torsdag 31 juli 2014

Klaga lite

Saker som är störigt med att vara gravid nu:
- att må illa så fort jag inte äter stabilt och regelbundet
- inte kunna ha Theodor i knät
- inte orka gå några längre sträckor
- det ständiga trycket upp mot revbenen
- nästäppa som pågått i 9 månader!!!
- att få ont i svanskotan om jag sitter upp för mycket

Mmmhh. Imorgon har vi 35+0. Nästa vecka ska jag bebisförbereda tror jag. Fixa allt med kläder, barnvagn, blöjor, börja packa bb-väska och så. Egentligen skulle vi ta över en spjälsäng som Sixten haft men det verkar bli svårt att få den till jkpg i tid så det blir nog att vi köper en istället. En vit vill jag ha tror jag!

Igår var vi uppe och spanade på Gabriella och Kaspers lägenhet. Precis likadan som våran, bara 11 våningar högre upp... Så härlig utsikt, jag vill också ha!

tisdag 29 juli 2014

Hon skrämde mig

Idag åkte jag upp till mamma tidigt. Vi är i trädgården och försöker göra rent poolen och tappar uppmärksamheten till Roxi typ en minut, och plötsligt är hon borta. Hon har varit väldigt duktig på att stanna men hon hade väl gått iväg dit hon inte ska, ingen sa "stanna" och då fortsatte hon bara. Hon har inte lärt sig var trädgården tar slut likt de andra hundarna. Vi ropade och ropade, hon brukar komma ganska fort när en ropar, men ingen Roxi. Sekunderna går och jag blir mer och mer orolig, hon kan ju ha sprungit rakt genom trädgårdarna och ut på stora vägen!!! Men lyckligtvis ser jag henne i korsningen på gatan, ropar och går mot henne och säger stanna. Tillslut när hon ser mig kommer hon och jag springer också mot huset så hon får jaga. Puh!! Rädd gjorde hon mig, tur att allt gick bra!

Annars har min snälla mamma hjälp mig att tvätta all min tvätt idag så jag slapp springa upp och ner här i min tvättstuga nu när det är så varmt. Theodor har badat i poolen och jag har, ja.. övervakat. 

Ikväll har jag handlat, där var det svalt haha. Var sugen på att åka iväg på kvällsdopp ikväll men Christopher var inte helt på så det blev inget.. Theodor började gallskrika i panik ett tag här och gräver i munnen. Undrar vad det är som stör i munnen??? En annan får ju inte ta en titt eller så. Jag tror nämligen alla tänder redan har kommit upp. Vad kan vara fel i munnen annars liksom? Eller biter han bara lite på fingrarna? Efter lite ajpajd-time så somnade han i pappas knä i alla fall. Hejhå.

Nähe kanske ska åka och bada själv nu då? Själva doppet vill jag så gärna åt, men orkar inte med transporten dit och hem.......

Stora jag idag. Nu börjar den här tiden med att jag vill föda nuuuu, fast en vet att det är lämpligast att vänta till 37+0... 

måndag 28 juli 2014

Vaaaaaarmt.....

Sitter (halvligger) på balkongen med ipaden för att försöka svalna av lite innan det är dags för sängen. Så himla varmt ikväll, jag tänkte gå på kvällsrundan med Roxi för att svalna lite men det var inte det minsta svalt. Även om jag gärna vill sluta vara gravid NU,  så är jag ändå glad att vi inte har liten bebis i denna värmen. Vi får hoppas att det är lite svalare tills våran bebis anländer!

Imorgon vill jag fixa med saker som tvätt och handla men eftersom det ska fortsätta vara varmt så är tanken att jag tar med tvätten till Rosenlund och tvätta där. Det blir nog bra. På onsdag stod det 23 grader och regn, hoppas det blir molnigt hela långa dagen!! Haha...

söndag 27 juli 2014

Behöver lite kallt vardagsliv

Den senaste tiden har det varit rätt fullt upp, även om vi inte gjort något särskilt. Min syster och familj var varit i stan endel och lite småsaker har hänt däremellan. Jag saknar lite vanligt vardagsliv nu och att bara vara hemma. Det kan jag ju inte vara när det är så varmt som det varit heller så behöver lugna, kalla dagar haha. Vi får väl se vad det bjuds på framöver. 

Tiden går ganska fort när det händer endel åtminstone, det är bra. Om tre veckor får lille plutten komma och nu längtar jag verkligen. Längtar efter att få träffa mitt barn och förhoppningsvis verkligen kunna njuta av den där första tiden. Uppmaningarna att njuta med Theodor när han föddes kom ju ganska mycket, men det var svårt. Vi vad så osäkra på allt, såklart, och amningen var jobbig. Nu så, ska attackera amningen och sen bara gosa med barnet mitt. Och det bästa av allt, bli av med denna stora mage och bli mig själv igen. Nu har jag lätt för att svimma ständigt (extra pga värmen) och orkar inte bära och leka med Theodor. Så jag hoppas han vill se oss tidigt och inte vänta ut september!

Idag var vi på kalas och det var så varmt. Till slut bröt ovädret ut med åska och regn och nu är det en lugn och sval kväll. En dopp i Vättern hade suttit fint men det blir nog inget med det hehe!

Klackskor ska inte användas när en är höggravid, men så är det kul att vara lite extra fin ibland ändå... 

torsdag 24 juli 2014

Ljust eller mörkt i magen?

Hur tror ni barn påverkas beroende på när de ligger i magen? Jag tänker att vi som redan kommit ut kan ju påverkas kanske mycket att sommarljuset och solen. Theodor föddes i feberuari och fick alltså till stora delar ligga i magen när det var väldigt mörkt plus att jag alltid hade mycket kläder på mig. Hans lillebror däremot ligger ju i magen nu och får en betydligt ljusare tillvaro. Dygnen bjuder på mer ljus och jag går ofta och solar utan tröja. Ja vi får väl se om nästa barn blir mer happy eller så? Haha!

Theodor fyller stora poolen hos sin mormor idag!
Nöjd över att sitta i sin solstol.... eller inte...
Haha, joråsåatt! Kan säga att det inte är helt ultimat att sola med mage, mycket som är obekvämt. Men att bada är ganska gott! 
Tanken är att lämna Theodor hos sin mormor i eftermiddag och hela natten. Christopher och jag ska hänga lite själva, kanske ta det där sena kvällsbadet som är svårt att få till annars!

tisdag 22 juli 2014

Små orosmoln

Gabriella och Kasper berättade även att det var många som födde barn och att de typ snodde sista platsen på förlossningen. Personalen sprang snabbt vidare till nästa föderska och sedan fick de vänta i flera timmar på att komma till bb eftersom det var fullt där också.

Alla tycker väl att det är jobbigt och oroligt om det inte skulle finnas plats på sitt närmsta sjukhus. Men jag känner lite extra oro eftersom det finns viss risk/chans att det hela går ganska fort. Tänk så fattar jag väldigt sent att det är på gång och får sedan sitta i en taxi med fruktansvärda värkar eller krystvärkar? Hujedamig! Christopher har ju iaf koll på att vi kan beställa en akut sjuktaxi för 100kr isf.. Bra att ha koll på allt det praktiska..

Ja det börjar verkligen närma sig nu och jag satsade på att denna månaden glömma att ansöka om föräldrapenning. Snålt med pengar denna månaden med andra ord, suuuuuck!! Hur som, måste hämta bebiskläder hos mamma, köpa blöjor och tids nog packa bb-väska och väska till Theodor. Vi ska förbereda för dubbelvagn och prova babyskyddet i bilden så vi har koll på hur det ska sitta. Och så måste vi höra oss för hur alla har det, vilka som vi kan höra av oss till som kan ta Theodor. Min mamma står högst på listan men det är ju bra med lite alternativ!

Japp, nu börjar mycket tankar att snurra när det ev bara är 4 veckor kvar.. Eller 7, eller mer....

Äntligen bebismys!

Idag var jag på A6 med mamma en sväng, köpte några detaljer till blöjtårtan som de nyblivna föräldrarna skulle få. Theodor fick sig även en keps och så ett par byxor som hans mamma har ett par precis likadana! Vad fina vi kommer bli. 

Hur som, hann fixa tårtan och sedan hämtade vi upp pappan och åkte till Huskvarna. Lille bebisen alltså, verkligen liten. En vet ju att de är små de där små bebisarna, men en blir ändå lite chockad av att han var sååå liten. Men så söt och go. Höll honom en stund men sen blev han lite ledsen, dåligt betyg på mig? Haha. Nä gullen, han vände munnen lite in mot bröstet mitt en gång och jag fick sån känsla på att vilja amma och tillfredsställa hans behov haha. Tur hans mamma var där och fixade! ;) Ser fram emot att träffa honom snart igen. Ååh bebis!

Det är nog lite så att jag känner att jag vill ha revansh med amningen den här gången. Jag ser fram emot det nu, jag vill kunna tycka att det är mysigt att amma. Jag vill inte ha ont, få en massa sår och sprängfyllda bröst. Tja, lite av varje lär väl kanske komma ändå men inte i den utsträckningen som det blev med Theodor förhoppningsvis. Hoppas hoppas jag ska få till det bra!

Nu blir det kvällemat och sen sova (kl är 20.30). Har stått och suttit upp för mycket idag, måste ligga ner mer om dagarna helt enkelt. Stora magen..

Titta gullungen!

måndag 21 juli 2014

Hösten?

Idag hade de åkt hem från bb, så imorgon ska vi få komma och besöka. Alltså ser fram emot det så mycket. Har sett fram emot detta i flera månader haha. Har sett några bilder och han är en riktig skönhet. På en bild tyckte jag han liknade Theodor lite som nyfödd, men sen inte lika mycket på andra bilder. Vi får se vad en tycker live. Han behöver ju inte placeras i att likna någon, han är ju sig själv liksom! Haha ;)

Hade planerat en present som jag egentligen vill ha med imorgon, men tror inte jag hinner fixa. Det gör väl inget om den kommer lite senare, men blir trött på mig själv som inte ordnat med detta innan! Jaja!

Idag har Theodor fått vara lite hos sin mormor igen medan jag pressade på stranden med Jennie. Är inte helt bekvämt att sola med monstermage men men. Funderade på att gräva ett hål i sanden att placera magen i så jag kunde sola ryggen. Men jag orkade inte hehe.

Såhär på sommaren saknar jag ibland att inte vara förälder. Vill kunna spontangöra saker lite mer, som att åka och ta ett kvällsdopp eller så. Äh, går väl göra ändå. Handlar kanske mest om att jag tycker allt är 10ggr jobbigare nu när magen är överallt. Mer och mer sammandragningar nu och vissa har börjat stråla ut lite i ryggen likt menssmärta. Hårdträning nu inför förlossningen. Ush, min skräck är att det blir en lång och seg förlossning. Är så inställd på att det ska gå fort så gör det inte det kommer jag tycka att det är svinjobbigt. Jaajaaa en ska inte tänka för mycket på saker en ändå inte kan påverka. Han kommer komma ut tillslut ändå!

Himla varmt ikväll? Svettas redan och alla fönster står på minimalt öppet pga katt som annars rymmer.. Jag börjar nog längta lite efter hösten jag...

Random bild från häromdagen. Hehe

söndag 20 juli 2014

Mamma, pappa och Theodor

När Theodor var sjuk nu senast så sov han i våran säng hela tiden. Och nu tar det emot extra att gå och lägga honom i sin säng, han får ligga kvar helt enkelt. Dels för att jag inte orkar bädda upp, risken för att han vaknar och för att det är mysigt med honom hos oss. Nackdelen är att vi ibland stör varandra på natten, och om han vaknar tidigt så kryper han bara iväg och börjar röja i lägenheten. Idag vaknade jag vid 05 och då var han i full fart med att leka. Puh! 

Nu sover båda pojkarna brevid mig, båda trötta efter en dag i solen. Theodor får passa på att ha mamma och pappa tid nu, snart ska den ju delas med lillebror! :)

Bild från när Theodor vilade middag idag!

Bebis

Just nu sitter jag i en solstol på stranden. Theodor är hos sin mormor och Christopher och Joel kastar boll i vågorna. Jag har velat bada länge nu och så idag blåser det som bara den, så typiskt. Att det blåser gör väl inte så mycket egentligen men det är inte 30 grader idag så det blir lite för kallt att bada då tycker jag. Men varmt i vattnet verkar det vara i alla fall så det får bli något besök i veckan tror jag!

Egentligen skulle Gariella och Kasper varit med och hängt idag men de råkade föda barn inatt istället. Theodor har alltså fått en till kusin, Christopher har blivit morbror och jag, ja jag vet inte om en får någon titel? Så underbart i alla fall!! Ska bli så spännande att få höra massa detaljer och att få träffa lille plutten! Aaawww bebis!!

lördag 19 juli 2014

Träningssugen

Det är lätt att bli sugen på att träna när en inte kan, men jag är peppad. Alla runt omkring mig verkar vara på gång nu och jag vill också. Det kommer bli riiktigt segt att komma igång efter en sånhär lång paus i slapphet, men det blir bra. När en väl är igång så är det så himla härligt ju. Älskar känsla efter att ha tagit ut sig riktigt mycket!

Nu får jag mjölksyra i benen och blir andfådd av att bara gå upp för två trappor. Meen så ska jag ju föda om några veckor. Sen ska jag återhämta mig och hoppas nästa unge kommer vara en såndär som börjar sova hela nätter fort så jag får bra med sömn så att jag orkar träna! Woho! ;) 

Nu är jag i vecka 34(33+1). Om han vill komma ut ungefär som sin bror så har jag ca fyra veckor kvar. Jag hoppas han är som sin bror! 


Flisa i foten

Idag hittade jag en liten flisa i Theodors fot. Såg det igår också men trodde det var smuts, men så när jag såg samma sak idag var jag ju tvungen att titta närmare. Det var en relativt stor bit som lagt sig helt under huden, men jag lyckades trycka ut den när Christopher höll i honom. Han blev jättejätteledsen! :( Jag skulle titta på hur det såg ut sen kort efter och tog lite i foten. Då tittade han på mig, läppen kom fram och sen grät han ytterligare lite hos pappa. En sådan liten sak som blir så jobbig. Nu sover han, sen får vi titta till så inget blir inflammerat bara!

Idag kommer mamma hem så vi ska flytta hem till lägenheten igen. Det känns både bra och dåligt. Alltid skönt att vara i ditt eget hem, men blir mer jobbigt att bara gå ut och hänga när vi lämnar livet med trädgård. Christopher börjar ju jobba  nästa veckan igen så jag och Theodor får väl hitta på lite ändå, ska ju bli fortsatt fint väder!!

Det gäller att ha fullt uppsikt numera, han klättrar mycket!
Vara nära hundar är mysigt, helst sitta på en!
Puss!


onsdag 16 juli 2014

Senaste nytt

Vad händer. Jo syster Sandra med familj har varit här i en vecka. Lille Sixten har dock haft feber och ögoninflammation så det har ju tyvärr begränsat oss alla. Sandra och jag har roat oss med att slänga en maaasssaa skräp i källaren och städa i skafferiet. Vi gillar att göra sånt, men det tog på krafterna. Allt tar alltid mer tid än vad en tror!

I måndags var jag hos barnmorskan. Allt såg fint ut förutom mitt blodsocker som var en anings lågt. Men så blir det lätt när det gått några timmar sen jag åt. Lätt fixat problem hehe!

Idag ska vi ner till Sjön och äta mat för Emmmelie som har fyllt år. Bordet är bokat till 20.00 så vi har plan på att Theodor ska somna i bilen på väg dit och sedan sova hela besöket. Vi kan väl inte annat än hoppas på att det går vägen. Vaknar han lär han ju vara en plåga så sent på kvällen på fin restaurang. En och en halv timme fick han sova idag på dagen, hoppas det blev en bra avvägning....

Ungefär såhär går jag runt hela dygnet. Mina mjukisshorts och Christophers gamla tishor. Gött! Haha

Sandra och Sixten. Det var synd att vi missade hans vanliga jag. Nu var han mest ledsen och tjurig, men det är inte lätt att vara annat när sjukdom drabbar en!

Teddan äter pannkakor, fick mycket bra betyg av honom!

onsdag 9 juli 2014

Så varmt!

Inatt vid 01.30 vaknade Theodor och var lite ledsen. Som tur var räckte det med några strykningar på huvudet för att han skulle somna om. Jag däremot somnade inte om!

Det var så sjukt varmt. Jag gick upp och Loppan ligger och flåsar i sömnen (hunden som är 13 år..). Jag lägger mig igen men kan inte somna pga värmen och oron över djuren som blir sjukt varma. Får helt enkelt låsa in katten i ett rum så hon inte ska rymma och sen öppna tvärdrag i hela huset. Bara 21 grader ute ju.... Puh! Vid 04.30 vaknar jag igen och då har det svalnat av inne. Så hemskt när det är så varmt! Inatt kommer katten eventuellt få sova instängd i källaren=svalt och kan inte rymma..

Idag blåser det i alla fall, men det är ju redan jättevarmt. Vid 06.30 idag var det behagligt ute... Hoppas dagen går väl för oss alla, gravida, vuxna, djur, barn, gamla. Puh! Fram med vattenslangen och spola av alla varma får det bli!

Skuggpaus!

måndag 7 juli 2014

Katten..

Idag blev det årets första sjödopp! Vi åkte till Västersjön på morgonen men Theodor blev snabbt trött och sur så vi packade ihop och åkte hem. Han har varit allmänt gnällig idag, kanske är vädret som påverkar, kvavt och åskigt. I eftermiddags åkte vi till city gross och han fick sitta i vagnen bland all mat, det tyckte han om haha!

Och tidigt på morgonen idag höll Xi på att skrämma oss rejält. Hon var ute på altanen, hade gått upp på kanten och gått utanför fönsterna på smala, lutande fönsterbrädor. Fönstret precis framför henne gick inte att öppna och hon kunde inte vända sig om, och vi kunde inte nå henne. Hon försökte börja backa men då föll hon ner. Puuuuh!!! Andra våningen ner på gräsmatta och hon landade på fötterna. Hon verkar inte ha ont någonstans så det gick väl bra, men ändå. Senare idag när jag var ute står och halvt ute på fönsterbrädan i köket istället. Alltså lär dig katt?? Vi kan ju inte ha stängt i hela huset när det är såhär varmt..

Pappan och Tedde i sjön!

söndag 6 juli 2014

Chillar

Idag tycker jag det är skönt väder. Somrigt, varmt men mycket skugga så en inte kollapsar i värme. Går att svalka av sig inomhus. 

Efter en lite jobbig natt med värme, hundgnäll och Theodor som vaknade en vända vid 05 så har denna dagen flutit på. Vi hade tänkt leka lite i trädgården med Theodor på förmiddagen men han blev bara arg hela tiden så vi tog med vovvarna på en promenad istället. Alla fick vi lite motion och Teddan somnade. Så hann vi med att laga både mat till oss och Theodor innan han vaknade, perfekt! Älskar när allt tajmar sig så bra!

Nu sitter jag på altanen i solstolen och tar det lugnt medan Theodor busar runt med leksaker och hundar. Imorgon fattade jag det som att det skulle bli ännu varmare. Då vill jag åka till en sjö och bada!!


Xi är också med oss på rosenlund och hon har fått översta våningen som sin, där är vi ändå inte. Truls är helt tokig och piper heeeela tiden för att han inte ständigt kan jaga Xi. Undra hur många dagar det tar innan han lugnar sig??

onsdag 2 juli 2014

Shopping

Idag har vi gjort lite av varje. Köpt hundmat, fyndat lite på lager 157, spanat in stadium outlet och handlat en matta och ett slalom på Rusta. På lördag flyttar vi till Rosenlund i två veckor medan de är på semester. Då ska vi börja öva på agilitykarriären. Slalom kräver ju endel träning så lika bra att börja. Lite hinderhoppning kan hon nog också behöva lille vovven!

I morse flyttade vi om lite i sovrummet istället, bytte plats på sängen och sida på madrasserna. Nu sover vi med huvudet in mot varandra och barnet istället för tvärtom. Vi blir nog en mer mysig och kärleksfull familj nu haha.. Några fåglar fick vi upp på väggen också som hittills har varit fruktansvärt tom!!

Imorgon står tvätt på schemat, Christopher ska få en haircut och vi kanske ska besöka matmarknaden. Vi får se vi får se!


tisdag 1 juli 2014

Faderskapsintyg

Idag har jag och Christopher varit och intygat att Christopher är pappa till barnet i magen. Bra att ha gjort. Fick även den typiska kommentaren då info om att vi åter får en pojk. "Ja men då var ni i alla fall grejer och kläder!". Eh jo, det hade vi haft även om det blev en tjej? Alltså gör folk verkligen så? Byter ut en hel garderob och alla tillbehör pga barnets kön? Helt galet..

Ev hade kläderna kunnat sitta på en tjej också..? Haha

Och nyss la jag ut lite saker jag tänkte skänka bort i en facebookgrupp. Jag skrev att allt finns på väster och ändå kommer ganska snart två kommentarer om var det finns? Hela min adress kanske jag tar i ett privat meddelande. Läser folk inte vad en skriver för info? Haha alltid samma sak..