onsdag 29 september 2010

Förkyld

Äro lite förkyld, men äter colizin och tar nässpray så håller det under kontroll tills det försvinner (förhoppningsvis)! Jag och Martina från min klass sågs på wayne's och tänkte plugga inför morgonens seminarium i eu-rätt. Det gick så bra att vi efter en stund la ihop böckerna och gick och tittade i affärer istället. Jag köpte en kofta på gina tricot.
Hejs!

Naw, Honey. Vår gamla hund! Världens finaste!

måndag 27 september 2010

Framöver

Igår såg jag och Christopher på en liten läskig/spännande film senare på kvällen, the uninvited. Det ledde till att jag somnade relativt sent vilket i sin tur ledde till att jag blev supertrött framåt dagen. Men efter två alvedon och några minuters vila så åkte jag på tre timmars föreläsning i eu-rätt. Så såg denna dagen ut!

Framöver har jag två veckor med mycket jobb vilket känns kanon. Till helgen kommer Elin hem från Lund och på lördag ska vi (jag, Elin och Sophia) spela nattbowling. Det blir skööj!

Imorgon har jag och Christopher kärleksdag. Vet inte hur många månader men ändå. Vi ska nog inte fira det man får väl börja hålla sig till hela år. Men kankse en extra puss..?hih Hejsvejs! :)

Jag och Chris för ett år sedan, typ. Snyggt vaaa? haha..

söndag 26 september 2010

Lugg

Jag klippte av mig luggen häromdagen. Jag uppdaterade mig från ikeasaxen till tygsaxen. Det blev lite hackigt och ojämnt men det är inget som syns på håll ;)

Igår var jag ute och partayade. Jag hade roligt, blev lite förbannad och sen åkte vi taxi hem. Taxi var fantastiskt. Vilket invistering i hemfärd!

Nu ska jag duscha för snart ska jag till jobbet!

torsdag 23 september 2010

tentan närmar sig

Idag har jag varit på seminarium om krediträtt. Blev lite klokare men fortfarande lite vilsen. Vi insåg också att det inte är så lång tid kvar till första tenten, hur den nu ska gå. Jisses..

Trött i benen är jag också efter en jobbdag på scandic. Jag är ju inte så van vid det jobbet numera så blir lätt trött i benen. Plus cykling till stan och hem. Nu är jag dessutom hungrig så jag hoppas på kvällsmat efter idol. Imorgon är det dessutom helg, jag hoppas det den bjuder på något trevligt.

Hejs!
Jag och Chris i Turkiet, awwh nice.

onsdag 22 september 2010

Laptopväska

Idag var jag som sagt hos tandläkaren. Jag var lite smått orolig över att behöva ta en bedövningsspruta. Men jag slapp och tur var väl det. Visst ilade det lite emellanåt men det var ju inget man inte kunde stå ut med. Men sen så var inte mitt hål så farligt heller. Så det var tur! Nu har jag hela tänder som jag ska sköta ordentligt framöver med tandborstning, tandtråd och flourtabletter (laktrissmak!).


Sen träffade jag Jennie en svänga och tittade lite i affärer. På Gina tricot hittade jag ett laptopfodral. Nu har jag en stor väska om jag ska ta med den och det är så otympligt. Nu kan jag praktiskt och tjusigt ta med den överallt. Hihi!


Nu ska jag försöka plugga. Det är svårt att avgöra rättsläget denna veckan.. blä


tisdag 21 september 2010

Liten shoppingtur med vännen min

Nu har jag och Jennie upptäckt nya h&m i city. Det var fint och fräscht men vi hittade inget att köpa.. På h&m på a6 hittade vi dock lite mer. Jag köpte två par öronhängen!

Nu ska jag väl plugga. Måste göra det, få in vad som gäller när det handlar om krediträtt. Och imorgon ska jag laga mitt hål i tanden också, buhuu :( .Har borrat förr men aldrig tagit en spruta. Christopher sa att sprutan är värre än att borra utan spruta. Aj? Jaja, tuur att man inte är spruträdd i alla fall!

Hejss

måndag 20 september 2010

uuuh..

Går runt och är upprörd inombords över frustrationen över att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Det som känns mest upprörande är att de allra flesta som har röstat på SD egentligen nog inte vet vad det är partiet står för. De tycker bara att invandrarna står på brottsligheten och kommer och förstör vårt land. Det kan man se på efterlyst och barnen får inte sjunga vad de vill på skolavslutningar längre. Ööörk. Jag skulle tycka Sverige var ett riktigt trist land om vi inte hade någon invandring. Förresten så är vi inte mer än människor allihopa. I Sverige bor det nio miljoner människor, i världen bor det närmare sju miljarder. Tro inte att vi är nått särskilt, uh-uh!

Idag ahde jag föreläsning om krediträtt. Det kändes lite komplicerat och läraren var inte den bästa. Det ledde till att jag satt och ritade fjärilar, hjärtan och en solnedgång.. Ska plugga igen det ikväll, i alla fall lite..

Imorn ska jag troligtvis luncha med Jennie och besöka nya h&m, det blir fint!

Hej

söndag 19 september 2010

smöret i skålen

Alltså det här är bara så himla roligt.. haha


Den bara stod där i kylen och gottade sig, haha..

lördag 18 september 2010

Plommongelé!

Idag har vi gjort plmmongelé här hemma. Vi vet inte än om den blir för lös eller om den blir som den ska. Men den blir nog bra hur som helst. Tur att vi gjorde nu, för förrådet började precis ta slut = katastrof!





onsdag 15 september 2010

Hål i tanden osv.

Idag var jag hos tandläkaren som talade om för mig att jag hade ett hål. Jag fick även det förklarat för mig att jag måste börja använda tandtråd och tänka på att låta tänderna vila från mat 3 timmar mellan varje intag. Gött. Nästa vecka ska jag laga hålet. Trevlig utgift och trevligt att ta bedövningsspruta. Har aldrig gjort det förr, trots att jag lagat hål några gånger. Bara den inte är värre än sprutan i foten så går det nog bra..

Efter det var jag på apoteket och införskaffade sånhär tandtrådspetare. Köpte även handkräm och en kortisonsalva mot min uttorkning på fingrarna. Tog tag i ett problem sådär.

Klockan 14.00 var jag på ansiktsbehandling. Där fick jag det förklarat för mig att jag borde ta hand om mitt ansikte bättre. Jag måste börja återfukta. Mina porer var väldigt igentäppta, hon nämde cement. Hon vaxade även mina ögonbryn. Jag tyckte till en början att det ena blev lite väl smalt men har börjat vänja mig. Ser vårdat ut i alla fall. Jag får la köpa en återfuktningskräm imorgon då.

Pluggat har jag gjort också, det var rätt svårt och segt denna veckan.. blää

tisdag 14 september 2010

Imorgon..

Imorgon ska jag träffa mina två vännner Sophia och Anders och äta lunch. Jag kommer förhoppningsvis sova typ till klockan tio så för mig blir det nog mer frukost/lunch- brunch alltså? Ingen typisk brunch bara.. Klockan 13.40 ska jag till tandläkaren, första gången jag måste betala. Känns jobbigt. Ser det bra ut skippar jag nog typ nästa år. Varannat räcker haha! Efter det blir det ansiktsbehandling som jag fick av mina kusiner och moster i födelsedagspresent, det blir härligt! Har aldrig varit på det förut så ska bli spännande. Hoppas jag får ett fräscht ansikte..

Kanske man skulle förtidsrösta imorgon också? Så får man det gjort plus att jag slipper göra det på söndag när jag jobbar 12-20. Vi får väl se! Nu ska jag fortsätta se på idol! Kramelikram!

måndag 13 september 2010

Måndag

Idag blev jag inringd till Scandic på morgonen, så jag klev snällt upp och jobbade sex timmar. Hade säkert fått stanna mer egentligen meeen jag var tvungen att dra mig hemåt innan jag skulle ner till föreläsningen på min kurs. Jag kände lite stress och smsade min pojkvän Christopher och bad honom att laga middag tills jag kom hem. Det gjorde han också och jag blev bjuden på baconsås och spagetti. Det var gott, han har lärt sig bra med åren mhm!

Full rulle efter 8 arbetsdagar i sträck plus lite skola. Efter föreläsning städade jag mitt rum. För jag kan inte koncentrera mig på plugg om det är stökigt. Så nu är det gjort och nu renskriver jag mina anteckningar. Ska post-ita min lagbok också sen.

Klockan 22.00 är det ett "to be continued" avsnitt av Medium som jag bara måste se! Då ska jag ligga nerbäddad i min stoora säng (Christopher är i Bankeryd). Hejs!

söndag 12 september 2010

Mycket jobb denna veckan..

Denna veckan har jag börjat på en högskolekurs, pluggat och jobbat sju dagar- ganska långa dagar dessutom. Jag har fortfarande kvällen kvar på jobbet och känner mig rätt trött. Ska bli skönt att ha sovmorgon imorgon. Skulle dock inte förvåna mig om de ringer från jobbet. Det är ju bra för jag vill jobba, men vad skönt det skulle vara att sova!

Nä nu har jag inget mer att säga! Hejs

fredag 10 september 2010

Fredag

Här är lite bilder från när vi var på Studion och åt. Blev inte så bra och så många bilder men ändå något. Det var supegott!



Till nästa vecka när jag ska till hundklubben så ska jag smörja in hela kroppen i myggmedel. Har tre myggbett i ansiktet, en i handen och typ två i hårbotten. Hemskt! Förresten höll jag på att hamna i en riktig fajt med en tant i min grupp igår. Fick behärska mig och bara gå där ifrån för det hade ändå inte lätt till något att argumentera (eftersom hon ändå inte skulle förstå). Men fly förbannad var jag. Och så är det en annan kvinna som alltid kommer till hundklubben när vi har vår träning och bara sitter och tittar och stööör med sina hundar. Stööörigt. Men för Loppan gick det bra igår i alla fall. Vi sprang oss varma och jag har nästan lite träningsvärk idag, se där ja! Hejshejs!


(bilden är från i lördags)

torsdag 9 september 2010

Inställd skola

Idag är mitt seminarium inställt så ingen skola för mig idag. Rätt skönt men ändå dumt, vill ju ha svaren på allt. Men det får jag väl senare sen. Men plugga blir det en sväng ändå ihop med min kamrat och sen ikväll drar jag iväg till hundklubben. Riktigt fullspäckad vecka denna veckan.

Igår var jag, mamma, nalle puh, jimmi och chrisotpher på Studion och åt mat. Det var väldigt fint, väldigt lyxigt, väldigt trevligt och väldigt gott. Jag åt entrecote med pommes och bea. Till efterätt en supergod varm chokladkaka med supergod vaniljglass på. Jag var såååå mätt så orkade knappt chokladsaken men ändå. Bra ställe det där, det var det. Tog några bilder, får se om någon blev fin isåfall kommer det upp sen! Nu ska jag se idol som jag missade igår!

tisdag 7 september 2010

Lagboken

Lagboken är så otymplig att handskas med plus att jag ibland inte förstår vad det står i den. Det är liksom lite för svårt språk för mig stundvis. Men ändåå va.

Kort o gott

Idag har jag arbetat på en annan avdelning litegranna. Det gick väl bra men det kändes som att jag inte gjorde någon nytta knappt. Jag känner ju inte pensionärerna där så svårtsvårt..

Jag tog även ett extra pass på lördag så jobbar nu 07.00-20.00. Fet dag, när jag kommer hem är jag hundvakt i alla fall, det ska bli mysigt.

Efter jobbet cyklade jag ner till stan och mötte upp en tjej från min kurs. Vi gjorde instuderingsfrågor ihop och åt lite mat. Det var bra, vi blev nog lite klokare. Det visade sig att hon har en egen häst och också tänker söka till dietistlinjen. Vilket sammanträffande. Jag har ju ingen häst men jag gillar ju att rida och hästar i allmänhet.

Imorgon är jag ledig, då ska jag plugga..

Nu ska jag designa en snygg namnskylt som jag ska ha på jobbet. Hejdå

söndag 5 september 2010

Valet..

Jag gjorde det här testet och blev mest miljöpartiet. Se där ja. Jag vet inte hur mycket det stämmer, är alldeles för lite insatt i alla frågor som ställdes för att kunna svara ordentligt. Men ändå.. Ska nog söka lite nu och läsa på min politik för att kankse få en bättre uppfattning om vad som passar mig bäst att rösta på haha! Tjadå

Släktkalas

Idag var det släktkalas. Jag fick en ansiktsbehandling, en väggklocka och pengar och lite blommor. Av min yngsta kusin fick jag en pennhållare, ett suddie, en penna och en sten som hon själv hade målat fint på. Pennhållaren hade hon också skapat alldeles själv. :)
Min lilla lillebror som inte är så liten längre!Godsakerna jag bjöd på. Det gick inte åt så mycket så jag bjöd lite på jobbet också. Gott till kvällsfikat!

Grannen klippte häcken, eller ja försökte i alla fall. Jag och släkten följde händelsen.

lördag 4 september 2010

Djur och natur

Jag var på hundklubben idag med Emma och Kiwi. Loppan med givetvis. Vi njöt. Vi hittade blåbär. Jag fick en burk av Emma att samla dem i och jag tänkte göra en paj utav alla små bär. Jag gillar inte blåbär direkt, men tänkte att Christopher kunde äta upp den.
Massa flugsvamp såg vi. En var skiiitstor.
Loppan in action. Hindret var lite lågt men hon hoppar ju på sin höjd ändå, givetvis. Ingen latsida där inte!
Däcket:

Bilder..

Här är lite av det jag fick och lite andra bilder! Jag fick även lite blommor, godis, dooley's och ett shotspel!









Dagen efter kalaset

Igår var det kalas för mig och det var jättetrevligt tycker jag! Tårtan blev perfekt tycker jag (smakade bara på min choklad men den andra var säkert god den med.. kankse. Inte alls lika god som min chokladtårta, inte en chans!) Jag bjöd på bål och vindruvor med ost och lite chips och nötter. Under kvällen spelade vi spel och drack gott (passoã och tropsik juice!). Jag fick massa fina presenter, en hel del alkoholhaltiga drycker. Ska visa allt i bild sen tänkte jag! Nu ska jag åka till hundklubben med Loppan, Emma och Kiwi. Inga myggor mitt på dagen, fan va fint! Hejs!

torsdag 2 september 2010

Fixat lite småsaker

Idag har jag fixat lite. Eftersom jag lyckades städa någorlunda i mitt rum igår så kan jag göra andra saker. Jag städade hos mormor, jag hämtade mina skolböcker som kommit, betalde dem, bakat kakor till släktkalas på söndag och hämtat en spegel från källaren. Eller det var Christopher som hämtade den för den var rätt tung. Nalle puh ska hjälpa mig att hänga upp den idag, så blir det lite mer fint ihop med nya bokhyllan.

Nu ska jag snart gå och jobba tre timmar. De tre timmarna det händes absolut minst på mitt jobb så kommer nog gå lite smått segt? Får duka extra fint eller nått till kvällsmaten!





Imorgon ska jag och Jennie fixa inför mitt party på kvällen. Ser nästan fram emot det mer än själva kalaset nu. Det kommer bli niiiice!!!

onsdag 1 september 2010

Fyllehundar

Idag var jag med mamma med hundarna hos veterinären. De skulle ta bort lite tandsten så de fick lugnande. Myran blev lullig ganska fort och var först ut. Därefter när Myran fått en uppvakningsspruta kommer Loppan in minst lika lullig med tungan hängandes utanför munnen. Haha, så söta! Sen vinglade de båda två en stund efter som två fyllehundar!

Nu har jag faktiskt städat mitt rum. Äntligen. Imorgon ska jag städa lite hos mormor och baka lite kakor. Jobba och hundkurs! Nu blir det sängen! Hejs!
En bild på Loppan och Myran som Anton Thorstensson tagit!