söndag 18 december 2011

Gran

Idag har jag jag klätt färdigt vår (min) gran! Tycker själv att den blev fantastiskt fin. Christopher och Xi är de enda som än så länge har sett den. Xi tycker att den är lika fin som jag, medan Christopher verkar vara lite tveksam. Han vill ha massa glitter och remsor och sånt. Nix pix. Gillar också att det luktar gran när man kommer hem. Jepp!Bilden gör inte granen rättvisa... Måste också påpeka att jag köpte julstjärnan för 1 krona. Köpte två, en guld och en silver. Ganska ful, men kostar det en krona så duger det!!

fredag 16 december 2011

En bloggpost som innehåller nötkräm

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.Själv är jag annars också världsförälder. Då och då skänker jag lite extra pengar. Jag jobbar ju och kan köpa det mesta jag vill ha så jag kan ju det. Denna veckan är det Musikhjälpen på radio och tv och jag har sms:at lite för att bidra. Jag är också nybliven isbjörnsfadder. Jag gillar våra djur på jorden också! Mmh, stolt är jag. Puss

Har du en blogg så blogga du också. Eller varför inte starta en blogg och blogga?

tisdag 6 december 2011

bara prov kvar..

Idag har jag sovit till 11-tiden och sedan hafgt pyjamas på mig hela dagen. Jag faktiskt bara pluggat och det är sååå skönt när man skickar in sista uppgifterna. Ännu skönare är det när man har en lärare som rättar uppgifterna på cirka 30 minuter och svarar att det gått bra! Nu blir det bara att plugga in en hel bok till på onsdag och helst klara de provet galant.. Jag gillar sånthär med anatomi och grejer, men det är mycket fakta att kunna! Efter det ska jag ta jullov i alla fall, himla gött!

Nu har jag i alla fall bytt om till träningskläder. Jag och Jennie ska träna framåt kvällskvisten!

Förresten, om någon läser och vill veta vad jag önskar mig i julklapp? Jag ser ständigt saker jag vill ha!! Men träningskläder vill jag ha, gillar h&m:s! Strumpor och strumbyxor i alla former och tjocklekar. Dock svarta eller neutrala färger. Inte massa konstiga mönster och grejer. På IEMS finns det hur mycket fina saker som helst. Alla söta skålar och askar! Jag önskar mig även ljusstakar!

Puss!

måndag 5 december 2011

Provdocka



Igår var jag provdock åt Karin. Hon smikade mig några gånger. Sminka, tvätta av, sminka, tvätta av. Till slut strejkade mina ögon och tårarna rann. Men det var kul hur som helst, jag gillar att vara provdocka. Även om det är lite jobbigt att bli fotad. Inte riktigt bekväm i den sitsen än inte!

fredag 2 december 2011

Butter



Häromvecken var jag på studieplanering på min skola. Jag skulle träffa min kontaktlärare för första gången, för den person jag träfffade vid första planeringen blev inte min kontaktperson sen. Men istället för att hon är där får jag träffa någon annan person som skulle öva på att göra det vi skulle göra. Förstår att nya lärare måste öva men det är väl bra om den rikigare läraren är med då? Speciellt när vi inte har träffats någon gång. Hon som övade verkade väldigt osäker och hade inte hundra procent koll på allt, såklart. Haffsigt möte!


Får i alla fall hintar om att jag kanske kan validera min andra APU också och efter lite olika kontroller verkar det positivt. Men då när min lärare ska godkänna så får jag inte det för jag måste ha erfarenhet av den APU:n. Har förståelse för det såklart men varför säger de andra lärarna att jag nog kan validera den då? Här fick jag falska förhoppningar bara för jag inte kan få ha ett samtal med min rikitga lärare. Typiskt.

Egentligen tycker jag inte att det är nått problem att ha APU. Det känns som det kan vara kul och att få vara den som är extra utöver ordinarie personal känns ju glassigt. Inte så mycket press inte. Men jag kommer ju få en månad med i prinicp noll i inkomst vilket inte passar mitt liv alls. Typiskt.

Nu har jag klagat av mig lite.

Snart ska jag göra mat och sen ska jag jobba, där jag får pengar. Bra det....