onsdag 28 maj 2014

Ätit på Sjön

Idag hade Christopher bokat in barnvakt och sedan ett bord för oss på Sjön. Spännande, vi hade inte varit där förut. Innan jag ska iväg på något numera kan jag bli lite uppstressad och typ få ont i magen, helt utan anledning egentligen. Lite som nu ska jag vara lugn och slappna av en stund och så blir det helt tvärtom. Men idag var det inte alls så! Tur det, en lugn mage behövs när en ska äta trerätters! Kanske känner mig mer bekväm med att lämna iväg Theodor nu, omedvetet? Har inte känt någon stor oro förut men kanske ändå.. Heh!

Maten var i alla fall lika bra som en kan förvänta sig. Gott gratisbröd till att börja med, rökt lax med rädisor som förrätt och lammbog till huvudrätt. Till efterrätt tog jag den enda chokladrätten som fanns, och visst var den bra. Gillar inte mynta särkilt mycket dock så mina smaklökar jublande inte direkt, men det berodde ju inte på kvalitén. Till notan fick vi även jättefina macarons (såklart mynta..) också och det var ju festligt! Kändes väldigt lyxigt att gå på fin restaurang, även om den ekonomiska sidan tänkte på hur mycket vi hade kunnat handla för på maxi istället för samma summa haha. Men jag är ju faktiskt mor nu så det var det värt att fira! :)

Efter över två timmar sittandes på restaurang började det värka lite överallt i kroppen min. Nu börjas det, den sega smärtsamma tiden. Ont i svanken och så känns det som et stort blåmärke inifrån vid svanskotan. Tur att han sparkar så mysigt varje dag åtminstone, älskar varenda liten spark lika mycket!

Käckt upplägg!



Pappans ansvar

Jag tittar på Nyhetsmorgon som vanligt och idag är det mammapanel. De pratar om det är svårt för mammor att lämna över ansvar till pappor, om pappor behöver bli bättre på att ta för sig osv. I sammanhanget kommer det upp att mamman faktiskt har burit på barnet i nio månader och på så vis har ett försprång och redan känner barnet. Say what??

Kitty höll inte riktigt med, inte jag heller. Alltså visst att en känner barnet röra sig i magen och det skapar väl något speciellt, men en är ju inte automatisk bättre på att ta hand om barnet utanför magen för det? Jag kan inte tyda skrik bättre bara för att jag kände barnet sparka på mina revben. Mamman och pappan kan lära känna sitt barn lika bra tror jag. Sen kommer vi inte undan ifrån att majoriteten av mammor är hemma mer med sina barn, speciellt första tiden, och på så vis lär känna sitt barn snabbare. 

Men som Kitty var inne på så tycker jag att det är pappans ansvar att ta för sig och inte mammans uppgift att "dela ut" barnet. 

Lille människan!

(Nu utgick även jag från en heteronorm, de påpekade även på tv att familjer mycket väl kan se ut på annat vis, två mammor, två pappor, någon annan variant. Men min eventuellt okunniga tanke här är att i de relationer finns inte dessa problem i samma utsträckning eftersom normen redan har brutits? Kanske?)

tisdag 27 maj 2014

Deppiga nyheter det senaste

Det har varit så mycket deppiga nyheter det senaste att jag blir alldeles trött. Vi har eu-valet där en undrar vart världen är på väg egentligen? Hur kan så många rösta på dessa hemska paritet? Hu... Sen läser en om att ett litet föl misshandlats till döds i Stadsparken här i Jönköping. Började gråta, vad är det för människa/människor? Och blir hen tagen blir väl straffet lågt. Dock hatad i all evigt av omvärlden så livet lär ju inte bli lätt för personen... Fy!!

Vad mer har hänt? Vet inte. Läste att barnmorskan som nekats jobb för att hon inte vill utföra aborter ska stämma landstinget. Kan hon inte göra det arbetet kräver kan hon ju inte få jobbet, punkt. Kvinnors rätt till abort kan inte börja hänga på vårdpersonalens inställning. Vilket det kan bli i slutändan. Läste en bra artikel om abort för ett tag sedan med jämförelse om att ingen kräver att en donerar organ till sitt barn sen, men kvinnans kropp ska offras till att föda barnet. Äh kan inte återberätta bra, kanske kan hitta den sen. Den var bra!

Idag har det varit fullt upp, har varit hos mormor då hon fyller år idag. Theodor blev rejält uttröttad och somnade gott i bilen hem så jag har hela kvällen för mig själv. Imorgon hoppas jag på mer roliga nyheter? På kvällen ska jag få försenad mors dag-present. Det blir kul! :)

  Vi igår, kollar på Keno!

söndag 25 maj 2014

Kalashelg

Hujedamig vad trött jag känner mig i kroppen. Full fart i helgen med kalas för Sixten igår och mormor idag. Theodor har varit lite halvtjurig av och till så lite påfrestande.. Hoppas ändå på tänderna så det kan gå över snart. Just nu är det 15e tanden som håller på att tränga igenom och den 16e (kindtand) ligger nog med och lurar. Klart han blir lite sur med så mycket som tänder i munnen..

Ikväll har jag jobbat också och det var full fart. Oväntade incidenter som ställer till det plus att jag arbetade med en som inte har deligering på medicin och inte är så insatt än på allt. Mycket ansvar, mycket spring och en förvirrad jag som kände mig varm och trött. Nu har jag en jobbkväll kvar inbokat sen blir det inget mer tror jag. Skönt att bara vara mamma igen. Jag älskar verkligen att vara mammaledig, det är så härligt. Och jobbigt, ledig är en inte, men helt klart bästa jobbet!!!


fredag 23 maj 2014

Hunden

Idag vaknade Theodor vid 05.. Han kom över till oss inatt och jag tror han vaknar tidigare i våran säng än i sin egen. De senaste tidigare tre nätterna var han sovit från ca 20-06.30!! Men inatt spökade nog tänderna igen för vid 07.30 idag var han superledsen stackarn. Så nu vid 10.00 har vi varit ute på en 2 timmar promenad haha. Inte en chans att jag orkar långpromenad i denna värmen sen så det var väl bra att vi hann med det! :)

Igårkväll var det hundklubb. Roxi var varit så nere det senaste tycker jag. Seg och otaggad på det mesta och har ätit lite dåligt. Men så när hon fick se hundkompisarna i gruppen (vi höll till mitt i stan igår) så blev hon helt till sig. Superglad och peppad hela kvällen. Härligt att se! Om två veckor har vi uppvisning på en övning och Roxi kan inte alls bra! Så nu ligger vi på två veckor hårdträning och idag gick det superbra!!! Yey, hoppas på en pigg och glad hund framöver!


torsdag 22 maj 2014

Samsovning?

Vilken varm dag, ca 30 grader. Kroppen hamnar i chock och orkar knappt med. Jag gillar värme men behöver få vänjas lite mer lagom och gärna kunna bada när det är så hiskeligt hett!! Jaja överlag skönt med sommar!

Idag var det dags för barnmorskan igen. Allt såg fint ut förutom att jag hade lite högt övertryck. Inte konstigt då jag haft lite bråttom och var helt slut i värmen. Vi tog om det och då gick det ner till normalt igen. 

Jag nämde även för min barnmorska hur dåligt jag tyckte det fungerade med bröstmjölksdonation i Jönköping. Det visade sig att hon var med i någon amningsgrupp eller något och förbättring var på gång! Men min kritik kom ju iaf till rätt person nu, vilket känns bra! Hoppas det händer något de närmaste åren och att tanten på neo får mycket press på sig! ;)

Jag fick även veta att råden om samsovning har ändrats, nu rekommenderas att barnet ska sova i egen säng. Gick inte in på detaljer, jag gör som jag vill ändå tänker jag. Jag tycker att det alltid är viktigt att lyssna på alla råd men sedan se vad som är lämpligt och passar en själv. Med samsovning till exempel så ska en ju i första hand såklart tillämpa säker samsovning, alltså inte röka, mediciner eller dricka. Sen får en ju se till en själv. Jag är väldigt lättväckt och ligger still när någon ligger nära. Att jag är i litet format underlättar också endel kan jag tro, bebisen blir ju inte såå liten i jämförelse. Typ Christopher tycker nog det är ganska mycket mer läskigt att sova brevid en liten liten spädis.. Sen hoppas jag ju att amningen fungerar lite bättre med nästa barn och även då till liggamning! 

Japp! Godnatt haha!

Har viss tagit noll bilder. Köpte skor på
Maxi igår, jättesköna!

lördag 17 maj 2014

Prideparad i Jönköping

Idag var det Prideparad i Jönköping! Vi var ute och spanade på alla fina kärleksfulla människor, blir så glad av att se alla som är med och alla som tittar på.  Vi hängde på en sväng i tåget på slutet och stannade en liten stund i Rådhusparken där det var lite sång och så på scenen. 

Det har varit en bra tid i Jönköping det senaste. Ett stort motstånd till nazisterna, SD kände sig förhoppningsvis inte särskilt uppskattade och nu pride! Heja heja heja!

Jag har varit ute och gått mycket de senaste dagarna, känner mig helt slut. Trött i fötterna och kroppen är mör. Tungt att vara både gravid och mycket otränad.....


Borde tagit en bild på mig själv idag också. Somrig i fluffig vit klänning! Skön gravidklädsel!

fredag 16 maj 2014

Föda nu...?

Det här med att graviditet nummer två går lite snabbare och att en inte skulle tänka lika mycket på den.. Nah jag vet inte alltså? På ett sätt, har ju fullt upp med Theodor. Men jag börjar nu känna såhär i vecka 25 att jag vill ha augusti, 37+0 och bara föda nu! Minst lika spännade att se hur förlossningen blir, hur lillebror ser ut och hur amningen ska gå. Tänk så får han bruna ögon? Tihii!

Jaja, än är det bara maj..... Igår hälsade vi på våra mormödrar jag och Theodor. Theodor växlade mellan glad och sur, tänderna som spökar lite tror jag. Sen åkte vi hem vid 19-tiden och då somnade han i bilen, ajaj. Fick väcka honom hemma för ombyte och kvällsmat och sen var det fullrulle fram till 21.30, hejohå!

Idag vaknade Theodor babylen i ansiktet och inte alls röd. Sån lycka för en mamma som mig haha. Glad är han också och jag har både hunnit diska, plocka undan och äta (utan att kräkas upp allt direkt som igår, yeey!). Idag blir det babysim och kanske lite utetid i solen! :)

Jättetrött igår, så skönt att somna i bilen ju!

onsdag 14 maj 2014

Vardagen

Vi har haft en bra dag idag. Theodor har ätit fint och varit nöjd i övrigt. Han sov nästan två timmar och jag har förstått att det blir för mycket. Han åt kvällsmat strax efter 19 och sedan la vi oss i sängen och läste böcker. Men han var då inte det minsta trött! Vid halv nio skulle han upp och sitta på dammsugaren och då råkade han komma åt på-knappen. Då börjades det skrikas och sedan somnade han efter ett tag. Mmmh får försöka korta ner sömnen på dagen något..

Haha nä alltså vad litet det händer i mitt liv just nu? Eller det händer väl en hel del på ett vis men bara vardagliga saker. Allt kretsar kring mat till Theodor och sen är vi ute och leker och så ska det helst hinnas med att träna Roxi.. Idag var vi ute och Theodor ville helt absolut springa rakt ner till änderna i dammen. Du kan inte gå på vatten!!! försökte jag tala om för Tedde men han lyssnade inte. Istället slängde han sig på marken jag skrek i protest. Jaja unge..


tisdag 13 maj 2014

Smörja och smörja

Theodor har en så kallas atopisk hudtyp, han blir lätt torr och röd. Vanligt i samband med allergi och det har han ju också. Jag tycker det är så jobbigt när han blåssar upp i ansiktet, vet liksom inte om han reagerar på något just då eller om det liksom bara är huden som är lite sådan..

Jag har i alla fall lyckats få huden att vara relativt fin genom ordentliga insmörjningsrutiner. Mildison två gånger om dagen, kombo med miniderm och så fetare kräm i ansiktet flera gånger om dagen. Mmmmmm och så är jag borta i två dagar och när jag kommer hem är han röd och fnasig i ansiktet och det torra/röda på kroppen tittar fram igen. Suck suck suck.. Men nu har jag varit hemma i två dagar och han är nästan fin igen. Klapp på axeln för mig hehe! 

Idag har vi besökt min kusin och barn en sväng på eftermiddagen. Både Roxi och Theodor var lite rädda i början, inte hemma och en mycket livlig treåring var lite läskigt haha. Men efter en stund så lekte även Teddan. Trodde han skulle somna snabbt ikväll men nä, han höll igång tills nu vid 21 och skrek sig till sömns. Han kanske behöver sova ännu mindre på dagarna nu?! Idag sov han ca 1-2 timmar.. Hm!

Slänger in en bild på Sixten från i helgen. Så söt! Han och Theodor börjar bli så lika nu, gulligt!

måndag 12 maj 2014

Pride

Det är Pridevecka i Jönköping, fantastiskt. Mer kärlek till alla. Men så finns det vissa som inte kan förstå varför det ska finnas sådana här tillställningar. "Jag har inget emot bögar men de behöver väl inte skrika på stan om det". Eh jo det behöver dem och alla andra som ständigt blir diskriminerade vecka ut och veckan in på olika vis. Och en annan kommentar: "hur ska jag förklara detta för  mina barn? De kommer bli väldigt förvirrade av att se en kvinna med skägg." Som ett skämt, barn är så enkla! Bara förklara att vissa kvinnor har skägg. Barnet: ok! Vuxna däremot krånglar till allt hemskt mycket...

Med Theodor försöker jag inte ha någon förutbestämd tanke om vilken läggning han har. Vi pratar om att han i framtiden kanske kommer ha en flickvän eller kanske en pojkvän. Vi behöver ju inte förutse endast flickvän tills någon mosats har bevisats. Jag tror det kommer att bli mycket lättare för Teddan att komma ut som hetero än något annat. Kanske vill han inte träffa någon alls. Det finns inget som är bättre eller sämre, bara han är glad och lycklig! Och jag tänker inte låta någon av våra familjer eller vänner påstå något annat för honom, det kan de i så fall hålla för sig själva. Annars är man inte välkommen att hänga med min Theodor. Mitt lilla barn! <3

Theodor idag. Sov 3 timmar i vagnen!

fredag 9 maj 2014

På tåget

Åker tåget mot Malmö nu. Mår lite smått illa och det är jobbigare när jag sitter så fast eller vad man ska säga. Kan ju resa mig men springer ju inte runt i tåget i onödan. Att Theodor väckte mig vid 05 gör ju inte saken bättre heller puh..

Får se vad vi hittar på i helgen, inte allt för mycket säkert. Vore kul om det fanns en butik med bärselar så jag kunde prova. Ergobaby står högt på önskelistan tror jag, men vet inte riktigt. En vanlig sjal också. Kanske båda? Viktigt är att det sitter bra på min kropp som är i variant mindre och att den är lätt att ta på! 




torsdag 8 maj 2014

Cupcake

Häromdagen bakade jag muffins! Köpte så söta formar för längesen som jag velat använda. De svällde upp lite väl mycket dock, men blev ändå ok. Goda hur som, det viktigaste!



Idag har Theodor gjort morgon vid ca 05. Bökade länge i sängen innan det tills jag tillslut gav upp och han promenerade iväg.. Trött trött tröttttttt!!!

Idag ska det regna igen och ikväll är det hundklubb. Inte kul när det regnar.. Imorgon åker jag i alla fall till Malmö. Ska lämna Theodor längre än vad jag någonsin gjort, två nätter! ;) Hehe men det ska bli kul och skönt!

Tedde igår!

lördag 3 maj 2014

Fler funderingar

Nu har jag en såndär fundering igen, likt den om kuvert och hur de ska återvinnas. Känner mig fortfarande lite frågande kring det där. Vad händer med plasten egentligen som ändå hamnar bland allt papper? Sållas det bort på något vis eller hur fel blir det?? 

Nä nu var det ju en ny fundering. Den har kommit upp i och med senaste veckans förkylning. Mycket rinnande näsor leder till mer åtgång av papper vis snyftningarna. Så står jag kanske i badrummet, snyter mig och sedan slänger jag pappret. Vad är bäst då, att slänga pappret i papperskorgen som bara går i vanliga soporna sen, eller är det bättre att spola ner pappret i toaletten? Tänker väl miljömässigt liksom? Hm!

Något annat jag stör mig enormt på vas det gäller återvinning är alla som slarvar så enormt. Vi har några tunnor på gården tex för kartong, tidning osv. Så har folk samlat tex mjölkpaket i en plastpåse och sedan bara slängt allt, inklusive plastpåsen ner i stora soptunnan för kartong. Hallå, plastpåsen är inte kartong??? Hur blir det sen då när sopbilen kommer och hämtar kartongerna? När det är massa plastpåsar i? Hur löser det sig sen? Så mycket frågetecken....

Laddat för natten. Nässpray är det viktigaste att ha hemma just nu. Gravidtäppa plus vanlig täppa är inte skoj. Idag på morgonen riktigt hörde och kände jag hur det släppte i näsan efter mycket om och men. Vilken befrielse när luften åter kan passera!

fredag 2 maj 2014

-

Theodor fick sova i säng inatt (vill alltid ha honom hos oss när han inte är riktigt frisk). Det var skönt för oss, han är så bökig på natten, slänger sig runt och sparkas i ansiktet. Jag vaknade dock titt som tätt av täppt näsa och ont i halsen. Ush ush.. Idag känns det lite bättre dock. Hoppar simmet men ska åka och jobba kvällen. Hoppas på en lugn kväll!

När jag har ont i halsen vill jag gärna dricka varmt. Jag gillar dock bara oboy typ. Tog min blutsaft-shot nyss och den var riktigt skön för halsen. Gissar att det är mycket c-vitamin i den också. Skulle villja ha någon varm, juice-ig dryck som är lite tjockare i konsistensen. Kanske finns någon saftsoppa? Nyponsoppa kunde ju va något. Jaja, hinner/orkar ändå inte gå till affären så får nöja mig med oboy och colizin hehe!

Den snygga efter-amnings-luggen. Ush. Den kommer väl hinna växa ut lagom tills allt trillar av igen...

torsdag 1 maj 2014

Varnar för fara

Idag gick jag och Theodor ut en sväng på förmiddagen. Vid strax innan 10 var det väääldigt lugnt, tyst och bara en massa poliser. 10.30 var det gudstjänst och de meddelade bland annat att kyrkklockorna skulle ringa när nazisterna demonstrerade, precis som förr när det varnades för fara. Det ringde, ringde och ringde. Hemskt att nazisterna över huvudtaget finns, men härligt att se att så många säger emot, ordentligt. Och som jag uppfattar det på ett fredligt men kraftfullt vis. 

Och jag mår bara sämre.. Har varit och köpt colizin och sovit en stund. Känner mig stressad eftersom jag har jobb i helgen, men får se hur läget är imon och i så fall sjukanmäla mig. Har då inte sjukanmält mig många gånger i mitt liv. En gång vad jag minns på Lindgården och en gång på Scandic (fast då var jag bara bakis och fortfarande nästan full när jag ringde vid 9 haha.....). Så svårt att slappna av med berget disk i köket och att vi tänkt laga mat.. Får bara blunda och vila........

Gå baklänges

Nu efter halvtid börjar jag längta lite extra efter mitt barn. Känns lite lugnare än med Theodor, inte riktigt lika ivrig, men ändå. Jag är absolut inte rädd för förlossningen men ibland har jag känt typ joobbiiiigt att behöva gå igenom det där igen. Men nu är jag bara peppad, vill veta hur det ska bli denna gången. Hoppas det går foooort (inte för fort, men alldeles sådär lagom!). Vattenavgång, åka in, få värkar som snabbt blir krystvärkar och så snabbt ett barn ute. En kan ju hoppas i alla fall? ;)

Nu har jag bestämt vad jag vill att han ska heta också. Troor Christopher går med på det men han verkar inte helt såld än. Han vill ju ha ett av sina förslag som jag inte riktigt känner för hehe. Vi får se vad han blir för en!

Theodor har börjat med två nya saker. Igår började han gå baklänges, haha superkul och farligt eftersom han inte ser var han går. Och så kommer han ibland och sätter sig i mitt knä och börjar teckna med fingrarna att vi ska sjunga imse vimse spindel. Plutten. Förkylningen börjar bli bättre för honom men jag tror det kan vara en till tand på G idag. Yeey.. Min hals svider lite också och ingen colizin har jag hemma. Hoppas varm oboy gör susen.....