onsdag 29 februari 2012

Gottis

Till min lilla godsak tog jag chokladen jag köpte och smälte. När chokladen hade smält blandade jag ner crunchy. Crunchy är mest havrgryn och kokos. Sen la jag ut detta goda på ett bakplåtspappet och lät det stelna. Därefter skar jag upp små bitar. Mycket gott och snabbt gick det!

Bra dag!

Tänk vad lite sol och plusgrader kan göra. Det har varit så skönt idag och allt har bara rullat på. Efter jobbet som slutade kl 11 åkte jag hem och väckte Christopher. Vi gick ner på stan och spanade lite. Jag hittade lite träningskläder och även ett par träningsskor. Skorna fanns dock inte i min storlek i stan, stor besvikelse. Men med hjälp av Joel, som lyckligt nog skulle till IKEA med Erik, så får jag tag i skorna på Stadium på a6 istället. När jag väl kom hem sen var jag supertaggad på att träna i mina nya träningsgrejer och det gick superduper! Och när jag gick hem hade jag bara en tjocktröja på min utan att frysa. Fantastiskt!
Choklad från IKEA. 400g för 20 kronor. Bra skit! Har provat att göra en enkel godis som jag ska visa när den är klar!

Skorna jag köpte. Snygga, lätta och bekväma!

Mat ikväll från Linas matkasse. Linspanna med råris!

tisdag 28 februari 2012

tisdag

Hej och hå. Står rätt still här? Har varit en jobbhelg med tråkiga händelser, även om det inte var oväntat. Jag försöker plugga lite och det går sakta framåt, hehe. Idag har jag i alla fall tränat, och det var gött. Först var det crosstrainer, cx, crosstrainer och avslut med body balance. Perfekt!

Nu blir det top model, projekt runway, plugga och sova!

onsdag 22 februari 2012

värk

Rackarns vad ont jag har, typ träningsvärk. Jag bar nämligen hem några tunga kassar från mataffären igår och det känns idag. Jag visste redan igår att det skulle sluta med denna smärta. När jag väl kom hem med kassarna igår och bara skulle böja lite på armen skakade den för att jag var så slut i musklerna. Haha, jisses vad hemskt detta låter. Jag borde kankse träna armarna lite mer? Men det var tunga kassar faktiskt! Dessutom är det mer otympligt att bära kassar när man är kort. De slår i benen på ett vis som är väldigt irriterande nämligen som jag tror man kan undvika lättare när man är en aning längre. Mm, ajaj.
Xi fick komma ut och njuta lite av solen igår!

tisdag 21 februari 2012

Tacokväll

Sista rätten ur Linas matkasse blev frittata med dillkeso och en sallad. Som sagt bra grej men vissa saker jag inte gillar som till exempel dill och broccoli. Men man kan ju alltid byta ut saker och ting!

Idag hade jag lite damer på besök och vi åt tacos. Vi är ett litet taco-gäng numera. Min variant var som vanligt tacos fast istället för köttfärs blev det kyckling med paprika/chili-creme fraiche. Gott tycker jag. Såhär på Fettisdagen bjöd jag på en semla. Eller i alla fall en variant på en semla. Jag gillar inte semlor så gjorde vanliga chokladmuffins, delade dem på mitten och la på lite nutella (mandelmassa) och lite grädde. Det blev smaskens!

måndag 20 februari 2012

övertid

Idag blev det övertid på jobbet. Det är väl inte hela världen, ibland kör det ihop sig, som idag. Händer en sak händer verkligen allt, alltid? Varför? Det som är jobbigt är att det blir så stressigt och virrigt när saker inte går enligt planerna. Alla ringer, opassande saker händer mitt i allt och tiden springer fram. Nu är jag hemma i min soffa i alla fall och har tre lediga dagar framför mig. Massa ledigt för mig, jag som varit ledig i helgen också!

Jag och Christopher gjorde idag sista rätten ur kassen. Idén var god men vissa ingredienser föll inte ritkigt mig i smaken. Ska visa den sen. Vi fick ju en ny kasse idag och en av rätterna är klassisk tacos, muuums!!!

söndag 19 februari 2012

Big brother

Nu har jag Jennie på besök och vi har ätit varma mackor och hängt i soffan. Nu smaskar vi på kinapuffar och non-stop som Jennie hade med sig och ser på Big Brother. Spännande spännande. Jag var ingen följare förra året så vi får se hur det blir iår!


Idag på morgonen var jag på power yoga på atlantis. Det var inte riktigt min grej, föredrar body balance. I eftermiddag återvände jag till gymmet för ett CX pass och lite crosstrainer. Nu är jag slö i kroppen!

lördag 18 februari 2012

Linas kasse

Idag var det dags att återigen göra ett recept ur kassen. På måndag kommer ju en ny kasse så bäst att göra slut på det gamla så att säga. Till kvällen idag blev det lättpanerad kyckling med kamutvete och apelsindressad chevresallad. Det mest var gott!

Snygga.. haha
Ikväll har vi sett sista avsnittet på säsong 3 av Mentalist. Mycket spännande och mycket bra, wohoo. Nu ska vi börja på säsong 4!!!

fredag 17 februari 2012

boklån, fellån

Idag efter jobbet åkte jag till biblioteket för att låna en bok som hör till en skoluppgift. Snabbt gick det och jag hittade boken direkt, trodde jag. Nu när jag skulle börja läsa var det bara någon samling med kommentarer och noter till den riktiga boken. Suck. Slarvigt av mig.

Imorgon hade jag egentligen tagit en extratur på jobbet som jag sedan ångrade att jag skrivit upp mig på. Men lyckades bli av med den så nu har jag massa tid att gå till bibblan imon, fint! Och sova, och träna, chilla, plugga och äta choklad.. hah

I eftermiddag ska jag på body balance. Önskar att jag var ledig alla fredagkvällar, en skön fredagsrutin hade jag kunnat ha då!

tisdag 14 februari 2012

alla hjärtans dag

Goddag! Idag är det minsann alla hjärtans dag. Jag började dagen med att jobba och på det hade vi inflyttningssamtal med min kontaktperson. Det gick bra, känns bra!

Jag och Jennie var på cxworx pass på atlantis och fick oss lite muskler. Därefter drog alla hjärtans dag firandet igång. Vi hade tillsammans med Christopher och Joel trerätters middag på gång. Jag och Jennie hade ansvar för förätten och efterrätten medan Christopher och Joel hade ansvar för huvudrätten. Jag och Jennie hade en aning bättre framförhållning än pojkarna, men det slutade bra ändå!

Jennie
Förrätt blev västerbottenmuffins med svartpepparkräm, löjrom och rödlök
Huvudrätt var en pastarätt av Chris&Joel
Till efterrätt severade jag och Jennie en väldigt god chokladmousse, tillsamans med grädde, jordgubbar och blåbär!
Kram på er! <3

måndag 13 februari 2012

trött-måndag

På måndagar är jag alltid helt död! Jag jobbar oftast till klockan 12. Sedan kommer jag hem och kanske tittar lite på tv, pluggar lite och därefter brukar jag somna. Idag gick jag till och med och la mig i sängen och sov i två timmar. Jätteskönt, men nu har jag ju varken pluggat eller städat som jagh tänkt.. Istället åker jag till stallet snart! Hejsvejs!

söndag 12 februari 2012

Linas kasse!

Godkväll! Idag har vi gjort en rätt från Linas matkasse igen. Ikväll blev det hjortfärsbiffar med jordärtskockspuré och rostade rotfrukter. Bland anant ingick persiljerot som jag aldrig använt mig av själv tidigare. Det var gott! Vanlig potatis och brunsås är dock godare till biffar tycker jag, men det är ju kul att prova lite olika!
 Titta bara vad jag åt till efterrätt. Magnum double chocolate! Mums. Jag hittade ett paket med mini magnum på hemköp häromdagen, i just smakerna magnum double och magnum double chocolate. Detta är ju en ritkig favorit som jag brukar frossa i när jag är på semester på sommaren, men i somras, i Bulgarien, fanns inte denna glass någonstans. Sådan besvikelse! Men nu så, gott gott!

Dagen efter

Söndag morgon och jag har legat i soffan en stund och tittat på fuskbyggarna och ätit kinapuffar. Det blev en lite utgång igår som blev rätt livad för vissa av oss. Jag hade skönt nog en lugn kväll med begränsad dryck. Tur var väl det för Christopher krävde endel assistans framåt slutet på kvällen, ups. Snart ska jag ner till tvättstugan och tvätta det som inte hanns med igår. Även sängkläderna måste med i en maskin sen, akut behov efter Christophers äventyr. Han ska väl bara få vakna först!

I eftermiddag ska i alla fall jag på ett pass på atlantis CXWORX. Har aldrig varit på det förut så det blir spännande. Jennie skulle egentligen också med, och det hade varit roligare än att gå själv, men vi får se vad hon känner för :)

lördag 11 februari 2012

Kalas

Hallådär! Idag var det skönt att ha sovmorgon och inte behöva tänka på varken jobb eller skola. Jag har hunnit med att diska och tvätta lite men snart bär det av för att fira min kusin Annika som har fyllt hår. Hon och Christopher fylller år på samma dag, 14 januari, så det var ett tag sen. Hon och hennes familj var i Thailand när hon fyllde år nämligen plus att de bor i Stockholm, så det har dröjt lite. Thailand alltså.. jag vill och åka dit det är varmt och bli brun och allt!


hmm..

Jag tittade precis lite på QX-galan. En gala fylld med människor som kämpar för människors lika värde. Priser delas ut för att personer vågar stå upp för detta. Är det inte tokigt att man är modig om man vågar vara bara som man är?

Jag har ju inte kunnat släppa det här med homodiskussionen som kom upp en aning på jobbet för ett tag sedan. Om det är något jag har fobi för så är det bland annat homofober.

Det är många människor runt om mig som har uttryckt att de tycker det är äckligt med bögar. Brukar vara bögar som kommer upp, vet inte om det gäller lesbiska också? Hur som helst. Blir så arg och frustrerad. Det är så ogenomtänk att säga så. Kränkade och elakt. Det är flera personer som jag annars gillar som säger sånt här, som jag då ogillar väldigt mycket (för att uttrycka mig fint) när de säger sånt här. Tråkigt!

Alla kan ju inte tycka som jag gör såklart. Lika väl som jag tycker som jag gör måste ju alla andra få tycka som de gör (även om jag önskar att de kan tänka om). Men tycker man något som kan såra eller kränka någon annan måste man ju hålla det för sig själv. Lär man sig inte det när man är liten? Det gjorde i alla fall jag..



fredag 10 februari 2012

Body pass

Denna veckan har jag varit aktiv på atlantis gruppträning. Jag har varit på Body pump, Body combat och Body balance. De två sistnämnda var första gången så det var lite spännande. Body combat var en aning svårt. Medan de vana boxade i luften stenhårt kändes det som att jag gick runt och viftade lite på armarna. Har hemskt svårt att hänga med i alla rörelser och svängar men man lär sig väl om man går fler gånger. Det verkar som att det är ett bra pass, sen när man kan rörelserna.
Body balance gick långsamt så det var inga problem att hänga med.Jobbigt var det också stundvis. Det bästa var att börja stretcha ut musklerna lite. Jag är ju stel som ett kylskåp! Mer Body balance får det blir. Skönt att avsluta passet med att lägga sig under en mysig filt och gå in ett mentalt rum (om jag nu verkligen kom dit hehe). Gött med barfotapass i alla fall!

Ikväll blev det en chokladfondant. Den blev inte supergod och kortet jag snabbt tog blev ju också kasst. Men ändåå!

torsdag 9 februari 2012

Torsdag

Igår blev det spontant lite lillördagsfestligheter. Några glas hemma hos oss och en sväng till Olearys. Christpher och jag tog en shot med tabasco i, den gjorde ontont!

Xi är så söt i påsen!
Snart ska jag åka till jobbet på APT och sen jobba kvällen. Som tur är bara till 20.00, gött. Ikväll ska jag hjälpa Jennie att slinga håret och titta på Revenge, festligt! Torsdagar är bra, säger ju det!

Linas kasse

Idag har jag och Christopher lagat ytterligare en rätt från Linas matkasse. Idag blev det Dill-och pepparrotsgryta med kalkonkorv och kamutvete. En sallad till bestående av krispsallad, röd snackpaprika och ärtskott. Det blev gott!

tisdag 7 februari 2012

Linas matkasse, första rätten

Nu har matkassen kommit. Eller den kom igår. Det är alltså så att Christopher fick i födelsedagspresent av min mamma med flera två kassar av Linas matkasse. Och så igår kom den. Har massa skoj i kylen som jag knappt vet vad det är.

Idag var det dags att prova första rätten. Det blev spättafilé i citron- och persiljesås med potatis. Till detta en sallad av rivna morötter och gurka och ärtgroddar(? tror jag det hette). Detta blev gott och lyckat. Till och med Christopher, som säger sig inte alls gilla fisk, tyckte det var gott.

måndag 6 februari 2012

frisyr

Snubblade in på lite gamla bilder och saknar min lugg. Fast senast gången jag klippte av mig den ångrade jag mig snabbt och lovade mig själv att inte klippa av mig den igen. hmhm...

Saknar att vara solbränd också, som alltid... hehe

Xi

Inte alla som är ägare till världens sötaste katt..

träna

Idag var det ett svettigt pass på crosstrainen på atlantis. Känns bra att vara igång igen, full fart. Denna veckan ska jag boka in mig på flera pass har jag tänkt. På onsdag måste jag bara testa body combat. Verkar skoj!! Tjena

Igår fick jag en ask romerska bågar av mamma. Den chokladen saknades i jul nämligen. Det är inte så många kvar nu, ups..

lördag 4 februari 2012

hos Jennie

Ikväll har jag varit en sväng hos Jennie och druckit lite vin och hängt med henne och två av hennes vänner. Det var trevligt. När de gick hem kom Joel och Erik förbi som hade varit ute på en promenad. Svinkallt ute ju!!

Nu borde jag gå och sova för imon är det jobb klockan 12. Men det är ju gott att ligga och slöa i soffan och äta choklad? hoho

torsdag 2 februari 2012

-

Hej och hå!
Igår blev en lång dag på jobbet. Jag jobbade till två ungefär och sen åkte jag hem och tog det lite lugnt. Tänkte plugga, gå på stan och träna med christopher och lite sådär. Hade ju hela eftermiddagen/kvällen på mig så det var bra. Meeen så ringer det från jobbet och Malin har dubbelbokat sig, så jag satte mig på bussen och åkte tillbaka. Kvällsplanerna blev förstörda haha!

Nu har jag bara en uppgift kvar på denna kursen och mitt mål är att bli klar med den innan veckans slut. Vi får se hur det går! Kämpa, kämpa...