söndag 30 december 2012

Bilder!

SötisSixten!
Wiiiiie
Pojkvän och busehund!
Christopher lite rädd!
Xi hittade högt upp på hyllan idag!

Lite shopping

Igår var jag, Sandra och Staffan en sväng på a6. Jag hittade två mammabyxor och lite saker till Theodor!
En overall!
Pyjamas!
En liten skjorta. Eller liten och liten, den kommer nog vara rätt stor till en början men han får växa i den!
Byxor!

fredag 28 december 2012

fortsatt jul

Hejhejjj. De senaste dagarna har varit förlängd julafton. Sandra och familjen har kommit till Jönköping och vi har firat med dem och vi har varit och firat med pappa och den sidan. Sixten får massa paket men blir lite trött av allt. Inte konstigt inte, men söt och snäll är han ändå. Och det blir väl endel bilder på just det lilla barnet. Min kamera är dock kvar hos mamma för tillfället så får lägga in bilderna en framtida dag!

Annars då. Jag är i min gravid-bubbla och tänker inte på särskilt mycket annat. Igår spydde jag utan anledning och idag mådde jag illa hela förmiddagen. Så idag vågade jag inte äta något förrens vid tolvtiden. Att inte äta plus må illa tar på krafterna och det är inte så roligt, men det går ändå. Nu är det bara nedräkning som gäller. Om sisådär sex-nio veckor är det dags för honom att komma ut.  Efter nyår ska jag göra riktigt riktigt fint i barnrummet, så det är laddat för ankomst. Det är ju faktiskt hög tid att börja förbereda allt! Mysigt! :)

tisdag 25 december 2012

Tjockis

När man är gravid är det vanligaste smeknamnet man har Tjockis. Jag tar inte illa upp och jag vet att ingen menar något illa alls. Det är så man säger. Meeen det är ändå lite tröttsamt, för alla skojar och säger det, standard. Man ler lite åt det, men jag slutade nog roas för 20 veckor sen eller så haha. Just för att alla säger samma sak!
Jag vet inte hur kul det är egentligen heller. Nu har jag ju inte lagt på mig så mycket mer än just magen, men jag känner mig inte särskilt snygg ändå. Jag känner mig ändå stor och klumpig och inga kläder sitter som jag vill. Tänk då om man har lagt på sig ytterligare några kilo jämnt över kroppen plus en massa vätska, helt normalt. Och så kallar alla en för tjockis. Inte så kul?

Tjockis!
(Det gör inget om någon har eller kommer kalla mig för tjockis. Men vid vissa tillfällen kanske  man ska tänka sig för, även om alla vet att man bara menar väl!)

Jul

Heyho! Nu har det varit julafton och så men det har inte sett ut riktigt som det brukar. Sandra med familj kommer först imorgon så firandet fortsätter ju lite i veckan. Christopher har jobbat och jag har mest tagit det lugnt och varit lite hos mamma. En hel del fina klappar har jag fått ännu hursomhelst. Av Christopher fick jag bland annat en bok och ett halsband. Av mamma fick vi vad som återstod på bilen, kanon!

Xi hemma vid granen!

Jag placerad vid granen hehe.

Xi lägger sig på lite högre höjder hos mamma för att slippa hundarna lite.

Eller så gömmer hon sig inne bland paketen!

Loppan tar det lugnt

Truls ocksåå

Gran, paket och hund

Pernilla delade ut paket!

Loppan fick hundchoklad. Hon avstod dock. Hon hade iofs ätit upp ett stort ben på typ 3 minuter en stund tidigare..

lördag 22 december 2012

att städa

Vid 20.00 var jag egentligen redo att gå och lägga mig. Men nah, det fick vänta lite. Istället passade jag på att städa upp lite, även dammsuga och skura golven. Puuh, det var tungt. Christopher får ta över dammsugningen framöver. Dock en aning övervakad av mig, tror att han inte ser smutsen riktigt som jag hehe. Nu luktar det gott här hemma hur som helst och det ser hyffsat rent och snyggt ut. Det är ju inte som att vi ska ha några gäster i jul så det spelar väl egentligen ingen roll, men det är ju trevligt att ha det rent och fint! Nu får jag återhämta mig, hög puls och ont i ryggen...!

Hade lite otur såhär innan jul. Det blev ett missförstånd på jobbet så jag fick ingen månadslön denna månaden heller. Fattig lön denna månaden också alltså. Den kommer ju komma tillslut  så det gör ju inte så mycket. Kanske rent av är bra, snålar ju med pengarna nu när man har mindre!

fredag 21 december 2012

Mammaledig

Yes, nu är jag mammaledig! Det slår mig fortfarande ibland att jag faktiskt ska få ett barn, det är så fantastiskt. Det tog ju några månader innan det slog till så att säga och jag blev gravid, vilket är helt normalt. Men den tiden fick mig ändå att verkligen få förståelse för att det inte är en självklarhet att kunna få barn och jag är såååsåå glad att det gick vägen!

Jobbat gjorde jag ju på morgonen och det blev ett ganska intensivt sista pass. Att jag vaknade klockan 04.00 i morse och inte kunde somna om gjorde ju inte saken lättare. Trött och ont i ryggen så nu känns det mycket bra att kunna ta sovmorgon alla morgonar jag vill!

Imorgon ska jag tillbaka till jobbet ändå. Jag ska fika med pensionärerna och bjuda på tårta. Så tårtor har jag fixat nyss och jag tror nog de blev goda. Tyvärr mycket fulare än vad jag hade tänkt mig. Glasyren räckte inte till riktigt och jag är lat och orkade inte göra mer. Så sidorna fick ingen inklädnad men äsch. Den smakar väl bra för det!

haha slafs
Jag hade sådan otur. Först var jag ute och gjorde lite ärenden och glömde att köpa tårtkartonger. Så det fick bli en extra promenad för att köpa detta. Men rackarns jag fick för små kartonger så fick gå tillbaka en gång till. Så där fick jag min dagliga motion!

torsdag 20 december 2012

Tur!

Rackarns vilken tur jag hade idag. Jag har bilen parkerad vid vårt hus och där får man stå två timmar. Vid 11 hade jag stått två timmar så då gick jag ut och flyttade bilen en halvmeter framåt. Sen har jag glömt det under dagen men gick ut nu för att flytta lite och hoppas att att inte fått böter. Huhhh, alla andra bilar hade fått böter som stod kvar men inte jag. Jag flyttade alltså i rätt tid. Hade inte känt mig nöjd om jag hade fått böter då jag precis suttit och tänkt på alla utgifter och min minimala lön även denna månaden. En extra böter på 400 hundra hade varit extremt onödigt!
Christopher får ju iallafall fin lön och jag har en super familj som ständigt hjälper till med allt möjligt. Så kan inte klaga. Meen en trisslottsvinst eller så hade jag inte klagat över för det, hehe!

Nu ska jag snart jobba min sista kväll, 16-20! Har inte gjort något idag så är väl bra att det händer lite!

onsdag 19 december 2012

2 dagar kvar

Nu har jag bara en kväll och en dag kvar att jobba. Helt galet. Det blir skönt att det är jul och sånt precis så det händer lite i vardagen. Men denna ledighet är verkligen behövlig. Jobbet är tungt och stressigt. Jag har börjar må lite illa igen vilket blir extra jobbigt då barnet tar mycket plats i magen och sparkar livligt. Det är ju underbart att han rör sig mycket men ändå. De senaste nätterna har jag vaknat mitt i natten och haft svårt att somna om. Trots detta har jag ändå tur får jag säga. Förutom magen så håller sig min kropp i ganska normalstorlek. Har inte blivit svullen och samlat på mig massa vätska, än. Hemskt skönt så länge jag slipper det!!

Jaha ja. Idag håller jag på att tvättar i den provisoriska tvättstugan. Små smala torkskåp är vad som finns och ja, vi får se hur torrt det blir. Christopher blir nog glad i alla fall. Han hade inga tishor att ta på sig längre sa han, staackarn haha.

tisdag 18 december 2012

Gran

Idag har jag ledig dag. Efter sovmorgon och illamående gick jag till Joel för att låna hans såg. Vi köpte ju en gran igår och granen behövde sågas av. Nu är den sågad, inställd och klädd! Det blir minsann julmysigt med en gran!


 
Jag kom på Xi med att vila middag idag. Sötnos!

måndag 17 december 2012

usk

Idag var jag hos barnmorskan. Allt såg alldeles fint ut, precis som det ska vara. Eftersom han är en livlig pojk hade han till en början puls på 170. Han lugnade dock ner sig ganska fort och la sig på runt 145. Ett exemplariskt litet barn!

Nu har jag dessutom bara tre jobbdagar kvar, helt galet. Imorgon är jag dessutom ledig!

Idag fick jag även svar på sista provet och har fått slutbetyg i alla kurser. Så från och med idag är jag undersköterska. Coolt med en titel! Så nu är jag väldigt ledig. Skönt men jag är redan lite rastlös. Får locka hit Christopher att se säsongsfinalen av Dexter snart..

Vi har även köpt en gran idag. Den har formklippts två gånger om året i tio år. Himla lyxgran va! Är ju fint med en bred gran annars men vi har ju ganska lite plats över så denna ska nog bli fin!

torsdag 13 december 2012

v 30

Igår framåt halv nio på kvällen var jag helt död på jobbet. Haltade fram lite flåsandes i korridoren. haha, nästan i alla fall. Trött i både ryggen och fötter var jag och trött i huvudet. För mig blev det en rätt lång jobbkväll och vi var ju i full gång hela tiden. Vi ordnade med lite julfika för pensionärerna på jobbet och det medför ju att det blir lite extra jobb. Alla samlas och mycket disk och grejer. Meen som jag förstod det var det mycket uppskattat och vår äldste herre höll ett fint litet tacktal. Känns ju bra att jag tog initiativet till att ordna detta lilla nu innan jag slutar! :)

Idag ska jag och Christopher gå någonstans och skriva på papper om faderskap till vårt lilla barn. Det känns ju tryggt och bra för Theodors skull. Mitt lilla barn. Idag går vi in i vecka 30 och han blir uppenbart större och större. Det är väl mest det som händer för tillfället. Han växer och rör sig för fullt. Jag blir klumpigare och har ibland lite svårt att bedöma avstånd. Krockar med magen när jag ska ta mig fram i lite mer trånga utrymmen. Inte lätt. Jag har även läst i mina appar att det inte är helt ovanligt att börja må lite illa igen nu när han växer till sig ordentligt. Man tackar, vad roligt!
Naaw söta!

tisdag 11 december 2012

nässpray i mitt hjärta

Den senaste tiden har jag ändå mått ganska bra. Illamåendet har i stort sätt försvunnit och allt för överdrivet trött är jag väl inte heller. Men så är det ju det här med nästäppan. Jag köpte (Christopher köpte, jag har inte råd haha) nässpray till mig igår. Provande en sånhär saltlösningsvariant. Det fungerar ju inte alls lika bra som nässpray men när jag vaknade idag tycktes det ändå vara helt okej. Det var ju bra tänkte jag, vill ju inte slita på min näsa om jag kan låta bli. Tss, säkert va. Jag åt och så och sen skulle jag snyta mig lite men nähä, då måste man spy upp allt man ätit också. Förstår ingenting. Var inte så hemskt täppt och jag mådde inte direkt illa heller. Eventuellt mår jag lite illa hela tiden men har glömt av det? Har nu uppdaterat mig till ett riktigt nässpray (barnvarianten). Näsan klarar sig ändå sålänge!

Min lilla kollektion. Salt på dagen och nässpray till natten får det bli!
Vidare till något mer trevligt. Imorgon ska vi ha lite julfika för pensionärerna på jobbet. Det var jag som drog igång detta och ångrar mig en aning. Det har blivit lite dåligt planerat eftersom jag inte varit på jobbet. Möten dyker upp som krockar och jag är inte lika julpepp som jag var för 5 veckor sen. haha. Men det ska nog bli mysigt ändå! Jag har bakat ischoklad med apelsinsmak idag som det ska bjudas på. Har aldrig handlat cocosfett förut så det tog ett bra tag för mig att hitta detta. Nu har jag 400 g kvar som jag inte vet vad jag kan använda till. Tips? :)
Ischoklad!

måndag 10 december 2012

musikhjälpen

Förlossningsinfon var hemskt långtråkig. Det var väl vissa saker som var lite bra att höra men annars, nah. Det går att läsa sig till det mesta ju. Det var många gravida där i alla fall. En hel aula med gravida kvinnor och deras partners. Jag tänkte i pausen att man kanske skulle gå på toaletten men hoppade över det, säkert lång kö när vi gravida samlas på ett och samma ställe.. haha!

Nu sitter jag och lyssnar/tittar på musikhjälpen som började för cirka en timme sen. Så mysigt! Och bra för den delen. Har även pluggat lite inför morgondagens reflektion. Hemskt obekvämt sitter jag. Min kropp känns som en stor fyrkant som trycks ihop. Men så är det inte praktiskt att ligga ner och plugga alltid. Jag borde väl helt enkelt sitta vid köksbordet men huur kul är det!

Nehepp! Tack för idag.

söndag 9 december 2012

söndag

Nu är denna helgen snart slut och imorgon ska jag tillbaka till jobbet. I helgen har jag inte gjort särskilt mycket. Mest ingenting. Läst lite inför reflektion i veckan och i övrigt legat i soffan och halvtittat på tv. Igår var Joel på besök och vi alla tittade på Så mycket bättre och åt varma mackor. Även om det inte har varit världens roligaste helg så har det nog varit bra att inte göra så mycket. Förra veckan var jag helt slut efter att ha bakat och städat. Krävs inte mycket för att ta på krafterna numera.

Imorgon ska jag och Christopher till ryhov på förlossningsinfo. Jag har hört att det inte är så mycket att ha men det kan ju inte skada. Känner att det börja bli dags att förbereda mig lite mer på att föda mitt lilla barn. Läsa om smärtlindring och såntdär som man kan behöva ta ställning till när det blir dags. Det är ju bra att vara lite insatt innan så att säga! :)

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch!

fredag 7 december 2012

praktiken slut

Idag har jag haft min sista dag på praktiken. Fem veckor har verkligen gått sjukt snabbt! Det har varit toppen på öxnehaga vårdcentral och alla verkar vara super som jobbar där. Bra ställe! Idag bjöd jag på minimuffins till alla som ett litet tack och det verkade uppskattat. Det sas att de blev goda, det tyckte jag också. Av mina handledare fick jag även kanonbetyg, vilket ju känns skönt och roligt! När jag kom hem idag hade jag även fått skolmejl och jag fick vg på min uppsats. Himla festligt det också!

Nästa vecka blir det att jobba igen, full fart. Dessutom ska jag göra två prov, ha utvärderingsdag på skolan och gå på förlossningsinfo på ryhov. Meeeeen vid den här tiden om två veckor är jag ledig från jobb en bra tid framöver. Så snabbt som fem veckor har gått så kan ju två veckor inte vara någonting!

I övrigt började min dag inte alls bra. Jag har ju gått och blivit beroende av nässpray (vilket jag ska ta itu med när jag är ledig) och när jag vakande idag var min näsa helt igenomtäppt. Ingen luft och slemmigt i halsen. Detta tillstånd ledde till att jag spydde typ 30 sekunder efter att jag gått upp ur sängen. Usushhsh, att spy är då ingen hitt!

onsdag 5 december 2012

julklappar

Idag på praktiken fick jag vara med på bvc på eftermiddagen. Det var fyra besök som blev inställda så det blev inte så många barnbesök, men ändå. Det var en liten unge på några veckor som var där som hade så sjukt mycket hår på huvudet. Haha, aldrig sett ett barn med en sådan kaluffs! Men guu så söt!!!

Efter praktiken åkte jag till a6 och köpte julklappar med Jennie. Det blev några handlade i alla fall. Nu är det bara några kvar. Skönt! Köpte även en lite present var till mina handledare. Så svårt att köpa något litet men fint. Men tanken som räknas ju, ett litet tack sådär!

Just nu är Christopher iväg och kör bil och hans dator stod tom så här slog jag mig ner. Var längesen det var jag satt vid en vanlig dator och surfade runt lite. Det var väldans skönt att sitta här faktiskt, i en stol vid ett bord. Laptop vid soffan ger inte alltid så bra sittställning hehe!

Nu får Christopher komma hem snarast så vi kan laga mat, jag är superhungrig...

måndag 3 december 2012

1:a advent

Igår var det första advent. Jag började dagen med att städa efter festen, vilket gick ganska fort. Folk var hyffsat skötsamma, så inga trasiga glas eller så. Kanon! Sedan tändes första ljuset och vi tittade på julkalendern och Så mycket bättre. Mysigt! På eftermiddagen fick vi lite fika-besök av Pappa, Susanne, Jimmi, Sandra, Staffan och Sixten. Sixten fick all uppmärksamhet, typiskt honom ;) ! haha


Sixten tyckte våran gran var fager. Eventuellt ville han även helst smaka på den!

Julfest

I helgen hade vi julfest! Det blev en lyckad tillställning tycker jag. Vi tittade på julkalendern och lekte julklappslek. Alla var engagerade i aktviteterna, kul!










Det var nog även en och annan som fick sig en puss under misteln!