fredag 30 augusti 2013

Välling

Igår fick Theodor välling på kvällen. Pappa fick börja (det brukar gå lite lättare i början) och sen tog jag lite det sista. Ok, det ser jättetråkigt ut att han sitter i en matstol och dricker ur flaska, men ibland blir han lugnare när han får sitta där när han ska äta eller dricka (han får alltid börja med att sitta i knät). Men i knät bökar han som bara den. Han har inte förstått det där med att mysa och ta det lugnt. Vifta, stoja och titta på allt runt omkring är mer Theodors grej!



Idag ska jag någon gång ta mig till maxi för att hämta ett paket. Hade kunnat promenera men det sägs att det kan bli regn idag och jag är inte sugen på en regnpromenad.. Vi får se. Jag är även ute efter en tunna som det står "hundmat" på, vi har en för kattmat så vill ha en likadan. Tittade på eko men fanns bara för katt. Jag vet inte riktigt var jag kan hitta en. Gekås har haft vet jag så det får väl bli en tur snart kankse?  Yeyyyy

onsdag 28 augusti 2013

Nutellamacarons

Idag hade jag och Christopher planer på att baka. Christopher fick promenera till affären med Theodor och handla det som behövdes. Först åt vi middag och jag var så hungrig att jag kände mig yr när vi väl åt. Och efter att ha ätit blev jag så mätt att jag mådde illa. Ysss.

Tillslut bakade vi i alla fall och det var nutellamacarons som stod på schemat. När vi hade gjort klart smeten slog det mig att vi inte hade några bakplåtspapper kvar. Suck! Jag fick slänga ner Theodor i vagnen och gå och köpa. Kirrat och klart och vi kunde göra klart.

De blev kanske en anings höga men men. För att vara första gången som vi gjorde macarons så tycker jag att de blev helt okej och framför allt väldigt goda!





Nu är det snart idolmys idag igen och ikväll blir det varma frallor. Tröttnar aldrig!!

onsdag

Lilla Roxi har idag kissat 05.30 och ungefär 17.30. Jaja, tur att det kommer lite i alla fall, och inga olyckor inne. Hon är så snäll. Hon verkar även vara ganska orädd, det är inte mycket hon reagerar på och det är ju kanonbra. Jag trodde hon skulle vara mycket mer rädd. Både dammsugare, hårtork och dundrande bussar är inga problem hittills!

Hela familjen samlad för mys framför idol!

Hon är som Truls, så fort en ska ta kort ska hon komma fram och pussas. Så det är väldigt svårt att ta kort på henne!




Jag hörde att det lät lite från sovrummet där Theodor vilade. Jättenyvaken kille leker med mobilen.

Tjäna, jag vill kunna krypa

Min alldeles egna älskade son!

Åååh

tisdag 27 augusti 2013

Choklad eller..?

Det fortsätter att gå bra med Roxi. Idag har hon ätit, kissat och bajsat. Det tar lite tid och hon är ju osäker, men det går. Igår när jag hade somnat hände något med Xi och Roxi nog, Xi kom flygandes som en studsboll in på mig. Och sen låg hon gömd under sängen länge. Jaja, hon kommer ju undan lätt om det är något och Roxi är knappast värre än Loppan och Truls, så hon lär överleva hehe!

När det passar ska jag ha kalas för mig för mammas sida av släkten. Jag sitter nu och tänker ut vad jag ska bjuda på. Försöker komma på någon grej som inte har choklad i sig, men det är svårt. Choklad är det bästa ju!


måndag 26 augusti 2013

Första dagen

Dagen med Roxi har gått bra. Hon kissade som sagt igår kväll på mattan. Det var ju skönt att det kom ut något i alla fall, annars hade jag blivit orolig att hon skulle få en sprängd blåsa typ. Hon lugnade ner sig bra på natten och låg ganska mycket och sov på en filt i sovrummet. Vid 03.30 var hon lite orolig så jag gick ut med henne, men utan resultat.. Några olyckor har inte skett mer inne i alla fall och vid 13-14 tiden kissade hon ute! Hurra hurra och massa beröm fick hon!! Så skönt att hon vågade. Det luktar nog mycket annan hund här utanför oss så det är säkert extra läskigt för henne. Och sen lite senare idag bajsade hon också! Duktiga tjejen!

Hon är också försiktigt med att äta men har ändå fått i sig en del. Jag kokade ris som hon fick av vilket hon tyckte var smaskens. Hon har visat tänderna lite mot Xi men det räcker bara med att säga nej eller hennes namn så slutar hon direkt. Hon lyssnar jättebra hittills, kommer när man ropar och viftar på svansen mest hela tiden. Hon vågar nu också gå hela vägen ut och in själv när hon ska gå ut på kisseförsök. Gå in i hissen och genom dörrar var en anings skrämmande igår, men nu går det jättefint. Och alla människor hon ser vill hon helst bara gå fram och hälsa på, kvinnor som män. Fina hunden, jag längtar tills hon vågar komma upp i soffan och sängen och mysa med oss!

Hade tänkt sätta mig vid datorn och lägga in lite fina bilder. Men jag har inte haft tid och nu tittar Christopher på fotboll. En annan dag får det bli. Nu ska lilla jag gå och lägga mig tror jag! 

Grannar..

Idag när vi sitter i vardagsrummet ser vi hur grannen ovanför våran balkong skakar sina mattor. Hur otrevligt? I detta hus är det inte tillåtet att skaka mattor på balkongerna just för att det hamnar på de balkonger som är under. Och detta har vi ju märkt. Det ligger allt möjligt på våran balkong, hårtussar, skräp och fimpar. Hur festligt är det om vi till exempel sitter och fikar på balkongen och så ställer sig någon och slår av sin mattar precis ovanför. Halva skiten från mattan hamnar ju rakt på oss. Nä Ush!

Jag var inte tillräcklig modig att säga något rakt till personen men jag pratade medveten högt och argt i lägenheten om att vi inte vill ha någon annans smuts hos oss. Hoppas hen hörde!

söndag 25 augusti 2013

Roxis ankomst och Theodors första ord..

Nu är jag trött alltså. Känns som att mina ben har fått utstått ett träningspass eller något, är helt matt. Det har varit en ganska lång dag. Lite innan 11 var vi på
Arlanda. Hundarna kom sen ut vid strax innan 12 och så tog det en stund att få ordning på allt och till slut kunna sätta oss i bilen och åka! Men allt på Arlanda gick bra!

Vi åker, det känns bra, Roxi är lugn, nyfiken och viftar på svansen. Men stackars hund, det första hon får utstå är Theodors värsta skrik. Som tur va verkade hon inte reagera så mycket på det. Men ush vad jobbigt det var. Vi höll precis på att åka igenom Stockholm och kunde således inte lätt stanna till. Theodor skrek, skrek och skrek. Sådär riktigt hemskt igen. Och hans första ord kom: "aj aj aj aj" sa han. Stackarn hade nog lite ont i magen, var hungrig och säkert trött. Det kändes verkligen som han plågades, men vad gör man när man kör på motorvägen.. Dessutom fyrfiligt med ganska mycket trafik. Lagom stressande för chauffören, alltså jag. Till slut kunde vi stanna och ta hand om kille lite och den senare delen av resan sov han eller var ganska nöjd!

Här hemma har det gått bra med hunden. Hon har spanar runt, ätit lite och hälsat på Xi, vilket gick jättebra. Både hon och Xi är lugna individer. Det här med att kissa ute är lite galet än, hon vet nog inte riktgt vad som gäller. Det skedde en olycka då hon kissade(liggandes??) på en av våra mattor. Jaja, så kan det gå. Nu ligger hon på golvet och sover. Så söt så, och alldeles lagom stor är hon!


lördag 24 augusti 2013

Födelsedag

Japp, idag fyller jag år. Det började med att jag sa till Christopher "jag är hungrig..". Klockan var efter 07 (!!!). Han sa "jag orkar inte".. Hepp. Så hungrig som jag var gick jag upp med Theodor och gjorde mig frukost. Jag ställde åtminstone fram det fint på min finbricka så det skulle kännas lite flott!

Just nu ligger jag i sängen på hotellet. Theodor har somnat. Han somnade hos sin mamma när vi var och åt middag i restaurangen. Han blir såå sugen när han ser oss andra äta. Han fick smaka lite vatten och vitt bröd och det tyckte han var gott, speciellt vattnet.

Resan hit gick bra. Theodor sov den första biten och sen fikapausade vi utanför Nyköping. Men när vi sedan fortsatte åka fick Theodor magknip eller något så han skrek sådär hemskt och tårarna sprutade. Vi fick stanna igen på första bästa ställe. Sen blev det bra och vi kunde köra hela vägen fram!

Så ja, har väl haft roligare födeselsedagar men så är det. Blev en bra middag och fick lite shopping av mamma innan! Christopher får ta igen det en annan dag. Nu ska jag bara äta godis och se på tv. Imorgon kommer hunden! Kommer inte bli en lugn stund hemma för mig. Barn, hund, katt och pojkvän att ta hand om.... ;)


fredag 23 augusti 2013

Snart 23..

Imorgon fyller jag år och jag har nog aldrig tänkt så lite på det som i år. Jag gillar att fylla år. Att för en dag känna att man kan få bli en anings bortskämd, kanske få ett paket och äta tårta eller något annat gott? Imorgon ska jag åka bil  länge och sen hänga på hotell. Min födelsedag känns inte såå i fokus. Egentligen skulle ju jag och Christopher haft det mysigt men vem kan planera sjukdom.. Vi får se vad jag, mamma och Theodor kan hitta på!


Ordna

Nu sitter jag i tvättstugan och väntar på att sista maskinen tvätt ska torka färdigt. På söndag kommer vår lilla vovve hem och jag hade tänkt att vi skulle grovstäda innan hon kom. Men under omständigheterna så har det där med att städa bortprioriterats. Men idag har jag åtminstone tagit det värsta och tvätten blir tvättat. Så behöver vi inte tänka på sådant den första veckan med Roxi hos oss. Inte så kul att börja med att skrämma upp henne med dammsugaren typ!

Nä nu ska jag snart packa väskan också inför imorgon. Det blir ju en natt på hotell och det kräver ju ändå att ha med ombyte och allt som kan tänkas behövas för mig och Theodor. Och även till Roxi då! Åh vad mysigt det kommer bli!


torsdag 22 augusti 2013

Pricktest?

Idag var jag med Theodor hos läkaren. Jag har märkt att han verkar reagera på mjölk, endast på huden vad jag sett, men ändå. Så bvc sa att jag skulle beställa tid för pricktest. Men jag är besviken på mitt besök. Läkaren var så konstig och pricktest kom först på tal när jag undrade om vi inte skulle göra det. Men sen i slutändan blev det blodprov istället. Och hon pratade om att prova mjölkfritt en månad. Eh jo, han ammar ju bara? Det är ju hur jag ska förhålla mig till en eventuell allergi nu när det är dags att ge mat. Nä, det var så virrigt och hade jag inte frågat något eller haft egna tankar så hade jag bara kommit hem med en burk mjölkfri ersättning och typ inte mycket mer. Ersättning som jag aldrig ens gett, det skulle vi prova med en månad? Så virrigt. Hur som helst så fick vi en burk ersättning, gratis. Alltid bra att ha! :)
Jag är ju ganska säker på att det är mjölk så får ge mat utan mjölk helt enkelt. Men det kan ju vara annat också, ägg till exempel sa min sköterska var vanligt. Vi får väl se vad de säger om blodprovet..
Theodor roade sig med en påse potatis häromdagen. Han satt och slog på den i säkert 10 minuter.
Häftigt! Och potatis börjar ju bli en god smakis. Första gångerna klöktes han rejält hehe.

Tjäna



När han ligger sådär nära mattkanten brukar han ofta börja lyfta på matten. Helst ska han smaka lite på kanten där också, men då säger mamma: NEJ
Idag på morgonen blev det att duscha barnet. Han var så söt när han satt själv i karet och höll i duschslangen. Jag ville ta kort, men kunde ju inte lämna honom där ensam..
Jepp, såhär ser en ut klcokan 07.30 på morgonen. Ammat, bytt bajsblöja som kladdat överallt, badat barnet och lekt lite med barnet.

Födelsedagsfika

I tisdags hade jag födelsedagsfika lite i förskott för ena delen av släkten, pappas sida. Lite dumt kanske nu när Christopher fortfarande inte är riktigt pigg, men jag ville passa på innan Roxi kommer. Hon ska få landa hos oss i lugn och ro nämligen. Men fikat blev bra. Jag bakade chokladmuffins och en topping av jordgubbsgrädde. Mums!



Jag fick som önskat presentkort på IKEA. Så jag och Christopher har nu shoppat ett nytt vardagsrumsbord och jag tycker det blev bra. Skönt med ett fyrkantigt stabilt bord som inte ser skitigt ut på två sekunder!

onsdag 21 augusti 2013

Orättvisa värld

Tittar på nyheterna som handlar om Syrien och den senaste attacken med gas eller vad det nu är. Det är så hemskt för alla drabbade människor, men att se små barn är så hjärtskärande. Herregud vad jag glad jag är för att jag råkade födas i Sverige där jag har fått det så bra. Det är då orättvist i världen och stackars dessa oskyldiga barn som får leva i allt elände. Och vad glad och tacksam jag är för att vi har det så bra och kan ge Theodor en så bra uppväxt. Alla barn borde få ha det bra!!

Så återigen uppmanar jag till att bli fadder eller världsförälder eller något för att hjälpa barn som har det svårt. Kan inte tänka mig att någon som läser min blogg inte skulle ha råd med det. Berätta gärna varför i så fall. Och skyll inte på att alla pengar inte kommer fram. Skänker du aldrig något så lovar jag att inte en krona kommer komma fram till barn som behöver det! 


Matprat

Idag var jag på matprat med Theodor. Jag vet inte alltså, det var inte mycket att ha. Jag tycker jag får mycket mer stabil information när jag söker själv på internet. Sen var vissa barn som var där bara fyra månader, och då kanske en sådan här liten introduktion blir mer passande, innan man själv har tagit tag i att söka information. Och så har jag ju syster Sandra som berättar det mesta för mig, alla har ju inte en sådan!

Jag mötte senare på dagen upp en gamla vän vid namn Amanda på ikea för att hänga lite. Vi fikade, pratade och gick en sväng i affären. Jag blev sugen på att köpa tavlor eller ramar och massa roliga paket-inslagnings-saker. Men det blev bara en iskubsform i silikon och ett doftljus. Jag sitter här nu med tänt ljus och två filtar, höstmys på gång. Ah och i den där matavdelningen utanför kassorna köpte jag must till Christopher och två noblesse till mig. Två noblesse för bara 39kr!!

Ikväll blev vi av med vårt gamla soffbord. Jag tycker fortfarande om det men det var lite instabilt och allt damm syntes så himla väl på den svarta glasskivan. Så nu har vi även satt ihop vårt nya vita bord i trä. Det blev bra! :D

Det jag fick bekräftat på matpratet var i alla fall att gröt och välling är typ samma, så eftersom jag har etablerat hyfsat mycket gröt så är det inga problem att ge lika mycket välling. Christopher fick börja försöka men han hade inte ork (eller tålamod? Hehe) när Tedde började krångla, så då tog jag över och Chris fick bygga bord. Och det gick ganska bra, han drack väl kanske en halv deciliter. Det är bra för en kille som inte är så van vid flaska och välling är också ny upplevelse. Kul när det går bra! Och potatis åt han också så bra idag, smaskade i sig som bara den! Stolt mamma och glad över att det går så smidigt. Tack mitt barn!

Nu ska jag snart gå och lägga mig, när jag tittat färdigt på Svenska Hollywoodfruar! ;)

tisdag 20 augusti 2013

Pappan hemma!

Godmorgon! Idag vaknade jag upp av att Theodor låg i sin säng och kikade ut i rummet och Christopher låg bredvid mig. Skönt att han är hemma!! Han kom hem igår och på kvällen åt vi varma mackor (vår favorit) och efteråt blev det chips, dipp och godis. Och så var det idol på tv, mysigt. Idol känns så höstmysigt!

Idag ska jag baka muffins inför lite födelsedagsfika ikväll. I eftermiddag ska vi till BVC, läkare och allt idag. Ska ta upp det här med att Theodor reagerar på mjölk så kanske han får ta prover och se. Och som alltid är det kul att se vad han väger och mäter nu. 9 kg nu kanske? 

Inatt vid ca 03 hade  Theodor lite svårt att komma till ro och somna om. Han ville inte ligga bredvid sin mamma, inte i sin säng, inte på rygg, inte på mage. Inget var bra. Tillslut fick han äta lite till och verkade somna. Då märker jag att andra bröstet har läckt så min tröja var alldeles blöt och halva Theodors pyjamas... Suck! Han fick sova utan pyjamas sen med gosig filt på sig. Lite kall var han dock på morgonen men han hade ju snurrat runt och nog krälat ett tag innan jag vaknade. Då fick det bli myspys hos mamma och pappa för att bli varm! <3

söndag 18 augusti 2013

Åter till det normala

Förutom extra sömnbrist (Theodor har stigit upp 05.30 tre dagar i rad..) så börjar min kropp nog återgå till sitt normala. Från att Christopher blev inlagd har min mage inte jobbat med mig direkt. Det var väl ett resultat av stress. Jag tänkte först att det berodde på att jag åt för mycket onyttigt, fast det fungerar ju annars så det var nog stressen hehe. Mjölken gick även från att vara i stort överflöd till att jag nästan blev orolig för att Theodor inte skulle bli mätt. Theodor är ju sex månader så det vore ju inte helt konstigt om det stabiliserade sig nu, men nä. Det var nog stressen också, för nu är mjölken tillbaka för fullt igen! Ja så nu är magen lugn (trots nutella och oboy till frukost hehe) och mjölken sprutar ut när Theodor ska äta. Och Christopher mår bättre. Det är häftigt hur kroppen fungerar, jag har ändå inte känt mig så överdrivet stressad, men kroppen var väl det ändå.

Och mjölken är tillbaka som sagt. Eller tillbaka, den försvann ju aldrig, men den är tillbaka i sitt normala överflöd. Jag är ju glad att mjölken finns och att Theodor har kunnat få gott om mat, men för mig har det varken varit särskilt roligt eller mysigt. Allt överflöd av mjölk har lett till flera omgångar med mjölkstockning och såriga bröstvårtor. Och smärtan att amma med såriga vårtor är hemsk, jag grät så Theodor blev alldeles blöt. Och amningsnapp fungerade inte alls då Theodor tyckte det blev alldeles för plastigt. Och ta till flaskan gick ju inte heller då han flaskvägrat. Då sitter man där och får stå ut för att barnet ska må bra.

Men visst är det smidigt att amma. Det finns alltid tillgängligt utan att man behöver packa, värma eller något krångel. Men snart hoppas jag på vanlig mat på heltid, det ska bli skönt!

Min frukost :)

lördag 17 augusti 2013

Inköp inför hund

Nu sitter jag hos Christoher och ska snart åka hem igen. Eller hem till mamma i alla fall. Christopher var lite ledsen över att han inte kunde se fotbollsmatch. Så flickvännen fick ringa viaplay (det var så väldigt jobbigt för honom att göra det själv..) och låsa upp kontot till en dator så han nu kan se United på paddan. Nöjd kille som både ätit smörgåstårta och druckit lättöl!

Innan idag var jag och mamma iväg i stans alla djuraffärer och köpte hundgrejer. Det blev koppel och halsband i läder, en rosa/brun prickig vattenskål, en fräsig hundbädd, lite mat och några småsaker. Har fått detta som födelsedagspresent nämligen! Är vissa saker till som jag tänker att jag vill ha, men det är bättre och vänta och se hur hon är och hur stor hon verkligen är osv.

Huh, Theodor har stigit upp vid 05.30 två dagar i rad nu. Så när Christopher var på toa kröp jag ner i filten och somnade nästan. Men han slängde ut mig när han kom tillbaka. Jag vill inte vara sjuk, absolut inte, men annars hade jag gärna checkat in här på sjukhuset i två nätter. Jag tyckte det var jättefestligt att ligga på bb. Tryggt, maten serverad och inget att tänka på direkt. Extremt obekväma sängar dock, det var väl det som gjorde att en ville komma hem lite hehe!

Några bilder från dagen: Theodor trött efter shopping, hundbädden, och pojkvännen när fotbollen kirrats! :)


fredag 16 augusti 2013

munnen full av tänder

Amen måste ju även uppdatera om barnets senaste. Han har nu alltså fyra upp-ploppade tänder.Han kommer bli en riktig liten söting snart med två tänder uppe och två nere. Jag hoppas han inte börjar gnaga på mig bara för då blir det mata-vägran från min sida. Då får han lära sig att ta den där flaskan hehe.

Jag provade också med lite välling ikväll faktiskt. Jag insåg att det minsta hålet jag har på flaskan nu inte riktigt släppte igenom tillräckligt så det gick sådär. Men hade en annan flaska som jag krånglade fram mitt i allt och då gick det hela en aning bättre. Att sitta i mammas knä och äta går dock inte, då bara åmar han runt och gnager. Men när han fick sitta vid matbordet var han åtminstone lite intresserad av flaskan och sög litegranna. Jag funderar på hur mycket skillnad det är på välling och gröt? Har ju etablerat en liten, liten portion gröt för hans mage, undrar om vällingen också går bra för magens skull då? Eller om den måste introduceras lika långsamt? Jag får väl läsa innehållet och fråga bvc!

Nä fy, vaken sen 05.30. Dags att sova. Imorgon lär det bli sjukhuset igen och eventuellt åka och kolla lite hundgrejer! Åh, det är så mycket onödig skit jag vill ha till vovven hihoo! Eller vissa saker är bra också, typ reflexer! :D


min kille med svarta brallor

Idag på sjukhuset kom en i personalen och tittade på Theodor. Han är ju för söt, så det är ju inte konstigt hehe ;). Hon undrade i alla fall på något vis om det var en flicka eller pojke, och sen konstaterade hon att "ja han har ju svarta byxor", alltså en pojke. Jag och Christopher tittade frågande på varandra sen. Svarta byxor=pojke? Hm! En tjej skulle likaväl kunnat ha svarta byxor på sig!

Hur som helst, jag och Theodor har varit på sjukhuset idag sedan lite innan nio till cirka fyra på eftermiddagen. Christopher blev flyttad till en annan avdelning där man nu får ha telefon. Skönt det, hehe. Vi får se vad läkarna säger imorgon, hoppas på bra besked. Nu vill vi få hem pappan till familjen. Nu är han tillräckligt pigg för att jag inte ska tycka det är läskigt att ha honom hemma igen hehe!

Theodor i sin rosa body med ananaser på.
Theodor har både kläder och saker i alla möjliga färger, det tror jag kan vara positivt på flera vis!

Theodor i likadan skjorta som pappan har.



torsdag 15 augusti 2013

Dyr parkering

Hellu! Idag har jag varit på sjukhuset hela dagen typ. Christopher är uttråkad nu så då kan vi lika väl vara där, sålänge Theodor är nöjd. På kvällen lämnade jag Theodor hos mamma ihop med vår tvätt. Hon hjälper mig med den istället för att hon kommer hit så jag kan tvätta. Mycket smidigt för mig!

Just nu är det mest jobbigt med all parkering av bilen. Dyrt över allt och jag står ju inte särskilt länge alltid så känns onödigt att betala på något långställe.. Det får väl kosta lite tills Christopher kommer hem så får vi lösa det sen!

Nu ligger jag på golvet bredvid Theodor som sitter och småleker lite. Han gnuggade sig i ögonen nyss så jag hoppas vi kan gå och lägga oss snart. Jag är trött såhär vid 22-tiden. Natt!

tisdag 13 augusti 2013

Klicker

Något helt annat. Snart kommer ju Roxi och jag funderar på om vi ska använda klicker. Jag tycker det verkar jättebra, men har aldrig själv använt det tidigare så har liksom ingen vana. Och ska vi använda det så får det ju göras ordentligt. Mycket tveksam! 
Köpte tidningen Härliga hund till Christopher att läsa, haha. Han tyckte det var typ den sämsta tidningen jag kunde köpt. Joel och hans pappa tror jag köpte spel-tidningar istället, var ju smart. Jag tyckte i alla fall det var lite roligt att läsa i den och man fick erbjudande i att köpa 6 nummer av tidning och även få en filt, en torkduk och en klicker för..ja vilket pris det nu var, ganska billigt. Kanske att man ska slå till!

Nu måste jag soooova!


Sjukhusdagar

Ytterligare en dag går mot sitt slut. Jag och Theodor började dagen med att oss varsin dusch och sedan åkte vi upp till pappan. Läget kändes mer lugnt och stabilt idag och han börjar se piggare ut. Jätteskönt, då kan man slappna av lite bättre när man är hemma. Vi åkte sen hem en stund mitt på dagen och gjorde mat. Jag åt potatis så passade på att koka några till att göra smakisar av till Theodor. Potatis klöks han av rätt bra, men det stannar åtminstone i munnen. Jag tror han tycker konsistensen är det mest konstiga. Det som han inte åt idag frös jag ner i silikonformar. Igår la jag mangopuré och bröstmjölk i sån vanlig iskubsgrej, men det är ju helt värdelöst. Det sitter ju som berg! Har försökt slå ut alla på en gång men inget händer.. Nä endast silikon i framtiden, det går ju jättesmidigt att ploppa ut ur!

Ikväll har mamma passat Theodor och jag hälsade på Christopher igen. Inte jätteroliga dagar, men jag vill såklart vara hos Christopher så mycket jag kan. Att göra något annat just nu känns inte så roligt heller, går inte slappna av på det viset! Hoppas det går fort nu med svar på vad det är och hans tillfrisknande!


måndag 12 augusti 2013

Ny vecka

Nu sover Theodor. Det är ganska tidigt men det är inte konstigt att han är trött. Vid 16.30 var han på väg att somna men då kom hans farfar, Anna och Carl för att passa honom en stund. Då kan man ju inte sovande längre tyckte Theodor. Så nu är han trött då han har varit vaken hela eftermiddagen och kvällen. Hoppas han inte tycker det är morgon kl fyra i natt bara.. Han hade varit glad hela tiden medans jag var hos Christopher i alla fall, så det är jätteskönt!

Christopher fortsätter att vara dålig och än vet man inte orsaken. Det vore verkligen skönt att få veta vad det är så allt kan gå vidare mot att behandla och bli frisk och kanske se på framtiden. Det kan ju vara något som behöver behandlas resten av livet, vem vet. Nä ska inte spekulera för mycket, det blir som det blir. Men det är jobbigt att se honom såhär sjuk och dålig. Han klagar ju inte över något annars så man märker verkligen när det är allvar! Min älskade Christopher! <3

Nu vaknade Theodor visst....

Flaska

Igår på kvällen när jag var hos Christopher var Theodor hemma med sin mormor. Han sov och sen hade han vaknat och blev ledsen. Jag bad mamma att prova med flaskan i alla fall, och skulle han inte lugna sig så åker jag hem. Men han hade klunkat i sig allt som fanns i flaskan och mamma fick tina lite till. Jag hade ju inte tänkt på att förbereda särskilt mycket mat eftersom han aldrig har ätit ordentligt förut. Men han hade ätit och blivit nöjd! Mamma sa att han åt bättre än när han äter på mig, inget smackande. Så himla skönt att det verkar funka!! 

Så nu måste nappen in i munnen titt som tätt så han kanske kan ta den också! Jag vill inte att han ska ha den hela tiden men vore skönt att kunna ha den som en hjälp när han är trött och sur och behöver tröst för att kunna slappna av!


Propp

Huh, vilken helg! Christopher blev ju inlagd på akuten och då de inte kunde komma på vad buksmärtorna berodde på röntgade de honom igår. Det visade sig att han hade proppar i venerna i magen. Det kom lite som en chock att få veta det när man tittar in till honom idag på förmiddagen.. Anledningen till detta är oklart men de ska gå till botten med vad som är problemet. Ush, vill att han ska bli frisk nu. Det är jobbigt att oroa sig. Jag är lugn av mig när det kommer till sådant här, men ändå. Jag vill ju att min pojkvän och pappan till vårat barn ska vara frisk!
Hoppas det är något tillfälligt som går att behandla och sen är det borta!!

Annars så fyller vår goa kille sex månader idag! Vad hände? Jag har fastnar vid typ tre månader! Det senaste i utvecklingen är att han sitter jättebra själv och har börjat fräsa ut spott ur munnen. Haha gulleplutt!

Nu ska jag lägga mig i sängen och mysa med Xi! Stackarn har fått vara själv typ hela helgen så nu är hon väl riktigt kelsjuk. Om två veckor landar våran hund i Sverige. Vi får se om Christopher kan följa med och hämta henne, annars åker mamma med mig!

Och någon Ölandsresa blev det inte heller. Trist, men så är det. Och hallå, var ska jag parkera min bil i två månader??? Parkeringen där vi brukar stå är avstängd. Jäkla krångel!!

Godnatt


lördag 10 augusti 2013

Akuten

Godmorgon. Nu sitter jag i soffan hos mamma. Jag har sovit här för att få lite hjälp med Theodor. Vid ett-två inatt var han dock halvt otröstligt. Han var väl sjukt trött, och det var lite tokigt när jag inte var i närheten direkt och så. Men till slut somnade han och mamma tog honom på morgonen då jag fick lite bättre sömn än vanligt! Kan behövas. 

Igår blev det först vårdcentralen med Christopher igen. Nu var det feber och framför allt magont. Det visade sig att lunginflammationen var på väg tillbaka och han blev skickad till akuten på grund av värken i magen. Vi hade nog ganska tur på akuten för allt gick ändå relativt fort. Då de inte kunde komma på vad som var fel på magen blev han inlagd. Vid fyra-tiden åkte jag och Theodor hem och Christopher har blivit kvar över natten. Hoppas vi får veta vad som är fel idag och att han kan få snabb hjälp. Vi ska ju åka till Öland på måndag och det vore så tråkigt (och dyrt..) att behöva ställa in. Men så är det ibland, det går ju inte styra över! Han måste ju bara vara frisk till vi ska hämta Roxi så då får vi njuta så gott vi kan av lite hotellövernattning!

Det har varit jobbigt att leva som ensamstående mamma i några veckor nu, plus att ta hand om Christopher. Är väldigt glad att det inte är min vardag för jag är verkligen trött nu. Sen tar det väl kanske lite extra på krafterna när någon är sjuk. Jag hat vaknat på natten av både Theodor, Christopher, mig själv och drömmar. Man sover väl lite oroligt när man aldrig vet hur mycket man ska fö sova, om jag ska vakna och behöva ringa ambulans eller vagga ett skrikande barn. Meen, det är nog ändå tur att det var Christopher som blev sjuk och inte jag. Fy vad jobbigt det hade varit med Theodor om jag inte ens hade orkat amma typ! 

Nu hoppas vi på friskhet!!!

torsdag 8 augusti 2013

Shopping

Huh, det var jobbigt att fara runt med Theodor. Först lämnade vi grejer hos mamma och sen åkte vi till biltema. Det regnade så det var stressigt att ta ut vagnen, få i barnet och in i affären. Men vi fick med oss det vi skulle. Köpte en liten sil som man kan använda lätt när man gör smakportioner till Theodor och behöver puréa till maten lite hehe. köpte även kylklampar och en första hjälpen väska till bilen. När vi var på stugsemestern så behövdes det plåster och Joel undrade om ingen hade en sådan i sin bil, vilket ingen hade. Hur dåligt!! Borde ju alla ha, så nu har vi en i alla fall!
När vi ändå var på Solåsen gick vi bort till Rilo för att kolla lite hundgrejer. De hade ingen korg jag föll för direkt så ska spana runt lite, annars fanns ju allt annat där som fint halsband, koppel och matskål! Christopher får följa med och välja sen när han orkar.
Sista stoppet var på maxi. Jag tog Theodor i kundvagn och satte honom i den lilla barndelen. Han sitter ju inte själv än riktigt så jag fick hålla i honom så ha inte slängde sig åt sidorna. Det gick bra tills slutet när han var trött, hungrig och arg och började gnälla. Inte lätt att köra vagn, scanna, betala och hålla i ledsen kille samtidigt. Dessutom ösregnade det ute sen, ööööh. Väl i bilen fick jag amma och sen somnade han. Det är väl enda nackdelen med den nya bilstolen. Somnar Theodor kan man inte bara lyfta ut stolen så han kan fortsätta sova. Fast han kommer ju snart vara så stor att det inte behövs heller direkt!

Nu satt jag nyss och tittade på lite inspiration till vardagsrum. Hittade en fin bild på vår soffa (fast grå) och det soffbordet vi ska köpa. Så nu vill jag ha en grå soffa istället. Och helst en ny matta och nya soffkuddar hehe. Äsch, det får bli bra med bordet sålänge. Tids nog kommer vi nog behöva byta sofftyget också och då kan det bli en en fin färg, kanske grå, som kan passa till vår fina, dyra fåtölj. I vårat fina, stora hus med högt till tak och kakelugn....

Titta vad fint!

ny bilstol

Hellu. Christopher har feber fortfarande och jag bara gör inte så mycket. Igår på a6 köpte jag två blusar på h&m och av mamma fick Theodor två pyjamasar och två böcker. Alltså av Theodors mormor! Efter a6 åkte jag och hämtade hunden, är hundvakt åt Vega, så fick hon följa med upp till mamma. Theodor fick sin nya bilstol installerad. Han är ju alldeles snart sex månader och då fungerar denna stolen. Båda gångerna jag satte i honom i bilstolen började han gallskrika så tårarna sprutade. Yes, bra start. Men när vi körde sen var han lugn i alla fall. Den enda dumma är att jag inte ser höger backspegel nu, men det får jag väl lära mig leva med. Körde ju utan vänster backspegel några månader ett tag, det gick bra. hehe!

Idag funderar jag på att åka och fixa lite grejer på biltema, maxi och kanske ikea. Och åka och lämna lite kassar med för små kläder hos mamma. Vågar inte ställa sådana saker i källaren här eftersom det har varit inbrott två gånger nu! 


onsdag 7 augusti 2013

Sjuuuk

Nu ligger Christopher här och sover igen med nästan 39 graders feber. Buhuu det här är så tråkigt. Och jag har också börjat må dåligt för jag är trött. Sover för lite och håller igång för mycket på dagen.  Igår somnade Theodor lite efter åtta så vid halv nio gick jag och la mig. Kunde inte somna på ett tag men bättre att vila hur som helst. Vid 04 var Theodor klarvaken och höll igång i säkert en timme. Han fick ligga och sprattla bredvid mig och jag somnade nog en stund. Tills han blev trött och börjar skrika. Urk, kl 04 är det natt Theodor! Svinhungrig blir jag också när jag måste vakna sådär mitt i natten då på morgonen mådde jag jätteilla  och har gjort lite hela dagen..

Jag ska åka en sväng till A6 med mamma snart en sväng i alla fall. Inte kul att bara sitta i soffan...

tisdag 6 augusti 2013

nytt bord

Jag och Theodor gick en sväng till hemköp. Sjukt varmt ute fortfarande, nästan värre än innan det åskade och regnande. Hoppas det kommer mer regn! På hemköp var det väldigt svalt och skönt, hade kunnat stanna mycket längre bara för att svalka mig. hehe!

Jag och Christopher har spanat in ett nytt soffbord nu. Vårat gamla är fint, men  slitet så det är alldeles ostabilt. Och så har det fått sig massa repor såklart eftersom det är ett glasbord. Och dammigt blir det lätt och det syns väl eftersom bordet är svart. Så vi har spanat in ett på ikea som är fint och ändå i rimligt pris. Tänkte önska mig presentkort på ikea när jag fyller år, så kan vi shoppa sen. Om jag får vad jag önskar vill säga! :D

Trött trött trött

Nä nu börjar det bli ganska jobbigt att Christopher är sjuk. Jag är supertrött men kan liksom inte slappna av för, ja jag har inte tid, men skulle jag ha tid så skulle jag nog bli för trött så det skulle bli fööör jobbigt att bli pigg igen. Att det är varmt och kvavt gör inte saken bättre, jag mår illa av det. Hoppas det kommer ett ordentligt, svalkande regn snart!
Idag har jag tvättat i alla fall och Theodor sov en bra stund, halleluja, så jag kunde äta och titta på Pretty little liars. Jag borde väl passat på att sova men jag är så dåligt på det mitt på dagen..

Några bilder från senaste dagarna! Theodor har varit hos sin mormor och solat med mig, han har ätit potatis och lekt på golvet! ;)

Thedor äter potatis första gången
Mums
Duschat! Duschstrålen var rolig, Theodor ville fånga allt vatten med händerna!
Katt på stol
Sitträna
Sova
Loppis
Truls 
Tänkte få ett kort på Theodor och båda hundarna, men Truls kan ju inte vara still en sekund. Theodor fick en puss, sen gick han igen!