fredag 27 september 2013

Vakna nätter

Nu är jag nyäten och väskorna står packade. Jag och Theodor ska nämligen hänga med mamma och nalle puh till Malmö och hälsa på Sandra, Staffan och Sixten. Jag hoppas Theodor kommer vara nöjd k bilen. Om inte så är det nog mycket lättare att stanna till  vägen till Skåne än vad det är till Stockholm, känns så i alla fall. Han sover nu sen länge lilla barnet så sova kommer han nog inte göra till en början i bilen hehe.

Jag önskar att jag kunde sova i bilen däremot. Igår var jag på en timmes body pump. Trots att jag körde med lätta vikter så blev jag väldigt trött i hela kroppen. Innan Theodor föddes tyckte jag den känslan av trötthet i kroppen var skön, man vill bara lägga sig och sova gott. Det ville jag igår också givetvis, men inatt vakande Theodor flera gånger. Jag var så trött på alla sätt och att ligga eller sitta ner med Theodor var inte populärt, gallskrik blev det istället. Det var en plåga att behöva stå upp och vagga honom till sömns gång på gång. När han vaknade för morgon vid halv nio var jag sååå trött men då var det bara att gå upp och ut med vovven. Då vaknar en till åtminstone!

Vad vill han tro? Varför krånglar han så på natten? Han får så gärna ligga och sova på mig, bredvid mig eller i sin säng, men att jag ska stå upp hela natten funkar inte för mig. Hoppas det går över snart och vi får lugna nätter med mycket sömn..

måndag 23 september 2013

trött i kroppen!

Nu känns det i kroppen att jag har hållit igång idag. Först iväg till sjukhuset med Christopher för prover och fix. Sedan for jag hem, fick parkera och krångla. Snabbt fixa mat till mig och ordna med smakis till Theodor. Sen var det snart dags för babysim så först ut med hunden, som självklart inte gjorde något..

Babysimmet gick kanon! Theodor var glad och skrattade när han fick hoppa från en flytsak ner i vattnet. Idag gick vändning till rygg utmärkt också och hand låg och flöt i mina händer en lång stund!

Efter simmet somnade Theodor gott i vagnen så jag tog med Roxi ut och gick en längre runda. Så nu är jag trött och dessutom lite träningsvärk sen igår. Theodor somnade lyckligtvis mycket lättare idag så nu ska jag väl snart passa på att lägga mig jag också.


Theodor tar sig som sagt fram nu. Kul och mycket passning..

BLIXT

Knähunden






Träningsstart

Igår var jag som planerat och tränande på eftermiddagen. Ett CX-pass var bokat och innan passet blev det lite promenad på löpband och efter 20 minuter på crosstrainer. Jisses vad svag jag är alltså. Passledaren står där och tittar på en och säger typ "ta i lite till, det orkar du!!". Nej jag orkade inte och skakade typ för jag blev då trött emellanåt. Men gött att börja igen, nu vill jag bli stark. Idag har jag lite träningsvärk men ändå inte så farligt. Jag tog det ändå rätt lugnt och pressade mig inte allt för mycket. Bäst att trappa upp liten lagom!

Theodor alltså, vad han gnäller. Igår höll jag på och försökte natta honom i över två timmar (med en paus mitt i för att han var klarvaken igen..). Han somnar nästan men fortsätter ändå gnälla så han kommer aldrig till ro. Jag får panik tillslut när jag står med honom och han bara aldrig nöjer sig. Likadant var det vid 05.30 men som tur var somnade han om hyfsat snabbt sen. Nu ligger han och frustrationsgnäller över typ ingenting på golvet så det är bäst jag går och pussar på min pojk!

Här kan man tro att han somnade gott för natten, men icke. Efter detta gallskrek han några gånger, höll på att somna, var klarvaken och sen tillslut gnällde sig till sömns. Ofta somnar han gott när jag bär runt på honom men blir sur direkt bara jag sätter mig ner eller försöker lägga ner honom. Han borde förstå att jag inte orkar stå upp hur länge som helst!

lördag 21 september 2013

Vidriga macarons

I torsdags var jag och min lilla familj och hälsade på Joel. Han fyllde år nyss så visade fixat lite paket. Vi hade bland annat köpt ett litet paket med macarons som såg tjusiga ut och Joel hade inte smakat macarons förut som jag fattat det. Stackarn alltså, det var de värsta macaronsen jag stött på. Äckliga och hårda som skorpor, uuääääkkk!! Igår bakade jag därför nutellamacarons igen och mmmmmmh så goda! Ska leverera några till Joel idag om han är hemma!

Theodor har varit en riktig gnällspik på morgonen. Han hade nog behövt sova mer, jag också.. Men vaken sen 06.30 i full fart och massa gnäll, inget passar. Han ålar sig fram nu på golvet så snart får vi åka och köpa lite säkerhetsgrejer till hemmet tror jag, till eluttag och sådär.

Ikväll ska vi åka upp till mamma för att få en grillkväll. Christopher missade ju de flesta grillkvällarna under sommaren så jag önskade att han kunde få en nu. Roxi blir nog glad att träffa Loppanl och Truls också tror jag! :D

Imorgon ska jag nog träna också, woho. Satt nästan här och tänkte att jag skulle gå bort och köra cx nu 8.45, men nä. Lite mjuk eftermiddagsstart verkar bättre tror jag! 

torsdag 19 september 2013

Potträning

ÅIdag har min lille gulleplutt kissat på pottan två gånger. Senast nu hade han sovit och vaknade och var glad och nöjd och helt torr blöja. Troligtvis kommer kiss snart då, tänkte jag, och placerade honom på pottan. Där satt han och såg busig ut och rätt som det var kom kisset. Då såg han ännu busigare ut. Jag kan än inte alla tyda några tecken på när han kan verka nödig, men det måste väl vara lite såhär jag kan börja? Kul med potträning på 7-månaderskillen ju! :)

Idag uppdaterade jag iphonen och ipaden till det nya iOS 7. Alltid jobbigt med nytt tycker jag, en har ju liksom vant sig vid det andra. Men det är ju som sagt en vana så kommer väl inte gå många dagar förrän det känns helt vanligt. Snart måste jag säkerhetsspara mina bilder från mobilen. Det är ett rejält gäng nu och mobilen börja bli lite knepig. Rätt som det är så dör den bara kanske och då är en ju glad om bilderna är sparade!
Theodor är där under filten någonstans haha
Bygga högt torn och sen försöka välta det!

måndag 16 september 2013

Karriär

Jag börjar få mer och mer ångest över vad det ska bli av mig i livet. Jag tänker på min jobbkarriär. Den privata delen känner jag mig rätt stabil med. Fler barn, ett hus och så småningom gifta mig med Christopher. Men jobba måste en ju göra om vi inte skulle vinna typ sjukt mycket pengar eller så. Och jobba gör en ju ganska mycket och då är det ju bra om man trivs. Att tjäna mycket pengar är inte så viktigt om jag skulle ha sjukt kul, typ styra över mitt jobb, vara chef och bara bestämma massa. Till exempel ett eget äldreboende, dagis eller något käckt med speciell inriktning, med djur kanske. Men det är ju inte det lättaste!

Imorgon ska jag spana in IKEA. Där skulle jag vilja prova att jobba. En kanske kan lyckas få någon sådan tjänst och komplettera med att jobba extra på mitt nuvarande jobb. Man får inte ge upp i alla fall, söka söka söka!

OBS! Om det är någon som vill starta upp något så är jag på ;)


Idag när vi hade dukat fram kvällsmat välte jag ut mitt glas oboy, suuuuck. Min telefon dränktes av oboy men den verkade tycka att det var lika gott som jag, för än fungerar den. Och oboyen rann rakt ner på den stora ryamattan. Bra gjort Linn, superb.

söndag 15 september 2013

Mys

Theodors natt hade gått bra, va skönt. När jag kom var han i sitt vanliga glada morgon-jag. Roxi hade också skött sig och fått sova i sängen med nalle Puh. Tydligen hade han skrämt henne på morgonen dock. Hon hade slickat honom i ansiktet och då hade han vaknt och vrålat. Jepp, hon verkar inte ha tagit något större skada hur som haha.

Theodor kämpar nu runt här på golvet. Hans mål är ofta sladdar som han vill slå med och helst bita på, sådär lämpligt. Just nu funkade bambi med snöre på lika bra, mer lämpligt. Han kryper inte än men han ligger då rakt inte kvar där en lämnat honom. Kul om han börjat krypa lite tills han träffar Sixten nästa gång (när det nu blir..) så han kan hänga på liiiite i alla fall!

Nu ska jag städa undan lite på bordet och duka fram mitt söndagsmys hoho! Ja, här har vi myskvällar alla dagar i veckan!

Saknar Tedde hehee

Nu sitter jag i soffan och har ätit frukost. Jag ba gick upp, gjorde mig mackor och åt. Inget ut med hunden, byta blöjor eller amma. Första gången på 7 månader. Meeeeeen jag saknar Theodor nu. Jag vet ju ännu inte hur natten har gått, kanske att de sover nu så vill inte åka förrän jag vet att han är vaken. 

Igår var det trevligt. Det var Christophers syster Evelina som fyllde år och vi var några stycken som åt och sedan bowlade. Theodor hängde med på detta och sedan åkte vi och lämnade honom hos mamma. Kvällen fortsatte hos Alex med något glas vin och lite passoa. Men de flesta av oss var ganska trötta så vid 00 gick jag hem. Första natten på massor av månader (han störde även min sömn när han var i magen) utan Theodor. Jag sov halvbra men jag behövde ju aldrig kliva upp ur sängen åtminstone. 

Idag ska jag och Christopher gå och rösta i kyrkovalet. Jag slängde först röstkorten då jag inte direkt har något intresse av kyrkan. Men sen insåg jag (pinsamt såhär i efterhand att jag inte förstod det....) att det handlar om partier även i detta valet. Så nu måste vi ju rösta för att förhindra Sverigedemokraterna och andra otrevliga partier!

torsdag 12 september 2013

Roxi på promenad

När Theodor vilar på eftermiddagen brukar jag passa på att gå ut en längre runda med Roxi. Hon har ju inte så bra kondition men vi är ändå ute kanske 45 minuter. Idag blev hon mer rädd än vad jag tidigare sett henne. Det började med att vi närmade oss en busskur med en stor reklambild på. Denna tyckte hon av någon anledning var jätteläskig. Jag gick fram och klappade lite på den för att försöka visa att den inte är farlig. Men när vi skulle gå förbi blev hon rädd och slängde sig i kopplet, ut i vägen! Halsbandet sitter så hårt det går att ha det typ men jag släppte ändå efter på kopplet för att inte riskera att hon tog sig ur halsbandet. Sen fick jag lyfta in henne på trottoaren och sen kunde vi, en anings nervöst, fortsätta gå. Heja heja. Annars tycker hon cyklar är rätt obehagliga och tittar ofta bakåt som att något ska komma och attackera. Men det går det väldigt bra i det stora hela. Hon går jättefint i koppel och lyssnar på att sakta in och på stanna! Vårt nya lilla barn i familjen! :) Och nu verkar det som att hon kissar och bajsade lite här och var och nu provar vi lite ny mat som kanske intresserar henne mer! Gulleplutteeeen!

Tårarna när barn föds

När jag ser en förlossning på tv eller hör talas om att någon har fött barn blir jag ofta väldigt rörd. Det är ju så fantastiskt. Speciellt innan Theodor föddes satt jag och tittade på alla avsnitt av en unge i minuten och grät till alla födslar. Mamman kämpar och tillslut är barnet plötsligt där och skriker! 

Meeen så kom Theodor. Han kom ut och jag var inte i närheten av några tårar. Såklart ville jag ha honom hos mig och hålla honom, fast mest av allt just då ville jag bara lägga ner benen och få bort allt från mig. Lägga mig skönt och bara få sova. Efter två timmars krystande och klockan var fem på morgonen så var jag så jäkla trött. Det där fina tv-momentet kom aldrig!

Men så är ju verkligheten inte som på tv. På tv får vi se kämpandet, barnet kommer ut, hamnar på mammans bröst och sen är det bara mys, frid och fröjd. På riktigt kommer barnet ut, sen ska moderkakan ut, det ska undersökas och kanske sys och barnet ska helst hitta bröstet och amma (vilket kan vara krånglig). Inte så himla myspys när en är trött och vill sova efter ett långt träningspass. 

Hehe nu blir jag peppad på att föda barn igen. Men ush, jag börjar väl glömma de hemska stunderna.. Finns ju anledning till att en gillade den där masken med lustgas! Fantastiska grejer!

Theodor, kanske en timma gammal. Det var ju mysigt och tänk var liten han var. Men det är ändå roligare med en 7-månaderskille!


onsdag 11 september 2013

Succédag

Idag var jag och Theodor iväg en sväng på öppna förskolan. Det var superlängesen vi var där nu. Först var det lite uppehåll under sommaren och sen var det allt med sjukdom, hunden kom och förra veckan var det förkylning. Så det var kul att komma dit idag och det var dessutom en liten grupp idag vilket jag tycker är skönt. Mammor som verkar bra och snälla också. Idag var socionomerna där och pratade lite om hur det känns nu att vara förälder så det blev lite mer uppstyrt samtal, kul. Himla bra öppna förskola idag alltså!!!

Och Roxi! Hon har kissat och bajsade två(!!!!) gånger idag. Vilken hund alltså. Igår gjorde hon inget alls på hela dagen så succé idag. Och hon var hemma en stund själv och hon hade inte ställt till det hemma något. Så fin hund vi har alltså. Tur att vi fått hem henne från Rumänien, för där är det på gång att massavliva alla gatuhundar, fy!

Ikväll åt Theodor nästan 2 dl välling. Woop Woop! Han var glad och jättehungrig och det är inte ofta det händer. Så han bara sörplade i sig när Emmelie gav flaskan. Vilken stjärna!

Vilken bra dag det har varit idag inser jag! Nu ska jag snart gå och lägga mig. Hoppas natten blir lika lyckad..

tisdag 10 september 2013

Kalasfika

I söndags hade jag kalas för mig själv och bjöd på fika. Jag hade bakat nutellamacarons, jordgubbsmacarons och oreo-cupcakes. Det bjöds även på lite kex och ost, äpple och päron och ost med vindruva. Lagom mycket tycker jag och det mesta blev gott. Jordgubbsmacaronsen tycker jag blev misslyckade men de andra verkade ändå tycka att dem var ok att äta.







Simning

Godkväll! Igår var hände något roligt och nytt. Jag och Theodor var nämligen på babysim för första gången. Det var så skönt att glida ner i en pool i det varma vattnet. Och Theodor tyckte också det var roligt. Förutom när han skulle ligga på rygg, då blev det argsint. Men så räckte jag inte riktigt till heller med mina armar, han sparkade mig i ansiktet. Och så bottnade jag knappt i bassängen. Jo, det gjorde jag ju såklart men jag fick trippa runt på tå för att ha en lagom höjd över ytan. haha!

Här kommer lite bilder från promenader. Roxi går så fint i koppel. Men kissa är hon inte så bra på. Igår kissade eller bajsade hon inte på hela dagen. På natten bajsade hon inne istället.......

Son och far

Glad kille i vagnen

Vi tänkte gå och prova att låta Theodor gunga, men han somnade innan vi hann fram..

Pappan gungade lite istället

Jag och vår fina Roxi!

fredag 6 september 2013

Fikar

Tjäna tjäna! Jag och Theodor hänger lite i köket nu, vi har precis ätit smakis och fikat. Jag åt kaka, han åt smörgåsrån och majskrok. Om en stund har jag tänkte ta med mig grabbarna och hunden för att gå till affären och handla lite kvällsmat (tacoos) och extra mandelmjöl inför bakning imorgon. Jag ska ha kalas på söndag och ska baka muffins och macarons är det tänkt! Hoppas de blir snygga nu när det ska bjudas!

Tidigare idag började jag titta på att göra en fotobok för Theodors första sex månader i livet. Jag har lite tanke på hur jag vill lägga upp det men det är ju sjukt svårt.. Även om det bara blir att jag lägger in lite bilder så blir det ändå kul tycker jag, att inte bara ha bilder på datorn..


torsdag 5 september 2013

Positivt

Den andra läkaren ringde sen, hon var tydligen handledare till läkaren jag först träffade och pratade med. Hur som så förklarade hon enkelt läget och med tanke på att Theodor mår bra och inte har några allvarliga problem med huden så behöver jag inte ändra min kost. Huuu halleluja! Tog mig direkt en kaka!

Just nu känns det som att jag inte vet hur jag ska underhålla Theodor om dagarna. Vi sitter på golvet och leker, han är med i köket och vi går ut. Men sen då, när vi gjort det, vad ska vi göra? Jag vet inte vad vi ska göra för att få tiden att gå..


Godiskakor

Igår bakade jag som sagt. Godiskakor, eller kärleksmums som många säger. Min mormor brukade baka såhär med strössel på istället för kokos. Jag tycker nog kokos är godare i och för sig men när jag var i affären för att köpa just kokos så glömmer jag självklart det.. Men de blev goda!


Theodor var pyjamaskille hela dagen igår. Det kan man ju få vara ibland, speciellt om en är förkyld!

Glad ändå!

Mums

Försökte prova inställningar på min kamera för att hitta något käckt. Lyckades inte.. hehe

Är också nu ganska bitter över att ha massor av goda nybakade kakor här hemma som lilla jag inte får äta. Får leta fram veganska recept! Nu ska snart en annan läkare ringa till mig angående det här med allergin. Har ju kunnat tänka några timmar nu och googla och inse saker själv, men kan ju vara bra att bekräfta med en läkare. Och få tid till en dietist. Att utesluta mjölk och ägg är inte det lättaste för mig som är rätt bra på att konsumera mejeriprodukter. Jag kanske ska passa på att bli vegan på en gång?

Mjölk och ägg

Oooh jag är så stressad och förvirrad just nu. Läkaren ringde och berättade att provet visade att Theodor reagerar på mjölk och ägg. Jepp, det visste jag ju redan typ. Men så förklarar hon helt förvirrat och först verkar det som att jag ska mjölkfri och äggfri kost till Theodor, det gör jag ju redan. Sen skulle jag prova provocera honom om någon månad, vilket hon också nämnde lite luddigt i förbifarten. Sen kom det fram att hon tyckte jag också skulle prova att äta mjölkfritt och äggfritt för att se om han mr bättre. Meeen han har ju inte mått dåligt hittills? Det är om hand hud kan bli lite bättre då men ja ok. I vilken utsträckning ska jag inte äta ägg och mjölk? Kan jag inte äta en muffins med ägg och mjölk i då? Svaret på den frågan var också ganska oklart. Och jag var inte beredd med frågor heller direkt. Trött jag blir. Det är klart att jag kan sluta äta ägg och mjölk för Theodors skull om det behövs men då måste jag få mer klara besked om vad som gäller. Och jag kände inte att det hjälpte att fråga mer för hon kunde ju Inge förklara. Det kändes som hon bara blev mer förvirrad desto fler frågor jag ställde...

Nä jag försökte ringa min BVCsköterska för råd men hon svarade inte. Jag lämnade ett meddelande så jag hoppas hon ringer upp snart.. Puuuh det är ju mjölk i allt typ!

onsdag 4 september 2013

Huvudvärk

Uuuh jag har så ont i huvudet nu. Nästan lite migränliknande med illamående och lite ljuskänslig. Den där ungen alltså, nu får han lära sig sova på nätterna. Jag får väl helt enkelt ta några mördarnätter snart och försöka natta om honom utan att mata. Nu har jag tagit Alvedon så jag hoppas de ska hjälpa för kvällen.

Jag har bakat idag också. Godiskakor blev det. Ska visa sen när jag kan vara barnfri, huvudvärksfri och möjlighet att äta en god kaka som jag först tar kort på! 

Roxi har idag utvecklats ytterligare lite. Hon har flera gånger gått alldeles själv trappvägen in och ut istället för hissen. Alla dörrar och att det ekar är obehagligt, men det går! Duktig tjej!

tisdag 3 september 2013

En barnfri stund tillsammans

Nu sitter jag här med Theodor sovandes på mig. Han har skrikit i cirka en timme utan att kunna somna. Förkylning och att vara övertrött är ingen bra kombination. Nu ska jag bara lyckas lägga ner honom utan att han vaknar också, jag vill gärna inte göra om hela proceduren..

Tidigare idag tog jag och Roxi en sväng till arken zoo. Vi köpte en säkerhetssele till bilen och så fick hon klorna klippta. Det var skönt att någon annan klippte då jag aldrig har klippt hundklor förr. Och Roxi var så lugn och snäll så. Selen i bilen sen kröp hon hur typ direkt när jag började köra hehe. Men nu har jag dragit åt den lite hårdare och så får hon väl lära sig att sitta still. Vi har ju barnvagn i bagaget så detta med sele är vårt bästa alternativ!

På kvällen lämnade vi hund och barn hos min mamma och jag och Christopher åkte till restaurang Hemma. Det var kul att komma iväg lite själva och maten var jättegod. Till efterrätt åt jag chokladtryffel, vilket var fantastiskt! Nästa gång jag går på restaurang ska jag minsann prova på någon ny mat, chansa lite liksom. Tråkigt att alltid ta säkra kort. Nu tänker jag på huvudrätt då, efterrätt ska vara choklad, annars kan det va! ;)

Hundarna trivs ihop hos mamma iaf, himla skönt. Truls och Roxi busar och Loppan försöker styra upp spektaklet. Haha, sötnosar!

Utan anmärkning

I lördags fick jag återigen mjölkstockning. Som tur var ingen feber men det gjorde väldigt ont. Att det kan bli då ömt, jag blir imponerad. Efter typ ett dygn med stopp i bröstet släppte det tillslut när Theodor åt. Han fick bara äta på den stockade sidan från att jag började känna knölen och ändå tog det typ ett dygn innan det släppte. Det som är jobbigt i samband med mjölkstockningen är att Theodor inte kan äta ordentligt på bröstet och bröstvårtan blir minst lika öm. Amma alltså, vilken grej... Nu hoppas jag det var sista gången detta hände tills jag slutar amma, när det nu blir!

Vad sysslar vi annars med? Vi tar hand om vår nya lilla familjemedlem som är förvånanasvärt lugn. Det går fortfarande lång tid mellan att kissa och bajsa, men det sker och då sker det ute. Jag var även med henne hos veterinären igår och allt var utan anmärkning. Perfekt!!

Ikväll är det tänkt att jag och Christopher ska gå på restaurang alldeles själva. Spännande!