söndag 30 september 2012

Dexter

Idag har Dexter säsongspremiär efter flera månaders väntan med en sjuk cliffhanger. Så imorgon blir det dags att få se avsnittet, woohooo!


Snart ska jag och hundarna bege oss mot rosenlund. Hundarna ska lämnas hos mormor och jag ska jobba!

fredag 28 september 2012

vatten..

I vårt hus känns det som att vattnet stängs av jämt och ständigt. Inatt har det varit avstängt och det skulle komma på igen kl 10.00. Men icke, inget vatten ännu och nu är klockan kvart i ett! Allt blir så jobbigt utan vatten, buuhuuu!

torsdag 27 september 2012

Bebis!

Ja, jag är alltså gravid! Idag efter ultraljudet så fick det bli facebook-officiellt. Jag är så glad och lycklig över att ha en liten bebis i min mage! Ännu skönare var det att få se att allt såg fint ut på ultraljudet och det var roligt att få se så bra bilder på lilla bebisen. Vi fick också veta att det är en liten pojke där inne!

Under de senaste två veckorna har jag börjat inse att jag ibland även känner när han rör på sig där inne. Det är ju inte särskilt tydligt men samma känsla av rörelser har återkommit så då förstår jag ju att det måste vara han och inte några väldigt tydliga tarmrörelser eller så. Även om jag inte alltid har känt honom innifrån så kan man känna från utsidan, och det är ju också roligt. Ibland har han placerat sig så det blir väldigt tydliga knölar från utsidan. Extra roligt är det ju för Christopher att se!

I övrigt har jag mått bra under den här första tiden. Idag går jag in i vecka 19 och har hunnit med att spy två gånger under denna tid. Ibland har alltså illamåendet varit jobbigt och tröttheten har ibland varit väldigt tung att ha att göra med, specillt när jag ska jobba. Men jag har mestadels mått bra, så jag ska vara glad för det. Och bebisen verkar ju leva och må som han ska och det är ju det viktigaste!

Så min längtan till julen är stor. Lagom till jul får jag troligtvis gå hem med havandeskapspenning. Det är jul, supermysigt? Planen är också att vara klar undersköterska lagom till att mammaledigheten börjar, precis innan jul! Härligt!

onsdag 26 september 2012

onsdag

När jag var på Hallands väderö passade jag faktiskt på att plugga. Fick en hel del gjort vilket är väldigt skönt nu när man kommit hem. Nu har jag dock hamnat i en svacka. De uppgifter jag inte gjorde vet jag inte riktigt hur jag ska lösa. Det är inga svåra grejer att förstå eller så men faktan finns inte i mina böcker. Random internetsidor är ju inte att lita på direkt och det känns väldigt flummigt (ush hatar verkligen det ordet, men kom inte på nåt mer passande.. hah) att använda sig av sådan information. Det löser sig ju alltid på något sätt men jag vet just nu inte riktigt hur.

I november ska jag på praktik. Jag hamnade på Öxnehaga vårdcentral och det blir nog bra. Det jobbiga är bara att man inte tjänar några pengar på att ha praktik. Det är tur att jag har ett gäng semesterdagar kvar att ta ut!

Såg även idag att hyresvärden har satt upp lappar om att de förhandlar om nya hyror. Är det nödvändigt verkligen? Hyran höjdes senast i januari med 200 kronor. Hoppas de vill att hyrorna ska sänkas den här gången, då blir jag glad!

Nu ska jag se ett till avsnitt av nya säsongen av Glee. Efteråt ska jag väl försöka plugga ändå för när Christopher kommer hem ska vi åka och handla! Ikväll, om Christopher orkar, ska vi även gå och träna. Minns inte ens när jag gjorde det sist så nu är det dags!


måndag 24 september 2012

Xi......

Får panik på den där katten. Hon sitter och krafsar på fönstret alldeles för ofta. Så fort man kommer nära springer hon för livet för hon vet ju precis att det är förbjudet. Men sen återgår hon kort därefter när man har gjort sig tillrätta i soffan. Hur ska jag få henne att sluta? Inga leksaker verkar ju vara roligare än det där. Öppet ut kan jag ju inte ha allt för ofta nu heller, det är alldeles för kallt. Det är ju tur för henne att hon är söt...

lördag 22 september 2012

Hallans väderö

Förra torsdagen åkte jag till Malmö efter jobbet. Självklart var det Sandra, Staffan och Sixten jag skulle till. Sixten har blivit stor sen sist och skrattar och har sig. Lyckligtvis tyckte han även att moster var rolig att skratta åt. Är inte helt säker åt om jag lyckades vara rolig eller om jag i allmänhet ser rolig ut. Det spelar ju inte så stor roll egentligen, så länge han är glad så är jag glad!

På lördagen begav vi oss till Staffans familj i Haverdal och på söndagen for vi vidare till Torekov och tog båten till Hallands väderö. Där spenderade vi veckan och tog det mycket lugnt. Jag, Sandra och Sixten tog det mer lugnt än alla andra men det var skönt. Vädret var inte riktigt på topp alla dagar. Hemskt blåsigt och regning emellanåt och en aning kallt. Men när vi var ute såg vi kossor och tjurar, får och hästar. När vi åkte båt kunde vi även spana in en och annan säl. De i sällskapet som skådade fågel såg ett helt gäng olika arter. För mig ser nästan alla fåglar ungefär likdana ut..

På Hallans väderö är allt väldigt basic. Inget rinnande vatten och sådana lyxigheter. Detta innebär ju även att det inte finns toalett, utan utedass är det som gäller. Det var ett fräscht dass, luktade inte illa direkt eller så. Men det var inte kul när man vaknar 3-4 på natten, det är suuupermörkt, blåser och kanske regnar och man behöver gå på toa. Det var skönt att komma hem igår till alla sina bekvämligheter!!!













Även mysigt att komma hem till Christopher! ♥

måndag 10 september 2012

Kalas

Hej hallå! I helgen har jag haft släktkalas. I lördags bjöds mammas sida av släkten på glass med alla tänkbara tillbehör. Jag tycker själv det blev lyckat. Smidigt också när det är så pass mycket folk i vår lägenhet som då verkar en aning liten! Igår, söndag, kom pappas sida och då hade vi istället lite kakkalas med egenbakade citronmuffins och kladdkaka. Också gott! I helgen fick jag ytterligare lite grejer från body shop, mycket bra, och presentkort på ikea och lite småsaker. Så nästan månad ska vi nog köpa en ny lampa till vardagsrummet, den kostar nog 1500 så presentkorten behövs!!

Idag har jag jobbat till 12 och ska tillbaka vid 15. Är helt hög på att jag inte har mått dåligt än och att jag inte har ont i huvudet och inte känner för att sova. Trotsallt full rulle på jobbet denna morgon. Hoppas det håller i sig då jag inte slutar förrens 21.15!

Det jag gjort än på min lilla ledig stund är att laga mat, potatis och köttgryta. Alltså det blev så gott, var tvungen att slicka tallriken. Vill bara äta mer mer mer, men då mår jag illa!


Xi älskar sin nya klösbräda!


fredag 7 september 2012

sova..

Hade en plan för vad jag skulle göra idag efter jobbet. Jag skulle handla, plugga lite och städa riktigt ordentligt. Men så får jag ont i huvudet och somnar i en timme. Buhuu, gillar inte att sova på dagen även om jag måste. Har aldrig gjort det förr, är inte van vid att lägga till sådant där. Att sova hjälpte inte heller för den delen. Vaknade av att jag började bli alldeles för varm och hade ännu mer ont i huvudet. Nu har två alvedon gjort sitt så nu ska jag ta mig till affären! Skönt med ledig helg i alla fall!!

torsdag 6 september 2012

Bilder!

Blommor från min födelsedag från Christopher! (ok, jag fick en vas av honom och sen sa jag att vi var tvungen att gå och köpa blommor till den. Men han betalade, hheh)

Jordgloben, eller en liten del av den!

Husen! Än har de inte riktigt fått sin riktiga plats nog. Men det kommer en dag!

Små lampor i fönstret, tyvärr har vi inte kunnat koppla in dem än då uttaget var icke passande.

Uppladdning för helgens kalas!

Köpte några långa, tunna tröjor i Ullared. Passar perfekt till leggings vilket jag kommer bo i under hösten!

onsdag 5 september 2012

Ullared!

Idag började jag dagen med att jobba. Arbetet gick ganska bra, utan särskilt mycket stress. Men ändå vid nio-tiden, efter att jag suttit ner i kankse fem minuter och matat en dam, börjar jag känna mig lite varm och konstig. Jag går mot toaletten och på vägen dit börjar det bli riktigt suddigt i ögonen och jag får hålla mig i räcket för att vara säker på att jag inte trillar ihop. På toaletten kan jag andas ut och kallsvettas lite, återhämtning. Det var ingen stor sak men det är så irriterande att inte veta när man plötsligt ska må sådär dåligt. Ibland är det verkligen svårt att bara gå ifrån. Kan jag inte få chans att få bort symtomen så tror jag att jag skulle spy och det vill man ju verkligen inte göra var som.. Ska ringa imon och se om det finns något man kan göra för att förebygga detta något!

Till dagens grej, vi var på Gekås, Ullared. Det var hur lite folk som helst vilket var mycket skönt eftersom jag emellanåt mådde såådär. Men vi shoppade på ordentligt och vagnen blev överfull och prislappen något hög. Men vi fick ju med oss endel hem också! Bland annat en taklampa, hus-lyktor, jordglod och massa skitsaker. Sitter med en suuupermysig tröja på mig i världens mjuksaste, skönaste material!

Nu ska det bara städas ordentligt här.. suck! Försöker få Christopher att hjälpa till men han kan liksom inte riktigt se vad han ska göra. Förstår honom delvis, jag vet knappt själv var man ska börja! Han får ta diska/dammsuga biten iställlet!

(Här ska det vara massa roliga bilder men orkar inte fixa deeet!)

OBS!! Bräckboden har lagt ner och därför blev det inga baddare!! :(

tisdag 4 september 2012

vilodag

Det var ett bra beslut att avsäga mig en där extra-turen på jobbet idag. Den var bara fyra timmar men det är lika jobbigt att gå upp och lika stressigt på morgonen ändå. Igår vart jag lite yr när klockan närmade sig nio och fick lite tecken på att jag höll på att svimma. Det blev nog lite många jobbdagar i rad och har väl lite andra förusättningar just nu!

Idag blir det till att städa undan efter utrensningen under vår extrasäng. Har lagt ut den på facebook så snart kanske någon orkar hämta den. Plugga måste också göras och idag har jag tid. Igår gick två och en halv timma åt att sova mitt på dagen för jag var så trött så idag har jag ju lite extra tid så att säga, woho! haha!

Ikväll tror jag att jag ska försöka lägga mig vid nio eller så. För imorgon ska jag jobba och sen åker vi till Ullared! Och där kan jag ju inte sova, hehe!

Tripp till Ullared för 4(!!) år sen!