lördag 30 november 2013

Otröstlig

Förkyld kille sover inte bra på natten. Inatt vaknade han vid 01.30 och var otröstlig ett bra tag framöver. Tålamodet förbättras ju en hel del när han inte är riktigt frisk, men en orkar ju inte vad som. Att promenera runt med en 10-kilos klump i famnen som skriker mitt i natten är tungt. Speciellt när jag själv är förkyld och allmänt trött. Huuuaaa!!

Han har sina glada stunder på dagen åtminstone, det är jag tacksam för. Och vagnen är ofta bra att ha till att söva honom. 

Christopher har åkt iväg idag och han har laddat datorn med några nya avsnitt av serier till moi. Lugn dag och hoppas på att sjukdom försvinner illa kvickt!

fredag 29 november 2013

Förkyld

Inatt vaknade Theodor som vanligt flera gånger. Men från 04.30 och fram till 06 var det bara skrik varvat med amning (i hopp om sömn). Puh! Vid 06.30 ringde min klocka för 07.30 skulle jag på VIP-shopping på h&m. Så nu är jag så himla trött, och förkylning på det..

Theodor är med förkyld och allmänt grinig. Så idag tillåts mycket amning även på dagen. Tänker att det är extra bra att få bröstmjölk om han är lite sjuk och så lugnar det ner honom. Hoppas in mjölken rinner på igen nu bara, orkar inte!!

Idag ska jag försöka julpynta iaf, yey!!!

tisdag 26 november 2013

En till anledning till att Theodor måste fortsätta vara snäll

Alltså jag måste ta upp en till sak som jag tänkt på, mest efter senaste inlägget om att Theodor ska fortsätta vara ett snällt barn. Det ser ju än så länge lite olika ut vad de gäller hur tjejer är mot tjejer och killar mot killar. Lite generaliserande så är väl tjejer mer verbalt elaka mot varandra medan pojkar är mer fysiska.

Christopher var en kille som inte brydde sig om vad andra gjorde, han var stark och behövde inte känna sig hotad av andra.  Han har gjort saker som jag inte ens skulle vilja nämna här för jag tycker det är så elakt. Men men. Till exempel på högstadiet var han fortfarande en stark kille som gjorde som han ville. I klassen fanns killar som var mer den försiktiga och osäkra varianten. Detta utnyttjades av starkare killar som Christopher och de svagare killarna hamnade ofta i utsatta situationer. Suck!

Till exempel. De kör leken/spelet kronan. Minns inte reglerna men Christopher vann alltid och fick skjuta kronan på den svagare killens knogar så att de tillslut blödde. Christopher var utan en skråma. Den svagare killen höll alltid skenet uppe för det var ju en "kul" lek. Tror inte att han egentligen tyckte det. Jag såg till exempel flera gånger att han inte tyckte det var kul, men han sa ju att han tyckte det. Vad skulle han säga? Han ville ju vara en i killgänget och då är det inte bra att visa sig svag. Denna trista matchogrejen bland pojkar, som de tvingas in i.

Det jag tycker är värst är att många av dessa små pojkar är vuxna män idag. Dessa män kan fortfarande sitta och berätta om hur man utsatte sina kompisar för elaka saker och skratta åt det. Det är roliga historier. Mina smilband rör inte mycket på sig kan jag säga! Det var mobbing ju! Tror ni historierna berättas på samma roliga sätt av männen som blev utsatta? Tror inte det. Men hallå, det är väl inte så farligt, för sådana är ju pojkar? 

Nä Theodor ska förbli snäll!

Kan tillägga att Christopher numera är en
väldigt snäll person som aldrig skulle skada någon i onödan, naw! ;) Då han har levt med mig i många år har han även fått
höra flertalet gånger att det han gjorde inte var kul. Inget att skratta åt, aldrig. Jag tror han börjar förstå!
(Uppdatering: alltså Christopher har alltid varit mest en snäll person och gjort många fina saker. Men de mindre bra sakerna han gjorde som barn, tycker jag inte man som vuxen ska skratta åt.)

Såhär ledsen blir en om någon är elak!


Parkeringsplats

Inatt vid fem när jag halvt har somnat ifrån amning så vibrerar min telefon massor, vilket väcker mig. Det var dolt nummer som ringde. Ack ack. Så när dolt nummer ringer igen vid 10-tiden är jag på väg att inte svara, men gör det ändå. Tur var väl det för det var hyresvärden som ringde och berättade att det fanns en garageplats ledig från 1 januari. Jippie!!! Taget. Och bättre blev det för sedan ringde hon upp och sa att vi kunde få den redan 1 december. Gu så skönt! Inga rutor att skrapa i vinter!!!

Annars idag har vi varit på babygrupp.
Jag har även varit ambitiös och gjort egna biffar med sås och potatis till middag. Ok, inte särskilt avancerat men
för min del var det det hehe.

Nu måste jag packa ner barnet i vagnen igen och gå ut med Roxi. 


Det här lyckades Theodor med idag. Blir mest sur på mig själv då jag såg det hända men inte stoppade det. Trodde den var av plast typ så den skulle klara ett fall i golvet. Eeeh så var visst inte fallet..

måndag 25 november 2013

Min son är och ska förbli snäll

När jag gick i skolan, i lågstadiet, så hade vi utvecklingssamtal. Jag minns det som smidigt, jag var ett barn som skötte mig och var snäll. När jag fick frågan om vad jag tyckte sämst om i skolan (kanske ställdes frågan på annat vis, men whatever!!) så var det rasterna. Haha, lilla barnet tycker så mycket om att gå i skolan så rasterna är det sämsta, vad härligt!! Eller? Nä så var det inte. Rasterna var sämst för jag tyckte att det var obehagligt att vara ute. Ska säga att jag inte minns några detaljer eller så men jag minns att jag inte tyckte om det. Det var killarna som var obehagliga. En vanlig "lek" var att killarna skulle jaga tjejerna. Jag var då (som nu hehe) mindre än alla andra, blyg och försiktig(kanske inte lika mycket nu ;) ). Mina tjejkompisar var min räddning som jag kände kunde skydda mig. Nu är det inte så att jag var utsatt särskilt i någon större utsträckning men jag tycker det är illa nog att jag många raster var rädd när jag var ute? Och det var inget konstigt, så var det ju. Tjejerna skulle väl helst tycka att det var roligt att bli jagade. Jag minns det även som att jag tyckte att lärarna som var ute aldrig såg något och var ouppmärksamma.

Nu sitter jag här med mitt egna lilla barn, en son. Jag ska minsann göra allt jag kan i att lära honom hur man beter sig mot andra, både killar och tjejer. Han har en fördel av att vara pojke och det ska han minsann inte utnyttja på fel sätt, genom att till exempel jaga tjejer på rasterna. Jag läste det hääääär, mådde dåligt och vill börja fostra min pojke genast till en genomgod människa som aldrig skulle göra något liknande. Och skulle jag få reda på att han har gjort något elakt, då blir det ingen rolig mamma att ha och göra med efteråt!

lördag 23 november 2013

Förlossningsskrik

Lärt runt på lite bloggar och hamnade på ämnet om man är en person som skriker vid barnafödande eller kämpar i det tysta. Innan Theodor föddes tänkte jag definitivt  inte att jag skulle låta särskilt mycket. Att skrika av smärta är inte riktig min grej. Ganska bra på att ta till mig råd som att "fokusera, andas, slappna av" osv. Meen när Theodor föddes lät det nog ganska mycket. Hade dock lustgasmasken som någon slags ljuddämpare hehe. Men det jag hade rätt i är att jag inte skrek av smärta, inte som jag minns det i alla fall. Det handlade ju om att ta i och få ut ungen. Och jag tog i och tog i och tog i, men inget hände tyckte jag. Frustrerande!  Jaja, han kom ju ut i alla fall!

Nu ska vi snart packa in oss i bilen och åka till Tenhult. Först blir det promenad och sen ska vi till Christophers pappa!


fredag 22 november 2013

Lite för duktig på att städa

Den som besöker oss regelbundet upplever säkert inte att vi är särskilt städsamma av oss. Egentligen tycker jag verkligen om att ha ordning. Jag älskar att kunna sätta mig i soffan och tända ljus efter att ha städat ordentligt. Men det händer inte särskilt ofta tyvärr. Problemt är inte att jag är dålig på att städa, tvärtom. Jag anser mig vara superduktig på att städa. Men jag har lite svårt att göra det halvdant. När jag börjar städa vill jag göra allt, allt allt. Och oftast har jag inte tid och ork att göra ALLT så istället blir det typ inget. Som idag när jag höll på i vardagsrummet. Då fastnade jag vid blomman och hällde ur alla lekakulor, duschade dem och diskade krukan. Imorgon hoppas jag på att kunna fortsätta ge hemmet en rejäl omgång. Det var längesen nu och det vore fint att få det riktigt rent till jul. Och så vill jag börja få till Theodors rum tills dess också! :)

Nu sitter jag och tittar på Postkodmiljonären och väntar på idol. Theodor härjar runt på golvet. Det är mycket mer ledset här hemma nu då han trillar ganska ofta. Men det är väl så när barnen lär sig gå!!! Herregud, snart är han inte bebis mer!

onsdag 20 november 2013

Kloklippning

TIdag skulle jag gå till djuraffären och få Roxis klor klippta. När jag kommer fram står det att affären ska läggas ner och att de hänvisar till Djurmagazinet. Gick dit men då var ingen inne just då som klippte klor. Typiskt.. Får väl gå dit imon eller fredag..

Vid 13 hängde jag med min kusin till öppna förskolan som tillhör Rosenlundshållet. Det var trevligt. Men vad fräscha lokaler för skillnad? I alla fall för mig hehe. På väster, där vi går i vanliga fall, är det nytt och fräscht och mycket fönster. På rosenlund var det gamla trämöbler och mer instängt. Men en öppna förskola får väl inga pengar till att förbättra. Barnen bryr sig ju knappast heller heh..

Klar där så märkte jag att ett bildäck hade för lite luft i sig så jag åkte till rosenlund för att få hjälp. Hade jag vetat det hade jag kunnat ta med kakor som jag bakade igår, men icke, synd det. Roxis behövde få gå ut också så vi fick åka hem fort.

Theodor sov när vi kom hem men vaknade snabbt. Han fick amma och somnade om. Trött som jag var ville jag helst sätta mig i soffan och se serier.
Men diskberget skrek i köket.
Svårt val det där när Theodor sover. Passa på att göra det som måste göras, eller bara ta det lugnt? Har fått höra "passa på att vila när barnet sover, diska ska en göra hela livet". Visst, men disken tar ju inte hand om sig själv direkt.. Jag diskade i alla fall och sen hann jag se lite serie innan Theodor vaknade och var sjukt ledsen ganska länge. Nu står han här och biter mig i benet? Monster...

Theodor idag på promenad. Jag hade glömt hans vantar och det gjorde inget när han fortfarande sov. Men när han vaknade skulle han självklart vifta med sina händer och då blev händerna jättekalla såklart. Kyligt ute idag! Jag fick frysa om mina händer sista biten, allt för barnet!

tisdag 19 november 2013

lite senaste ihop med bilder

Häromdagen bakade jag chokladbiskvier för första gången. Det var ganska lätt, vet vad jag ska göra bättre till en eventuell nästa gång. Tycker själv inte att biskvier är supergott.


Han skrattar nog åt sig själv, så tokig han ser ut med strumporna på det där viset!

Vega och Theodor. 

Pausa med lite musik.


Glee såklart!

Roxi 2 år!

Hurra hurra hurra!! Idag fyller Roxi två år. Tja, egentligen är det väl en uppskattning och ett slumpmässigt datum antar jag, men ändå. Någon dag ska ju vara hennes och det är minsann idag! Hon är verkligen världens snällaste och finaste. Tänk vilken tur vi hade att det blev just Roxi!


Specialmat idag, vi får se om den uppskattas.

Så här ser Roxi ut när en säger "sitt" till henne. Haha, bekväm



måndag 18 november 2013

Tlött

Idag var jag som sagt iväg på en promenad. Det blev munksjön runt. Jisses vad snabbt en kommer runt när man pratar med någon i jämfört med att gå själv. Men nu är jag helt slut i benen? Är tydligen i väldigt dålig form. Ska väl orka gå runt munksjön utan att det känns som att jag hade sprungit två varv runt? Hehee

Imorgon fyller Roxi år och jag åkte iväg en sväng ikväll för att köpa något. Klockan var efter 18 så djuraffärerna hade stängt. Det blev maxi och jag köpte bara en burk sliskig blötfoder. Jag vågar inte köpa sånadär ben och så som innehåller biprodukter från djur. Tänk så är det gamla skorester med gift i? Nä bättre är hon värd min lilla vovvä!

Idag hade Theodor på sig kläder som jag sydde i årskurs nio!

Pannband

Jag är bitter. Snart ska jag gå ut på promenad med en annan mor och hennes barn. Frid och fröjd förutom att mitt nya, bästa pannband är borta???? Jag kommer frysa om öronen. Och ska jag behöva köpa ett nytt pannband? Sur jag blir! Theodors ena fleecetröja är också borta. Jag börjar kanske bli lite snurrig/slarvig?

Annars är det mycket jag vill få gjort nu. Städa ur hemma, åka till sortergården och slänga ett gäng mattor och annan skit. Jag vill åka till ikea och köpa korgar till Theodors garderob och inspireras till hans rum. Mycket är dock praktiskt när en har Christophers hjälp och han slutar inte förrän 17.30. Buuuhuuu. Det var roligare när han jobbade 50%, fast vi blev mycket "fattigare". Haha..


söndag 17 november 2013

Lös hund

Idag var vi ut på promenad (jag, Theodor och Roxi) vid Vättern. När vi går där kommer en lös hund springandes en bit bakom oss med matte på cykel efter. Matte skriker stanna men hunden lyssnar inte mycket och tillslut är han vid oss. Jag stannar då för att få koll på var hunden är och han visar tänderna mot Roxi som blir livrädd, slänger sig i kopplet och blir ännu mer rädd för att hon sitter fast. Matten kommer sen ifatt och hunden går åt sidan. Det är en ganska liten lurvig hund så det var inte så dramatiskt, men ändå. Matten ber om ursäkt men säger också att hon håller på att träna och han är sååå duktig. Naaa, inte tillräckligt?

Nu är ju lyckligtvis Roxi en väldigt snäll och försiktig hund, men hon hade ju likaväl kunnat vara aggressiv mot andra hundar och hugga? Speciellt då jag har henne i koppel och går med barnvagn. Sen tycker jag inte det är kul att hon ska behöva bli rädd ute på grund av andra hundar som matte eller husse inte har koll på. Tänk om detta hade varit första veckan Roxi var i Sverige? 

Jag hoppas på att själv kunna gå lös med Roxi sen typ i skogen och lugna ställen där en ändå kan förväntas möta andra människor och hundar. Men först måste jag ju veta att hon verkligen lyssnar  på mig..

Nu i veckan fyller Roxi år!! Vi måste åka och handla ett paket till henne och kanske någon lyxig mat? Så glad att just Roxi kom till oss. Hon är fantastisk!

lördag 16 november 2013

Inreda barnrummet

Jag har börjar känna mig sugen på att nu göra iordning barnrummet på riktigt. Nu är allt bara inställt ihop med lite skit. Vill göra rummet helt barnvänligt med massa kul lekmöjligheter, utan risker. Får åka till Ikea och inspireras lite. Har ju börjat med ett färgglatt tema som jag vill fortsätta med. Kanske kombinera det med lite cirkus-stil? Ett mysigt cirkustält med massa gosedjur i typ. Peppt!! Får tänka ut ordentligt tills det är dags att åka till Ullared så vi kan fynda!!!




fredag 15 november 2013

Blöjor i Ullared!

I december har vi planer på att åka till Ullared och det ska bli superskoj!! För lite pepp gick jag in på gekås blogg och vad ser jag? De har börjar sälja blöjor, pampers dessutom!!! Herregud. 112 blöjor för 179kr verkar det som. Jämför det med 86 blöjor för 189kr! Bilen kommer nog bli välfylld när det blir dags att åka hem därifrån! Häääär kan du läsa inlägget!

Tips att lura ett barn att äta

Mina bästa tips till att lura ett barn att äta:

- låtsas att du ska ge barnet vatten, och när hen gapar så är du snabbt framme med skeden istället! (Varva med att faktiskt ge vatten för att barnet ska kunna luras många gånger!)

- kittlas och stoppa in skeden snabbt när munnen öppnas

- ta fram majskrokar eller rån om barnet gillar att äta det själv. Kan göra att barnet öppnar munnen åt även skeden emellanåt

- toppa en majskrok med mat. Majskroken för alltså agera sked!

- blir barnet ledsen och och kanske gråter hysteriskt, ta upp barnet i famnen och fortsätt mata där. Bäst funkar det om en står upp och håller barnet och samtidigt matar.

- gråter barnet mycket brukar hen gapa stort, passa då på att stoppa in stora skedar mat! (Skäääääääääämt, för att vara tydlig!)

Ungefär lite såhär går det till när Theodor ska försöka äta. Lyckligtvis äter han gröt med väldigt god aptit, det är jag såååååååå glad för!

I helgen har pappa Christopher åkt till Tenhult för att lana. Tänk va lätt han åker iväg en helg och vad helt otänkbart det är att jag skulle göra det? Även om Theodor inte skulle ammat något längre så känner jag inte att jag skulle vilja lämna honom så pass länge. Fast det kommer nog, jag kan behöva göra något själv också sen. Men först får han sluta amma helt och lugna ner sig på nätterna!!

Ikväll blir det idol följt av fotboll. Joel och Samson kommer och sällskapar och jag har laddat med kinapuffar och biskiver jag bakade häromdagen! Och nu vaknar Theodor, tjohej!

Sjunde tanden

Nu har Theodor förniddagssomnat på mig. Hoppas han går med att jag lägger honom i sängen snart så jag kan ta lite vatten (så töörstig) och diska och röja lite.  Två bra nätter i rad blev det då rakt inte. Christopher fick söva om Theodor gång på gång igår efter 20.30. Det gick typ två minuter från att han hade hamnat i spjälsängen till att han vaknade igen.. Efter mycket om och men sov han gott vid 00.. Sen vaknade han vid 04, 05 och 06.30. Och sen fick vi kliva upp vid 08! Det var mycket bättre när han sov i ett...

Vid 06 dundrade lilla vovven Vega in i sängen också så hon är här hos oss idag. Vi får väl ge oss ut på en liten runda med hundrarna och så ska jag hämta ett paket som kommit. Så jobbigt att en inte kan ta med hundarna när man ska göra små ärenden..

Igår fick Theodor sin sjunde tand! Eller först då jag såg den i alla fall. Han gapar ju inte på beställning direkt.. 



torsdag 14 november 2013

Vit gran

Förra året var jag crazypeppad på jul. Detta året, inte riktigt lika mycket, men nu börjar det komma. Tror det får bli plastgran iår. Det känns farligt med en riktig med både Theodor, Roxi och Xi. Och trångt. Finns väl små riktiga granar också men nä. Funderar på en vit gran med massa silver och glitter grejer i och hålla ett sådant tema i allt julpynt! Hehe vi får se!

Idag är det städning och tvättning på schemat. Upptäckte även något äckligt som behöver tas i tur med, nämligen avloppet i duschen. Fräscht!! Tror jag sätter Christopher på den uppgiften? Haha ;)

Något bra. Igår somnade Theodor vid 21. Han vaknade sen vid 00, ammade, skrek och amma igen och somnade. Sen sov han till 07.30!!! Galet..

tisdag 12 november 2013

Tisdag

Goddag! Idag har jag och Theodor varit på ny babygrupp för 7-10 månader. Vi hängde kvar i 4-7 månadersgruppen väl länge, så nu var det dags. Idag pratades det extra om att börja på förskola. Det känns avlägset än, men någon gång kommer väl det med. Hoppas han hamnar på ett bra ställe när det är dags! En annan mamma nämnde även att Zara skulle öppna i Jönköping. Vad spännande. Jag har själv typ aldrig handlat där, men det verkar hemskt populärt bland många så det kanske är något att ha! ;)



Idag gapade Theodor för typ kanske fem skedar mat. Inte illa för killen som bara kniper ihop munnen.

Hästen får vara med.

Han var så göllig. Hade tagit med strumpan i handen och kröp till soffan. När han ställde sig upp tappade han strumpan så då dök han ner igen, plockade upp strumpan och ställde sig upp igen!

Kissekatten. Stackarn, igår greppade Theodor tag i henne ordentligt. Himla snäll katt dock, hon gnällde till ett klagande gnäll, men inga klor eller tänder dök upp!

Xi kan sitt bra nu. Ganska i alla fall hehe

Titt-ut!


Nu behöver han ha halksockor på sig men alla var i tvätten. Dessa fungerade prima! Sitter kvar bättre än vanliga strumpor också.


Trött Tedde

Sötnos-Theodor. Igår sov han mycket lite på dagen, slumrade en stund vid 18 men vaknade igen och håll igång till sådär 22.40.. Vid 01 var han igång igen och var ledsen och sen vid 06 och halvsov till 7.30. Inte jättestabil sömn med andra ord. Nyss nu vid niotiden gav jag honom gröt och han åt med god aptit. Men hans annars så hetska rörelse var väldigt tafatta och efter en stund började han tappa huvudet och slumrade till, mitt emellan grötskedarna. Haha söt! Vi lämnade den sista gröten och sen somnade han snabbt på min axel!

Både under graviditeten och speciellt i början av Theodors liv fick en många uppmaningar om att njuta av allt. Njut av att sova, läsa en bok, ta ett bad innan barnet kommer. Njut av den mysiga lugna tiden med det lilla, lilla barnet. Ääh, nej jag njöt inte särskilt mycket då (även om jag såklart hade många fina studer då också!!). Njuta gör jag hellre nu när Theodor leker och är glad, när han skrattar åt mig eller somnar gott på min axel. När Theodor sover gott gott kan jag njuta lite av min egna tid och se på tv eller så. Det är bättre än att njuta av att läsa en bok när en är höggravid och har ont överallt, mår illa, är täppt i näsan och har svårt att sitta still utan smärta i mer än några minuter... Njut av det ni njuter av hörni, och strunta i resten.


söndag 10 november 2013

Skänk lite pengar

Kollar på kalla fakta om hur handläggare får kurs i hur de ska ge avslag till funktionshindrade. Mår illa, vad är det för hemskheter? Och handläggarna som skrattar åt juristen skämt om hur de ska säga nej till att ge funktionshindrade stöd. Puuuuuuuuh. Vad är det för människor. Sådana personer ska jobba  på ett lager typ och lyfta lådor, inte något som har med andra människors liv att göra!

Nu ska jag även hämta min lilla internetdosa och skänka en slant till alla stackars människor som har drabbats av tyfonen i Filippinerna. Vi går inte direkt mycket plus på kontot nu, men hur bra har vi det inte? Hur bra som helst! På nyheter i morse intervjuades en kvinna. Hennes släktingar hade dött, hennes hem var såklart totaltförstört, hon var gravid i 8:e månaden och hennes tvåårige son hade dött. Näe,  släng iväg lite pengar nu, bums! Och kom inte med några bortförklaringar!

lördag 9 november 2013

Frusen

Nu börjar det minsann bli kallare och jag fryser titt som tätt. Kan vara jobbigt ibland, men också mysigt att krypa ner i massa filtar!

Flera andra som har varit gravida har jag hört blev väldigt varma av sig och kunde sova med öppet fönster mitt i vintern. Förra året när jag var gravid blev jag aldrig särskilt varm, eller? Kanske att jag faktiskt blev det fast det visade sig lite annorlunda på mig. Förra året frös jag nämligen inte så farligt under vintern. Jag kom och tänka på hur det var året innan det, två års sen. Då gick jag och la mig med hel pyjmas(långbyxor och tröja), strumpor, varm morgonrock, värmefilt och duntäcke. Alltså, då frös jag!! Så förra året blev jag nog mer vanlig under vintern när jag var gravid. Denna vintern får jag nog användning av värmefilten igen!

Ikväll har jag och Theodor varit på fest. Först var Theodor lugn och lekte och sen somnade han efter 21. Jag tog ett glas vin och chillade lite. Vid 22.30 vakande han och då gick jag hem. Nu är klockan 23.40 och Theodor är klarvaken och galen.......

fredag 8 november 2013

Arg

Puh ikväll är jag på argt humör. Theodor somnade gott vid 19.30, men vaknade igen vid 20... Han är trött egentligen men bara vägrar sova. Får lite smått panik, orkar inte gå runt med honom när han bara kämpar emot. Han får väl vara vaken ett tag. Dumpade honom på golvet (=blev pappans ansvar).

Tjockis-Theodor med mysfilt. Spana in den vänstra blommar i bakgrunden. Nu är det visst dags att vattna. Varje gång den blomman ser ut så, då vattnar jag. Funkar bra, alla mina orkidéer blommar nu! 

Amningsvägrar

Idag är det fredag, wiho. Theodor var vaken i typ två timmar inatt och lekte och skrek och bökade. Tillslut somnade han vid 5tiden och vi fick sova till efter 9, bra!

Christopher är ledig idag så jag passade på att smita ner till stan en sväng. Största målet var en farsdag-present till pappan i hemmet. Det var enkelt att finna då jag visste vad jag skulle ha (vågar inte skriva ifall ifall han läser hehe). Sen ville jag ha något nytt klädesplagg också och i h&m-katalogen som kom häromdagen hade jag spanat in en klänning, men den fanns inte... Och något annat hittade jag såklart inte heller. Varför är det alltid så, när en vill något hittar en inget? Lika bra var väl det, överskottet på pengar existerar inte alls hehe... Får väl leta fram några gamla käcka kläder till imon när jag och Theodor ska på fest. Räknar med att inte amma på festen så då ökas ju möjligheterna lite. Vissa kläder har ju hängt orörda nu i nio månader för att de inte är amningsvänliga..

I övrigt så amningsvägrar jag så gott det går på dagen nu (natten gör jag bara allt som går för att få sova...). Det har gått bra, han äter gröt bra morgon och kväll och åtminstone några skedar mat. Fruktpure passar också killen, iaf när han är på bra humör hehe. Kompletterar lite med ersättning eller välling när det behövs. Krisar det så får han amma, när han är väldigt trött och ledsen, men annars får han inte småsnutta mer, då kommer mjölkmängden aldrig minska.. Men tror ändå det har dragit sig tillbaka liiiite, hehe..
 



måndag 4 november 2013

Blodig skada

Lilla Theodor har ju börjat ställa sig upp mot det mesta och soffbordet är en favorit. Han har ännu inte helt hittat hur man tar sig ner igen dock. Ofta hamnar han på rumpen eller så står han kvar tills han blir sur och vi får komma och ta honom. Idag vid soffbordet trillade han lite olyckligt dock och slog i läppen i bordet. Tanden kom nog i kläm och när jag lyfte upp honom såg jag en blodig läpp. Stackars pöjk, då får en gråta!

Jag känner ändå att jag är lugn när det händer saker. Det har i och för sig inte hänt någon stor olycka än, tack och lov, men ändå. Bättre att oroa sig när en ser att det kanske verkligen är något farligt liksom. Och bra att hålla sig lugn för att inte oroa barnet i onödan, till exempel om det händer något med djuren eller vad som. Oftast går det ju bra! Men det är inte alltid lätt om man blir rädd ju, såklart..

Såhär glad kan en va efter att ha fått fläskläpp. Haha.. Tur att han kunde amma sen utan problem iaf! :)



Sista babysimmet

Idag var det babysim för sista gången. En fortsättningskurs kommer sen efter jul, det ska vi absolut gå på. Idag plaskades det ännu mer och barnen fick sitta på kanten, hoppa i poolen och doppa huvudet. Theodor ser lika chockad ut varje gång som han hamnar under ytan, men han blir inte ledsen. Tur det, han giar nog att bada!

Theodor somnade i vagnen efter badet och sover fortfarande (mer än 2 timmar!).
Vi behöver åka och handla så jag tror nog vi får väcka honom snart. Jag känner mig alldeles trött och frusen så jag hoppas det inte är någon sjuka.. Orka handla egentligen men vill ha ost på min macka!!


lördag 2 november 2013

Tålamod..

Jag är så trött nu. Theodor sover gott och jag ska göra detsamma. Jag hoppas verkligen att han kan sova bra inatt, för mitt tålamod existerar inte för tillfället. Jag vet att Theodor inte gör saker för att retas men det känns så. Speciellt mitt i natten när jag är helt död. Då är det inte kul när han skriker, råkar rivas och rycka i håret.. 

Två bilder från idag. Full fart med massa människor och djur. Och en Theodor som har varit en anings mammig för första gången. Eventuellt berodde det på att han var lite ledsen efter att ha slagit i huvudet i golvet..