fredag 31 augusti 2012

Ljust!

Nu har vårat vardagsrum gått från mörkt, vinrött och sunktigt till en aning mer ljust och vitt och härligt. Nu är det endel detaljer som ska till innan vi är helt nöjda men det största är nog ordnat. Okej, soffan skulle behöva uppdateras men det är svårt det där. Vilken soffa vill vi ha, vilket färg och hur dyr får den vara? Det får vänta lite! Nästa steg är gardiner och lampor. Och dammsuga.. hehe!

På onsdag kankse jag och Christopher åker till Ullared i alla fall. Hoppas på att man kan göra massor av fynd. Xi ska nog få sig något hon också i så fall, en härlig klösbräda och någon riktigt rolig leksak. Hon älskade ju musen som hängde i dörröppningen men jag var för rädd att hon skulle strypa sig själv med den...

Nu ska jag plugga lite innan jobbet! Tjillevipp!

måndag 27 augusti 2012

noblesse

Igår fick jag lite paket av Jennie. Lite saker från body shop och så en noblesse-ask. Alltså noblesse är livsfarligt. Huur gott som helst och det går inte sluta äta. Kan äta en hel ask bara sådär. Men så tar den slut och allt blir jättetråkigt..

lördag 25 augusti 2012

att fylla år

Ikväll har jag varit på födesedagsmiddag på Spira. Jag åt entrecote och det var fint!

Det var ju egentligen igår jag fyllde år. På jobbet bjöd jag på supergod kladdkaka. Jag tror nog mina kollegor tyckte den var lika god som jag tyckte att den var. Mycket god alltså! Efter jobbet fika jag lite med Annika, Elvira och mormor. Därefter åkte jag hem och lagade middag med Christopher och Joel. Efteråt bjöds jag på en chokladmousse-tårta (tror jag det räknades som?) som Joel gjort själv. Resten av kvällen var mest chill hemma!

Jag har fått paket också. Skoj! Jag har fått en lykta, fina leggings, en hårttork, muffinsträd, lite andra bakgrejer, presentkort på ikea, inköpslista-anteckningsblock, lite body shop grejer, en vas, en speciell kalender/bok och kankse något mer som jag glömt just nu hehe! Fina presenter, mycket nöjd och glad!

Nu ska jag fortsätta småplugga lite och hänga i soffan. Och skälla på Xi som jag får panik på snart!

torsdag 23 augusti 2012

dilemma..

Ibland, oftast när jag ska sova, kan jag ligga och tänka hur länge som helst på olika saker på jobbet som jag bara känner att jag måste göra något åt. Saker som kanske inte är riktigt som det ska eller sköts lite dåligt, enligt mig, som drabbar pensionärerna.

När det är något uppenbart fel så har jag inget problem med att säga det, men tydligen har folk så svårt att förstå, eller vill inte lyssna. Det handlar ju inte om saker som jag själv hittar på, utan uppgifter och sånt vi har fått sagt att vi ska göra.

Jag blir mest arg och ledsen när pensionärerna blir drabbade för att vi inte kan samarbeta, lyssna och göra det vi borde. I alla fall försöka. Största orsaken till detta, att det fungerar dåligt,  är ju att vi har hemskt mycket att göra ganska ofta, men ändå. Men ändå.. Om alla försöker och vi inte hinner blir det ju mer tydligt att det är för mycket att göra? Inte när man sitter och dricker kaffe i en halvtimma och sen säger att det är mycket att göra.

Alla borde få gå kurs, i allt, hela tiden. Med prov, så alla har lyssnat. Och uppföljning med övervakning som bevis på att man gör som man lärt och visar att man har förstått. Det är ju faktiskt svårt att begära att alla ska göra rätt när ingen visat hur man ska göra..

Är alltså lite less på folk som är slarviga och lata helt enkelt!

Jag gör självklart inte allt kalasbra, men jag försöker i alla fall. Och slarvar jag eller är lat så vet jag minsann det, och skulle aldrig, aldrig kunna sitta och skylla ifrån mig.

Imorgon ska jag vara lagom lat på jobbet och avsluta med att bjuda på kladdkaka, som kommer vara så god. Det får man när man fyller år!
Jag på Sixtens namnkalas! :)

onsdag 22 augusti 2012

Muffinsträd

Jag skulle vilja ha ett muffinsträd!

Sandra, Staffan & Sixten på Sixtens namnkalas!

måndag 20 augusti 2012

sju års olycka

Eftersom Xi igår skaffade sig sju års olycka skulle jag nu behöva en ny spegel till sovrummet. En hög och smal! Gärna speciell och fin, någon fin ram runt spegeln sådär!

lördag 18 augusti 2012

Önskelista!

Snart fyller jag år! Ifall någon känner för att ge mig ett eller två paket så är detta några saker jag skulle bli lite extra glad för! :)
Alla möjliga bakformar! Kan även vara hårda formar till typ sockerkaka och liknande!

Alla möjliga svarta strumbyxor och tights! De ska gärna vara mycket bekväma för mig!

Vaser i olika storlekar och forner. Inte en massa konstigheter som blommor och grejer på. Gärna ganska neutrala (måste inte vara helt genomskinliga men ja.. )

Produkter från the body shop! Vanliga body butter, body lotion eller tvål funkar fint men det vore även roligt med någon speciell produkt. Presentkort funkar utmärkt för den delen också!

Jag försöker samla ihop massa fint porslin från Mateus. Här vill jag inte ha vad som helst då jag spanat in särskila tallrika i specilla färger. Prata med mig! :)

Vårt vardagsrum får just nu en makeover så presentkort på IKEA är mycket uppskattat för att kunna slutföra!

Moroccanoil till håret! Finns bland annat på Sköna Jag i Jönköping, och en hel del andra frisörsalonger.

En massa fina ljuslyktor! En sån som på bilden har jag velat ha länge. Kanske inte så stor, kan vara i storlek till en bänk eller så. Kansek två stycken, en större och en lite mindre?

Överraskningar är också uppskattat! Eller lite blommor eller så!

Namnkalas!

Nu är det lördag och jag skulle egentlingen vara på jobbet. Men eftersom lille Sixten ska ha namnkalas idag har bytt bort min dag. Lyckligtvis får jag jobba nästa lördag istället, yey! Nej men får mer pengar på ett jobbpass än en semsterdag, det behövs!

Igårkväll assisterade jag Sandra lite med en del förberedelser inför kalaset. En massa godsaker kommer det att bli så det är bäst alla som kommer är laddade med tomma magar och ett stort sötsug!

I övrigt längtar jag endel till höst och vinter. Jag ser fram emot julkalendern, alla mysiga ljus och en härligt julgran. Framåt jul ska jag förhoppningsvis vara klar undersköterska också vilket kommer kännas så skönt att ha det avklarat. Under hösten kommer även våra favoritserier att komma igång igen och man behöver inte skämmas för att bara sitta inne och mysa när det är kallt och ruggigt ute!!!

Har alltid nya bilder på Xi i kameran. Man vill ta kort på henne heela tiden bara för hon alltid är såå söööt!!!

söndag 12 augusti 2012

Blåbär!

Imorgon ska jag börja jobba. Känns inte helt hemskt men inte så jättekul heller. Behöver försöka få lite ledigt och sådär så känns bra att få komma och reda ut såna där grejer. Imorgon har jag även två andra små besök. Ett roligt och ett mindre roligt. Det mindre roliga är redan kl 9.00 så skönt att få det överstökat direkt!

Idag har i alla fall jag och Christopher varit i skogen och plockat blåbär. När vi kom hem gjorde vi en blåbärspaj av det hela. Jag är inte så himla mycket för paj och den innehöll ju ingen choklad. Men det blev allt helt okej!

Ikväll har jag hunnit med att fixa två böcker inför skolan. EFter det åkte jag och Christopher till a6 parkering och Christopher fick köra bilen lite. Kul! Han var duktig. Växlade och backade, wohoo! ;)

onsdag 8 augusti 2012

-

Sitter hemma ensam och gör ingenting. Har bara några dagar kvar på min semester så får njuta ordentligt. Det var minsann tur att vi åkte till Bulgarien så man fick sen i alla fall en vecka med glassigt sol och bad!
Den här vecka fortsätter jag njuta till fullo av alla godsaker jag blir sugen på. Jag avvaktar med att tag i skolan till semestern är slut. Jag bara gör det jag vill, vilket i och för sig inte är så mycket så är rätt uttråkad. Skulle vilja få det ordentligt städat och iordning här men det går liksom inte. Det är så mycket stora saker som ska försvinna, sättas upp och inhandlas innan jag kan göra det tipptopp! Till jul ska det vara fantastiskt. Alla rum iordning och jag ska köpa julgardiner och gärna massa mer härligt julpynt. Ja det kommer väl!

Nu ska jag fortsätta glo på tv, lösa korsord och äta glass!


måndag 6 augusti 2012

Sunny Beach

Nu har vi minsann varit i Bulgarien igen. En lugn vecka om man jämför med förra året, men desto mer sol! En dag såg det riktigt grått ut och ösregnet attackerade oss vår näst sista dag. Men ananrs var det i prinicp bara sol, fantastiskt.
Gullehund på stranden som hade grävt sig en lite säng att sova i!

Magnum double chocolate, mmuuuuumsss!!