onsdag 31 oktober 2012

Mycket mage

boooom. plötsligt är det hur mycket mage som helst. haha, ush. Insidan som räknas så att säga!


Från sidan

Och där var barnet!

Naah det är ju Sixten.

tröttis

Nu är magen en uppenbar bebismage. Eller det tycker i alla fall jag. Skulle man bara tycka att jag ser lite tjock ut har man nog inte alla hästar i stallet så att säga!

Idag har jag gjort reflektion. Hopppas den blir godkänd! Sandra och Sixten är i stan dessutom så har de senaste dagarna hängt lite med dom. Är väldigt trött. Somnade vid halv nio i soffan igår och är ändå jättetrött idag. Skönt med sovmorgon imon!!!

Snart kommer mamma, Sandra och Sixten hit och hälsar på en sväng i alla fall. Spännande att se vad Xi säger. Hoppas hon sköter sig och är mysig!

lördag 27 oktober 2012

jobbigt

Idag steg jag upp vid halv sex på morgonen och duschade. Brukar aldrig orka duscha innan jobbet men nu när jag har lugg så blir det så hemskt fult om håret är ofräscht. Förutom att det var svinkallt så var det en rätt behaglig, lugn start på dagen. Tyvärr mådde jag hemskt illa dock och kunde inte äta något. Tur var väl det för innan jag skulle gå så var jag tvungen att spy, igen. Tredje gången den här veckan, buhu. Har börjat ta järntabletter för några veckor sen och det står där att biverkningar kan vara kräkningar. Men jag vet inte, är väl pojken som växer så det knakar också!
Jobba fick jag göra ändå och det gick ganska bra. Men då vi bara är fyra personal på morgonen på helgen så är det tungt. Jag tycker det är på gränsen till vanvård när vi tvingas jobba på det viset. Man hinner knappt hjälpa alla upp till frukost och varje pensionär får så lite tid man bara kan lyckas få ner det till. Ush. Jag mår inte heller bra av att jobba under sådana förhållanden nu. Kroppen hänger ju inte med riktigt längre. Jag kan inte ta det lugnare än vanligt, då skulle jag nog få panik av den stressen som skulle uppstå eftersom det skulle kännas som att man aldrig blev klar. Men vad att göra?

Nu är hundarna här och jag tänkte titta på Postkodmiljonären och Så mycket bättre! Och äta noblesse..

fredag 26 oktober 2012

Hundarna


Idag efter jobbet åkte jag hem till mormor och hundarna en sväng. Det var väl klokt, när jag var lite sådär bitter. Truls var som vanligt galen från att jag kom tills jag gick iprincip. Men det är ju Truls vi pratar om! Imorgon ska hundarna komma på sleepover hos oss! Mysigt!

bitter

De senaste dagar på jobbet har känts bra. Nöjd med min insats och trivts och så. Men så fem minuter innan jag går hem idag lyckas jag få något att störa mig på som gör att jag inte alls är sugen på att gå tillbaka för tillfället. Jag tycker väl rätt mycket, speciellt om småsaker. Det blir ju ganska irriterande när många har andra åsikter än jag uppenbarligen. Det är väl irriterande för andra också när jag har åsikter om alla möjliga små saker men jag kan inte låta bli längre. Jag vill säga vad jag tycker och tänker om allt, hela tiden. Det är väl skönt för dom andra att jag blir mammaledig ganska snart. Jag vill bli chef istället, det verkar roligare. På mitt egna ställe, där jag gör precis som jag vill!

Uppdatering: Jag har insett att jag troligtvis börjar bli en aning understimulerad på jobbet. Det är nog därför jag har börjat lägga mig i massa småsaker och blivit en liten tjat-tjej. Inte lätt.

torsdag 25 oktober 2012

återigen..

Ush, idag mår jag illa igen. Idag hann jag inte äta innan det var dags att spy i alla fall. Önskvärt hade varit att jag druckit lite mer bara, lättare att spy då ju. Haha fräscha ämnen jag tar upp!
Klockan 14 ska jag på möte på jobbet och sen jobbar jag extra ikväll 17-21. Har funderat på att försöka se om någon annan kan jobba, men så dåligt mår jag ju inte, och fyra timmars extra lön är inte helt fel!

Igår och idag har jag julshopping-surfat! Åh, vill ha massa fina små renar och tomar och härlig belysning. Var på väg att köpa två fina juliga kuddfodral igår från ellos, men minsta beställning man kunde göra var på 200 kronor och det kostade inte mina kuddar. Suck, så jag dissade istället för att leta upp något mer att köpa. Det får bli lite julshopping på stan snart istället!

onsdag 24 oktober 2012

Sång

Jag vill börja lära mig alla fina olika visor och sånger som finns så jag kan sjunga för mitt barn sen. Inte för att jag egentligen kan sjunga direkt men mitt barn måste ju få sång ändå. Han bryr sig nog inte nämnvärt om hur kvaliteten är. Vi börjar med lite Pippi!



vi måste ju även sjunga redan nu så han har det trevligt i magen!

dålig morgon

Godmorgon!
Inatt har jag drömt massvis av saker. Fick försöka rensa ut lite på morgonen vad som är verklighet och vad som var en dröm, mycket förvirrande. När jag väl kom upp var det mycket jobbigt att se smutsig disk i köket, det vände sig i magen så att säga. Jag andades lite och gjorde mig mackor och oboy. Efter en och en halv macka var det kört ändå och allt kom upp igen. Blääääää. Nu är jag inte sugen på att göra nya mackor direkt men det blev inte mycket till frukost som fick stanna i magen inte. Suck!

Idag hade jag tänkt träna men är inte alls sugen nu, vi får hoppas det blir bättre i eftermiddag. Plugga ska jag i alla fall göra. Sista kursen ska bannemig bli klar idag. Då har jag bara uppsatsen kvar och reflektioner! Bara och bara.. hehe!

Men först ska jag tycka lite synd om mig själv, äta en bulle kanske och se på tv!

söndag 21 oktober 2012

Hej! Söndag och ledig dag, så skönt. Jag vaknade vid åtta-tiden och var tvungen att besöka toaletten. Efter det tänkte jag att Christopher skulle vakna snart och att vi skulle starta igång dagen. Det blev inte så, jag somnade om och vi vaknade vid elva istället. Skönt att kunna sova ut lite hur som helst. Vi åkte nästan direkt och handlade lite mat på och frukost när vi stigit upp. Vi passade på att skaffa oss ett maxi-kort, verkligen på tiden! Lite rabatter och kunna börja shoppa med självscanning.

Bion igår då. Den var ju bra, fast jag tycker nog de tre tidigare är bättre. För min del blev den lite överdriven och typisk skräckfilm i slutet. Att se skräckfilm på bio var ingen hitt heller. När människor bli rädda så börjar de skatta mycket. STööörigt.

Nu ska jag fixa lite här hemma, duscha och baka muffins tror jag!

lördag 20 oktober 2012

Bio

Godkväll!
Om en stund ska jag och Christopher gå bort till filmstaden för en biofilm. Vi ska se paranormal activity 4, aaah. Läskigt! Skulle aldrig någonsin se en sådan film om jag var tvungen att sova ensam efteråt, hade varit livrädd. Jag tycker alla de tre andra paranormal är bra och läskiga så detta ska bli spännande, på bio dessutom.
Jag dubbelkollade tidigare ikväll med Christopher att det verkligen bara var en halvtimme innan filmstart som vi behövde hämta biljetterna som gällde. Jaaaaaa, säger han, men jag ska titta ändå på mitt mejl. Men lilla Christopher hade inte fått något mejl och någon reservation kunde inte hittas på hans nummer. Himla tur att han kollade upp det, annars hade vi blivit snopna. Nu kunde vi köpa ett par andra biljetter som tur va!

Idag har jag jobbat extra, en förmiddagstur. Sov gott hela natten utan att behöva ta mig till toaletten en enda gång! Vakande och kände mig ändå inte allt för trött 05.50. Men det är väl tur att det är en skräckfilm vi ska se, hade det varit en halvkass komedi hade jag kanske somnat på bion hehe! Blir ju trött på kvällen när man går upp så tidigt!

fredag 19 oktober 2012

#varför?

Måste komma med en líten kommentar. Det här med instagram och hashtags. Varför taggar man typ 20 ord som bara är uppmärksamhetsord? Typ #instagram #instamood #iphone #sverige #sweden bla bla. Man vill få followers antar jag. Varför vill man det? Vad tjänar man på det? Man börjar väl inte tjäna pengar på instagram? Får man riktigt jäkla många followers kanske det kan vara nyttigt till att länka en blogg där man kan tjäna pengar. Men de flesta kankse får max två-trehundra followers. Varför vill man bli följd av massa random människor? Förstår inte.

21+1

En blixtig bild från nu. Vi har varit på after work på Solsidan. Det var buffé från pallas atena, helt okej det!
 
Mätt i magen ska jag se på x-factor och hänga i soffan med ljus och grejer. När maten sjunkit ner lite blir det nog en kaka eller två!
 
Nu ska jag gå och låsa in katten. Hemskt katt! 

torsdag 18 oktober 2012

v. 22

Idag är det vecka 22. Önskar jag hade massa roliga bilder på mig och magen, men icke. Visst skulle jag kunna be Christopher att ta kort på mig men vill ju se fin och fräsch ut då också. Lägger inte så hemskt mycket tid på mitt yttre nu direkt. Toffs till jobbet, på med jobbkläder. Väl hemma åker myskläder på. Men barnet verkar må bra hur som helst. Magen får varierande former, minst sagt!
Puss!

Fika!

Någon dag snart vill jag få göra mig fin (innebär att ta på sig vardagliga kläder, något annat än mjukisbyxor och myströja) och gå och fika! En mysig kvälls-höst-fika! Varm choklad med grädde ska det vara. Kanske en god ostfralla och någon efterrätt till. Va mysigt!

tisdag 16 oktober 2012

skor..

Jag skulle vilja ha dessa skor. De är från åhlens och kostar 499 kr. Skulle kunna köpa dom som vinterskor, men risken finns att jag vill köpa ett par till då på grund av att dessa har en liten klack. Och två par skor borde jag inte köpa, dyrt. Har redan köpt ett par dyra stövlar! Klacken är ju inte någon jobbig klack, men är det halt och man ska gå mycket vill man ha helt platta skor, så är det bara! Haha. Så överraska mig gärna med dessa så bjuder jag på bullar! ;)

Hjo

Idag har jag gjort reflektion i kursen sjukvård. Det gick både bra och dåligt. Vissa saker kunde jag kanon medan andra delar var det nästan lite pinsamt. Det är svårt att plugga in så mycket olika områden på en gång tycker jag. Får se hur det går, annars får jag komplettera lite!

Efter detta var jag iväg en sväng till Hjo med min girlfriend. Vi var på Hem&hobby och shoppade lite. Det blev inte så mycket handlat men det var lite roligt ändå. Roadtrip!

En krok till köket. Passade till mitt cupcake-tema!

Muffinsformar. På en sort står det mammas bullar. Ska baka i mars!

En doftödla som ska lukta gott i vårt badrum!

måndag 15 oktober 2012

snart februari eller..?

När jag sitter lugnt och stilla i soffan eller ligger i sängen rör sig nästan alltid bebisen på sig, mer eller mindre. Jag kan ligga hur länge som helst och känna hans små rörelser, är så härligt att han visar att han lever.

Innan jag var gravid kunde jag tänka att det är väl ändå lite roligt att vara gravid också, uppleva allt. Det är det ju på ett sätt, men vill mest bara att det ska ta slut, vill ha februari nu!

Först och främst vill jag att han ska komma ut så jag får umgås och lära känna mitt fina barn. Att få mage och förändras var också något jag tyckte verkade spännande förut. Förvisso, det är det väl. Men vill helst bara bli mig själv igen. Kläder tänkte jag inte spelade någon roll innan heller, men nu när det plötsligt är verklighet är det lite värre. Många kläder sitter dåligt och byxor går inte att knäppa. Kläder som jag annars skulle köpt känns helt onödigt att köpa, för jag kommer ändå inte kunna få på mig dem snart. Saknar att kunna klä mig som jag känner för, köpa lite nytt och känna mig fin. Att köpa massa mammakläder (som inte finns mycket av, mest fula dessutom) känns också onödigt. Dyrt och tråkiga kläder som jag inte kommer kunna använda så länge.

Det finns mycket att klaga över när man är gravid, och det gör jag ibland också. Men är ändå superduperglad varje dag att magen växer och blir större, hur ful jag än känner mig. Hur illa jag än mår eller hur trött jag än är vissa dagar så är jag ändå alltid glad över att han är där inne! :)

söndag 14 oktober 2012

Pluggdag

Han rör på sig flitifgt i magen min lilla pojk. Numera får magen ofta en konstigt form efter att jag till exempel legat på sidan en längre stund eller så. Det hade varit kul att få de små formerna på magen på bild men det är svårt att få till det allt!

Idag har jag spenderat mycket tid med sjukvårdsboken och försökt lära mig det jag bör lära mig, vad det nu är.. När klockan blev efter fyra kände jag att det vore bra att byta miljö lite. Trots regn gav jag mig ut på en promenad runt munksjön. Det regnade iprincip hela vägen. Det gjorde inte så mycket, önskar dock att jag hade haft regnbyxor på mig. Mest för att det blev så kallt på låren. Under promenaden blev jag emellanåt extremt kissenödig okcså. Precis innan jag gick hade jag dock besökt toaletten så jag skyller allt på min bebis! Rackarunge!

Nu är jag ombytt till torra kläder och ska försöka plugga lite till innan Solsidan börjar! Wiho..


S-kropp!

Huvudet till kroppen, hehe!

lördag 13 oktober 2012

lördag

I helgen är jag ledig, skönt! Vaknade vid sju idag och försökte komma på vad det var för sorts dag. Insåg att jag var helt ledig, log och somnade om. Helt ledig är jag i och för sig inte. På tisdag ska jag göra reflektion i kursen sjukvård. Massa fakta som jag måste få in i huvudet. Inte helt ointressanta grejer men mycket att lära sig!

Så nu ska jag försöka göra min dag så effektiv som möjligt! Varva plugget med att städa lite, tvätta, duscha (stort behov, ush..hah), uppfostra katten??? och kanske gå en promenad så jag får mig lite luft! Har sovt nästan 12 timmar så borde inte bli trött i alla fall, skönt!

Sitter hon inte i ett fönster och kraffsar så ligger hon i sin låda!


När jag blev isbjörnsfadder skulle jag få ett gosedjur hemskickat som föreställde en isbjörn. Isbjörnarna var dock slut så fick en fjällräv istället. Väldigt mjuk och go dock!

fredag 12 oktober 2012

Att bidra med något..

Blev nyss påmind via en film om hur hemska människor är mot djur. På gymnasiet tittade jag på en hel del filmer i samband med vårt projektarbete om djurrätt och det är hemskt. Självklart är det extremt hemskt när oskyldiga människor far illa, men när människor plågar djur så är det något annat. Djur är så oskyldiga, alltid. Människor är hemska djur.

Jag vill bara säga att jag är stolt Världsförälder hos Unicef, Isbjörnsfadder för WWF och numera Animal Protecter för WSPA. Detta blir sammanlagt 300 kronor i månaden för mig. Mina mest väl spenderade pengar varje månad!

Har man en hyffsat normal inkomst kan vem som helst skänka 100 kronor i månaden. Välj något du tycker är viktigt!

Många vill inte ge några pengar eftersom det finns risk att en stor del går till andra saker (höga löner till VD:n mm..) än till själva ändamålet. Det är säkerligen många gånger så, men leder mina bidrag till att 5 kossor och 10 barn får det bättre så är jag nöjd ändå!

vimsigt

Idag har jag blivit frusterad över att allt är så oorganiserat på jobbet. Jag antar att det ser lite likadant ut på alla äldreboenden, men ändå. Jag var på en sårvårdsföreläsning förra veckan som jag tyckte var väldigt bra. Det var mycket som jag hört förut men som jag nu fick uppmärksammat igen. Jag försöker prata om det på jobbet och fråga om vi inte borde gör si och så och varför vi inte har det på andra sätt. Men det finns liksom lite intresse från alla håll att styra upp saker och ting. Jag förstår det på ett sätt. Försöker man ändra på något tycker alla bara att man är jobbigt och det blir så mycket mer jobb, bla bla bla.

Jag vill ha ett eget ställe där jag får bestämma och ordna upp allt praktiskt. Sånt som är så enkelt liksom. På mitt egna ställe skulle min dröm vara att bara personal som är duktiga och motiverade jobbar. Folk som lyssnar på instruktioner, vill göra allt på bästa sätt och lära sig nya saker. Nu är det så många som lyssnar på saker och sen går det uppenbarligen ut lika fort. Så tråkigt.

De flesta på mitt jobb är duktiga, snälla och vill väl. Det är väl bara det att vi ser på saker lite olika ibland.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma. Men jag tror att alla skulle tycka att ens jobb var roligare om allt man gjorde kändes riktigt rätt och man hade en väl genomtänkt tanke bakom olika saker. Det blir roligare om man gör sitt bästa och också hela tiden lär sig saker.

Det ska bli skönt att vara mammaledig, även om jag kommer sakna vissa gamlingar på jobbet. Får gå och äta kakor med dem ibland!

torsdag 11 oktober 2012

vecka 21

Idag är det vecka 21 som gäller. Han har snurrat runt lite där inne minsann. Enligt lite veckorapportering från mina appar kan han nu höra och reagera på både ljud och ljus. Öronen börjar få sin slutgiltiga form och sitter på sin plats. Han är ungefär 26 cm lång och väger cirka 400 gram.

Mycket som vi behöver till barnet kommer vi kunna ta över efter Sixten, mycket praktiskt. Vagnen har vi ju fått redan. Något vi behöver införskaffa innan han kommer till världen är bland annat skötbord och åkpåse till vagnen. Det finns ju stor risk att det kommer vara mycket kallt när han kommer så det behövs en varm åkpåse.

Den här var ju himla söt eller? En aning dyr kankse men ändå. Fin!

onsdag 10 oktober 2012

Vanor

Vår lampa i badrummet har tydligen slutat fungrar. Ungefär 5-10 sekunder innan jag gick på toaletten tänkte jag på detta men ändå är jag på knappen och försöker tända. Roligt det där hur allt går på vana. Det är också roligt hur man kan ändra en vana ganska fort.
När Myran, vår förra fina hund, hade opererat ryggen fick hon inte gå i trappor. Därför hade vi en planka längst upp i trappen så hon inte skulle kunna ta sig förbi, samtidigt som Loppan kunde hantera det. Den här plankan lärde man sig ju efter några gånger att hoppa över automatiskt. Det var ju dock totalt livsfarligt innan man hade lärt sig detta. Speciellt för gäster. Det roliga var när plankan försvann och man försökte fortsätta hoppa över den. Det var nästan lika farligt det, när man i hoppet insåg att det inte fanns någon planka där och höll på att landa lite galet. Ingen slog sig allvarligt i samband med plankan i trappan, tror jag inte i alla fall haha.

Lampan i badrummet får Christopher fixa. Den sitter för högt för mig!
Tomte-Myran

måndag 8 oktober 2012

måndagskväll

Det blev muffins ikväll! Gott! Smeten var nog endast godast!

Mysig kvällsmat!

Nomnom!

Snart blir det skräckfilm!

trött tjej

Efter att ha jobbat typ hela förra veckan kändes det tungt att jobba även idag. När jag äntligen åkte hem från jobbet vid 12 fanns det inte några parkeringsplatser. Suck. Brukar ju stå på 25-kronorsparkeringen en bit från vårt hus, annars blir det ju hisskeligt dyrt. Jag fick åka runt en stund och till slut var det någon som åkte.

Det är måndag och det innebär nya Dexter och Mentalist. Jag höll mig nätt och jämt vaken till båda avsnitten. Nu har jag sovit i ungefär två timmar och måste väl vakna till liv igen. Var sugen på kladdkakemuffins innan, får se om jag kanske orkar ordna till det om en stund!

Vill träna egentligen också men nu är jag ju förkyld. Alltid är det nåt!!!

Måste ju skriva något om magen också. Den mår bra, han rör på sig massor, mest när jag sitter still dårå. När jag skulle sova igår gjorde han nog kullerbyttor eller så. Under dagen idag la han sig helknäppt så det blev en stor boll som stack ut på höger delen av magen. Tycker inte att det känns konstigt med något i magen fast när jag tänker på att det verkligen är en liten liten människan där inne känns det lite galet. Jätteskumt att han lever där inne!

fredag 5 oktober 2012

Förkyld..

Hej hej Det första jag gjorde idag när jag hade vaknat (och var redo att gå upp) var att klä mig varmt och gå till apoteket. Nässpray och alvedon. Inte så pigg och glad idag. Rinnig näsa, halsont och tung i huvudet. Har hur som helst lyckats diska och städa lite för har svårt att slappna av när det ser hemskt ut  överallt. Snart ska jag äta och efter det är det dags för kvällsjobb..

Xi har förresten varit en mycket snäll katt idag. Inatt höll hon på och fixa och bädda i sin bur. Jag tror vi får inhandla någon slags kattigloo eller så till henne. Under dagen idag har hon varit lugn och mest följt med mig och myst när jag vilat lite överallt! Mammas gullunge!! :)

torsdag 4 oktober 2012

Vagnen

Här har vi barnvagen! Det är en Trille viper 4s. Det är det som är det mest praktiska med att ha en syster som nyss fått barn. Hon har redan spanat ut det mesta och det bästa och så kan jag bara fråga henne. Det gäller ju inte bara barnvagn, utan allt som har med graviditet och barn att göra. Mycket skönt och praktiskt!
 
Det som är bra med denna vagn är bland annat att den är liten och smidig. Handtaget kan höjas och sänkas på ett sätt som passar mig som är ganska kort. Hjulen är stora och rejäla, även de där fram. Hjulen där fram svänger dessutom vilket underlättar när man är ute och går. En sittdel hör också  till vagnen så när skrutten växt till sig byts det ut.
 
Paraplyet hängde med som en bonus till vagnen, plus ett myggnät. Som ett litet extra tillbehör från mormor (bebis mormor) fick vi ett tillhörande regnskydd till vagnen. Det är lila med vita prickar på som sagt!

Att vagnen redan är inköpt berodde på att den skulle höjas i pris troligtvis snart. Så eftersom Sandra rekommenderade denna vagnen och jag inte tror vi kommer kunna hitta någon bättre så passade mamma på att inhandla den när de besökte Sandra i Malmö. Den får stå här och se fin ut i några månader!

Tack igen! ♥

Bullar!

Illamående hängde kvar ett tag under dagen, suck. Klockan 13.00 skulle jag dessutom vara på skolan för praktisk dag så bra matider blev det inte heller. Först spya, sen en liten frukost, illamående, åka till skolan och bli jättehungrig och sen hinna må illa igen tills jag kom hem. Så kan det va!

Joel och Christopher har idag bakat kanelbullar, för det är ju kanelbullens dag. De blev lyckade och jag har ätit två stycken till kvällsmat! Känner mig dock väldigt trött nu och har lite småont i halsen. Ush ush, orkar inte bli förkyld och allt var det innebär. Är lagom trött som det är..


Försökte mig på en första magbild. Jättesvårt att ta det ju. Känner mig dessutom bara tjock än, men det är mest en bebis som tar ut magen. Han rör på sig frisk, känner honom varje dag! Underbart!

En liten mage typ...vecka 11-12? Tur att det inte är bikini-tider nu, haha!

Halvtid

Idag går jag in i vecka 20, vilket ju är halvtid. Bara hälften kvar, wiho! Dagen började med att jag mådde illa och när jag gör det klöks jag av lite allt möjligt. Typ disk i köket och sånt. Att snyta sig var droppen vilket utlöste en spya. Fantastiskt.. Efteråt känns det bättre hur som helst, det kan man ju glädjas åt. Lite överallt när man läser om att vara gravid står det att de flesta mår bättre nu, får mer energi och illamående avtar. Eeeh? Jomenvisst. Jag hör inte till de flesta uppenbarligen..

onsdag 3 oktober 2012

katt och barn

Det jobbigaste med att ha katt är att det går att uppfostra henne men sen gör hon som hon vill ändå. Vi är  just nu ovänner efter att jag tvångshöll henne i mitt knä i kanske tre minuter för att hon attackerar fönsterna. Jag tror hon fattade grejen för nu ligger hon och surar på golvet!

I övrigt har min son nu fått en barnvagn av sin mormor. Det är en likdan som Sixten har, jag tror den blir toppen. Vi fick även ett lila regnskydd med prickar på och ett solparaply. I samma veva fick lilla pojken en kanin av sin bonusmorfar. Det är en kanin som spelar musik. Jag lägger kaninen på magen så han får höra musiken. Han kan tydligen bli lugn av detta sen när han lever ute i världen istället! Mycket uppskattade presenter, vi är mycket tacksamma!!

måndag 1 oktober 2012

aaaahhhhh

Efter att i månader nu har tittat på serier som är bra, men ändå inte så där ritkigt bra har vi nu sett DEXTER! Fantastiskt!

Nationalsången

För tillfället är det ju mycket prat om det ska vara tillåtet med böneutrop i Sverige. Något som ofta kommer upp i samband med sådana här diskussioner är att det är så extremt hemskt att vi inte får sjunga nationalsången längre på skolavslutningar. Vad hände? Var det bara min skola (som hade skolavslutning i kyrkan varje sommar och vinter) som inte sjöng nationalsången? Har absolut inget minne av att vi gjorde det någon gång iaf. Vad har nationalsången förresten att göra med sommar och vinter att göra? Då är det väl roligare att sjunga sommar- och julsånger kan jag tycka!

Böneutrop skulle förresten inte störa mig. Stör mig hemskt mycket mer på till exempel inbitna kristna svenskar som diskriminerar bland annat homosexuella.

Nu ska kaninen jag fick igår få spela en visa för sonen min. Därefter plugg, mat och när Christopher kommer hem DEXTER!!!