den bara sönder..
Världens snällaste vovve - tar muusen! Mums

provning

Idag vakande jag upp med världens träningsvärk i ryggen. Ush och fy, men bra bra!

Jag låg i sängen till ca halv ett idag, sen har jag provat lite kläder. Provade min julaftonsklänning och min nyårsklänning. Jag vill defenetivt köpa ett par skor jag spanat på till nyår. Hoppas dom finns kvar till efter jul, för jag vill vänta och se vad jag får i julklapp. Kanske ett presentkort eller i alla fall pengar. Då blir jag fin tror jag! Men frysa om fötterna och benen kommer jag defenetivt göra om jag råkar springa runt ute på nyårsnatten..det får man väl ta om man vill vara fin! Jag vill ju inte springa runt och va alldeles för kort, 12 cm minst skare va.. jepp så får det bli!

Min favoritklack. Den skönaste högklackade skon att promenera i alla fall. fiint.

måndag 7 december 2009

Besök hos doktorn

Idag har jag varit hos doktorn och kollat upp vad det är för konstigheter med min rygg. Först när jag fick komma in i ett rum sa sköterskan (eller vad hon nu var) att jag skulle ta av mig mina jeans. Sen gick hon iväg. Jag satt där ett tag och frös, det var ju kallt. Och varför ska jag vara utan byxor när det är ryggen som är problemet? Staffan (doktorn) kom sen. Han skulle kolla lite reflexer och sådär i mina ben tydligen. Jaha, det gick ju bra. Han kom i alla fall fram till att ryggontet sitter i musklerna. Det var ju bra, nu får jag börja träna ryggen ordentligt. Söka upp en sjukgymnast så jag inte gör några konstigheter. Det blir bra!

Nu har jag suttit på golvet i kanske en halvtimma och slagit in ytterligare några julklappar. Det ledde till att jag har ganska ont i ryggen nu. Typsikt..

söndag 6 december 2009

Godis och pussel

Idag har det bakats nutella-godisar. Pusslat har det sysslats med. Jag har försökt få Christophers fingrar att syssla med något annat än att pilla sönder sina fingrar och tår. Ett tag fick han min nåldyna. Snart ska jag se project runway, jippie!

lördag 5 december 2009

Det var då ingen rush alls på h&m. Men det fanns inget till mig ändå. Sparade lite cash antar jag. Dock köpte jag ett par fina strumbyxor, men dum som jag är tittar jag inte alls på storleken? Ja så det blev ett par 40/42. Får ta och byta dom när jag orkar åka dit igeen.

Nu hoppas jag på att Christopher ska stiga upp snart så vi kan baka pepparkakor! tjena

fredag 4 december 2009

Fullt ös

Idag när jag kom in på friskis möttes jag av Michel Jackson på hösta volym. Det var minst sagt jobbigt med så hög musik. Var ju tuvngen att skrika till min träningspartner. Men sådär efter en timmes träning så vande man sig lite. Jag tycker dom det är bra att dom inte kör dj-bås och fulltösmusik varje dag. Det hade varit jobbigt. Men det var minst sagt en förfest-kväll på friskis idag i King of pop anda. Det var ett pass inspirerat av Michael där ledarna var utklädda till just honom. Det var säkert ett skojsigt pass. I entrén efteråt fanns det chirre, salta pinnar och pop corn. Även bira, cider och vin. Full fest. Jag och Anders tog istället en gaínomax och gick mot bilen.. Gött det.

Ikväll är det idol. Kul. Imorgon ska jag.. baka pepparkakor och kanske åka upp till h&m och kolla underklädeskollektionen. Om jag vaknar i tid. Det gäller väl att vara där när det öppnar!

torsdag 3 december 2009

Idag har jag tittat på endel Ullared-avsnitt. Det ska bli kul att åka dit sen när jag har min egen bostad, det är då Ullared är som bäst kan jag tro. Hanlda fryspåsar och sådär! Då får ajg släpa med mig herr Eek och shoppa! haha

I eftermiddag ska jag i alla fall hämta upp Elin och så ska vi försöka spana efter lite julklappar. Jag hoppas på att hitta massor!

onsdag 2 december 2009

Diss

Idag vill jag dissa ridbyxor och passande ridstövlar- till vardags. Ridbyxor och stövlar har man i stallet och på hästen enligt mig. Ridbyxor ska bli skitiga och håriga och stövlarna ska man trampa runt i bajs med. Tycker jag.. Stövlar utan ridbyxor är väl vanliga stölvar, men jag menar i kombination till ridbyxorna dårå.
Okej, det är ju fint med rena och fräscha ridbyxor och stövlar med, speciellt på kanske en tävling. Men det är fortfarande bland hästar dom hör hemma. Inte på en shoppingrunda.. mmh