fredag 28 november 2014

Tigrar

Idag blev det julklappsshopping och det gick bra. Bara några få saker kvar och sen är allt klart. Och det är fortfarande november? Skönt!! Jag tyckte att jag hade allt planerat så väl, ganska bra saker men ändå till vettiga priser. Men ändå så sticker det iväg i slutänden ojoj.. Men det är ju faktiskt jättekul att köpa saker till andra? Det blir återbetalning till sparkontot nästa månad istället!

Nu sover mina små hjärtan och jag kan luta mig tillbaka och se på idol. Gött!!

Matchande syskon!

torsdag 27 november 2014

Inte ok

Idag betalades räkningarna och imorgon ska jag köpa julklappar. Sen blir det snåla månaden här hemma. Vi har i alla fall avslutat att få matkasse hem så nu kan vi leva på allt överflöd av pasta, bulgur och ris som vi har fått. Det räcker i flera månader kan jag säga!!

Jag såg på programmet Inte ok och det handlade bland annat om varför vi inte pratar om vad vi tjänar. En förklaring var att vi umgås över klasserna i Sverige och då pratar vi inte om vad vi tjänar för att ingen ska känna sig underlägsen. Rimlig förklaring ändå! Denna månad fick jag ca 6500 haha. Vilket skämt egentligen, även om jag har det bättre än många andra som har mammapeng. Jag har ju inte lägstanivån direkt! Men men, Christopher är den stora inkomstkällan kan en säga. Men det tar väl ut sig med åren. Nu ska jag lämna denna deppiga pengamånaden bakom mig! ;)




tisdag 25 november 2014

Snart julpynt..

Just nu händer inte så mycket. I helgen var vi ute och åt med Christophers familj, det var gott och roligt. Theodor fick vara hos sin mormor över natten istället för att hänga med på restaurang. När jag kom för att hämta honom (eller stannade hela dagen men ändå) så hade han blivit förkyld.. Men än har det bara blivit bättre så jag hoppas det bara var något enkelt..

Julklappar står i fokus nu och på fredag blir det lite shopping. Jag ska försöka ta bilen själv också och flyga runt på de ställen jag behöver åka till. Det går 10 ggr snabbare att åka själv. Kanske att jag ska pumpa ut lite mjölk så kan Christopher prova att ge Milton lite på flaska om han blir hungrig... Mmh får se där.. (Obs, att ge flaska till ett ammande barn kan vara lite risky, men jag känner att amningen är himla stabil nu för Milton och med största sannolikhet kommer han dissa flaska helt ändå...)

Idag hämtade Christopher och Theodor julsakerna i källaren också, wiho. Dags att pynta och få den härliga mysbelysningen!!


Redo för restaurang, check!

fredag 21 november 2014

Fredag

Så idag räknade jag ihop räkningarna och det var ju sådär skoj. Ska nog dela upp vissa betalningar mer utspritt på året så inte vissa månader blir så galna.. Det gick ju förr när inkomsten var lite bättre hehe! 

Idag åt jag matlåda till middag och jag lyckades även att söva Theodor i sängen istället för att gå ut med vagnen. Så lugnt och skönt känns det. Fortfarande sitter jag i pyjmas och tittar på serier, slappt och lugnt.

Igår var vi på syskongruppen. Theodor fick måla lite men förflyttade sig snabbt hit och lekte med "latt"(vatten). Haha

Fredag idag. Ska på något vis ta mig till maxi för att hämta ett paket och sen blir det lugn idolkväll. Igår tvättade jag berget med tvätt hela kvällen så idag vill jag sitta i min soffa!!

onsdag 19 november 2014

Roxi 3 år

Idag var jag på roadtrip på förmiddagen. Jag lastade in barnen i bilen, åkte till Hovslätt och spanade in Netto, haha. Rör mig väldigt sällan åt det hållet i stan men jag kom rätt direkt, trots att jag inte hade en aning om var det låg. Men det kom typ precis efter avfarten så var väl inte så svårt. Jag har fattat det som att det kommer in lite roligare saker i den butiken i jämfört med de två andra här i närheten. Just nu var det inget särkilt jag var ute efter, men jag köpte i alla fall den första julklappen!

Sen i sena eftermiddagen kom Kajsa och Nimon på besök. Det var roligt med lite gäster tyckte både jag och Theodor. Nimon och Theodor verkar gå bra ihop. De lekte runt men ändå hyfsat lugna av sig. Söta barn, kul med lite kompisar!!

Nu tittar jag på tv och tar det lugnt. Imorgon funderar jag på och gå ner till stan och köpa lite strumpor till Theodor, han behöver fler par som inte har halkskydd under. Men jag har bannemig inga pengar kvar. Haa, nu slog det mig! Barnbidrag för 2 barn plus flerbarnstillägg  kommer imorgon, yeey!

Idag fyller förresten Roxi år, tre år. Jag hoppas på att kunna komma igång med agility med henne nu snart, hon behöver få lite roligt bara för henne. Stackarn har kommit i andra hand ett tag nu! Hon fick snuskig blötmat ikväll, det tyckte hon var supergott!

Roxi på ett hörn, hon vill gärna inte sitta allt för nära vagnen haha!

tisdag 18 november 2014

Pengarrr

Ush nu känns det ovanligt segt med ekonomin alltså och det gör mig så nere. Det har blivit stora extrautgifter nu när Christopher håller på och tar körkort och så babysimmet. Och så levde vi på snål lön eftersom Christopher var föräldraledig en månad. Jaja, vi lever, mår bra och har massa lyx och får hjälp med saker hela tiden så ska inte gnälla. Men det är mycket roligare att ha lite pengar över varje månad än att se sparkontot bli mindre och mindre. Speciellt nu inför julhandel och endel försäkringar som ska betalas just nu såklart. Mmmm, en blir nog inte lycklig av pengar men jag skulle absolut inte må sämre av att ha lite mer klirr i kassan hehe.. Jag brukar jämföra mig med lyxfällan där de går back varje månad och har skulder. Vi har noll skulder och pengar sparade, yey!

Idag var vi på bvc, Milton väger över 6kg och mätte ungefär 60cm. Har svårt att lägga exakta siffror på minnet. Tillsynes välmående och nu väntar vi på att få ett första högt skratt från honom. Han är så söt när han ler!


måndag 17 november 2014

Babysim

Idag öppnade anmälan för babysim till våren, eller start i januari. Ett konto skulle skapas för att kunna anmäla och jag kände mig väldigt stressad. Jag ville ju ha en plats och svårt att veta hur högt tryck det skulle vara på platserna. De gick åt rätt fort men det var inga problem att få en plats, så det var skönt! Miöton började dessutom gallskrika precis när anmälan öppnade så det blev lite panikartat, men det var ju lugnt sen.. Hah Så på lördagar blir det Milton-bad  fr.o.m. januari. Tanken var att Christopher samtidigt skulle anmäla Theodor till småbarnssim men till den kursen öppnade visst inte anmälan förrän i december, så vi får vänta. Kurserna är typ samma tid, så jag kommer varken kunna se eller följa med på Theodors bad, men men. Huvudsaken är att han får bada. 

Annars har vi handlat lite idag och vi provade vagnen med inbyggd bil i, yey. Theodor var supernöjd hela vägen. Han satt bara i bilen och såg glad ut. Inte för att han har varit svår att ha med och handla tidigare, men ändå. Kul grej det där!!

Mille och Vinne!

söndag 16 november 2014

Ordet hen

Denna sjuka upprördhet över ordet hen? Språket utvecklas hela tiden, så varför är många så rädda för detta praktiska ord? Här kan du läsa lite om hur ordet kan användas!

Några korta saker:
- att hen betyder höna på engelska är helt och totalt irrelevant. Barn betyder lada på engelska liksom?
- att hävda att hen är ett larvigt ord är sjukt respektlöst gentemot personer som varken vill identifiera sig som han eller hon. Vill någon identifiera sig som hen så skadar det väl ingen annan?
- hon och han kommer inte försvinna.

När Theodor är vuxen tror (och hoppas) jag att hen använda lika naturligt som hon och han. Alla nya saker känns till en början ovant och det tar ett tag att få det att kännas naturligt. I skrift tycker jag det redan känns vanligt och naturligt, svårare i språket. Men det kommer nog snart! 

Slänger in random bild på spindlar som hittades igår. 

fredag 14 november 2014

Socialt liv

Ikväll känner jag mig lite skojfrisk i huvudet. Är trött och liksom skojar med mig själv. Haha, nä men Christopher är iväg och roar sig och får vara social och jag sitter som vanlig hemma med barnen. Theodor tog 45 min på sig att somna, Milton som sov hann vakna och jag missade första halvtimmen av idol. Mina små hjärtan förstörde min fina plan om att mysa i soffan och äta muffins..

Självklart ångrar jag inte mina barn och för det mesta vill jag vara med dem och mysa och sköta om. Meeen det hade varit uppfriskande att ha ett litet mer eget socialt liv också. Vill verkligen ha ett nytt jobb med förhoppningsvis lite roliga kollegor som hittar på något då och då. Just nu ammas det ju oftast minst varannan timme så nu finns ingen chans till egentid. Det är väl det som gör att det känns lite extra segt just nu, för även om jag skulle bli bjuden någonstans så kan jag ju inte gå. Stoora nackdelen med att amma, men det är ju en kort tid.. 

Och Christopher jobbar helgen ovkså så frågan är vad jag och avkomlingarna ska roa oss med?!

Milton för en stund sen. Han log massvis och var så söt. Men till kameran gav han denna neutrala min! ;)

tisdag 11 november 2014

Bebisskrik

Mycket är smidigt med ett litet barn som Milton. Maten via amningen är smidig, han sover ganska mycket och han kan hänga med lite var som, när som utan att det är särkilt krångligt. Meeen detta skrik som ibland pågår läänge utan att något riktigt hjälper. Jag vaggar, jag står, jag sitter, jag ammar, jag sjunger och pussas och kramas men ingenting hjälper. Och så ledsen låter han också, säkert lite ont i magen eller alldeles för trött. Läget blir inte roligare när jag själv har ont i huvudet..

Nu sover Milton äntligen i alla fall, vilket jag också hade kunnat göra. Men Theodor sover inte alls hehe!


söndag 9 november 2014

Snoooor

Detta snorande, det tar aldrig slut! Det bara rinner och rinner och det svider under näsan min efter allt snytande. Blä så trött på det. Och Theodor snorar lite också och Milton är med på ett litet hörn. Mysigt......

Idag har vi äntligen fått upp alla tavlor i vardagsrummet, en tavelvägg. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över hur snett och galet allt blev. Inte lätt att slå in spikarna i precis rätt höjd inte och jag och Christopher har inte riktigt tålamod nog till att vara sådär noggranna. Men sen så, i femtiden, i drömhuset, där ska allt göras med största noggrannhet och eftertänksamhet!!

Nu ska jag se någon serie och avnjuta någon form av choklad. Båda barnen sover, sköööönt!

Ja, retas inte! Det är roligare nu än när det bara satt två små tavlor i alla fall!
Theodor igår, han testade jeansjacka. Han såg så rolig ut, syns inte riktigt på bilden. Passformen var lite sådär nämligen! ;)
Lillebror går upp i vikt, check! Haha

fredag 7 november 2014

Sova hela natten

Inatt sov Milton från 23-07, utan att amma eller vakna då. Himla skönt, tänk så kan han vara en såndär som sover hela natten från såhär liten? Snälla!! Haha.. Han sov först på mig och sen nära nära brevid mig på min arm. Han låg väl himlans skönt och tryggt så helt enkelt. 

Jag kan inte låta bli att tänka på rekommendationerna om att inte samsova. Alltså ska en följa det rådet kan det inte vara många som får mycket sömn alltså? Hur många barn vill ligga i egen säng och sova. Såklart är det barn som gör det, men långt ifrån en majoritet tänker jag? Milton vaknar i alla fall ofta om jag lägger ifrån mig honom, jag försöker oftast inte. Gött att ha honom nära, han sover och jag vaknar snabbt om han vill amma. Nu sover vi alla fyra i samma säng och alla får vi för det mesta sova bra. Skönt!!

Idag är det kladdkakans dag!!! Jag har gjort en chokladmoussetårta som har kladdkakabotten. Den ska avnjutas i bankeryd sen har jag tänkt!



onsdag 5 november 2014

Efterkontroll

Nu har lille Milton blivit så stor att jag har börjar lära mig att känna igen lite olika skrik. Han skriker inte särskilt mycket, mest när han är trött och behöver somna. Ibland somnar han lätt, ibland mindre lätt, tokigt va? Haha Han ler också ganska mycket. Gu så en smälter när han börjar reagera mer och mer på en. Mitt fina lilla barn!

Idag hade jag med barnen hos barnmorskan för efterkontroll. Christopher skulle egentligen ha slutat jobba när jag hade tid, men det blev ändrat så både Theodor och Milton fick följa med mig. Det gick bra i alla fall, Theodor roade sig på golvet och Milton låg i vagnen. Allt såg fint ut för mig men jag var fortfarande svag i bäckenbotten. Puh, efter två barn är det väl bäst att börja knipa ordentligt. Jag tycker det är så svårt att bli motiverad att göra sånt som jag inte direkt märker något resultat av. Meeen det är väl bäst att träna opp de inre musklerna hehe!

Idag har äntligen Theodor varit feberfri hela dagen, heja hejA! Så om vi alla mår bra imorgon så ska jag satsa på baddag samt tvätta och städa. Som en liten fräsch nystart efter allt sunk haha!

En dagens outfit ;)

onsdag

Nu har sjukan kommit ikapp mig också. Lite ont i halsen och trött i hela kroppen. Det hade nog inte blivit sämre om jag hade fått sova en aning mer men men, vi har inga barn som skriker på natten i alla fall. Ush mår dåligt av bara tanken på att Milton kan komma i perioder av att vakna typ varannan timme och skrika, ooorkar inte!

Föräldraskapet känns en anings bristande just nu. Lockar Theodor med ipaden så kan ska äta eller sitta still. Ger honom kakor för att han ska vara glad. Dock aldrig när han skriker efter det, där går gränsen. Haha får väl styra upp livet igen när vi alla är friska och glada. Nu vill jag jag bara ta det så lugnt det bara går!

Theodor alltså, tog kortet på honom nu och så skriker han meer meer. Jag ska alltså ta mer kort på honom haha.

tisdag 4 november 2014

Byxor

Idag får det bli en riktig innedag tror jag. Så kallt och eländigt och Theodor är fortfarande lite snuvig. Det kittlas lite i min hals nu också och Milton är en aning täppt i näsan. Hade det bara varit jag hade jag tagit min värmefilt och typ tittat på serier hela dagen. Men nu är det några fler som ska ha det ena och det andra..
 
Igår hämtade jag ut ett paket, ett par byxor från Zara. Köpte dem från barnavdelning och de passade alldeles perfekt! Skoj! 11-12 år stod det i. Alltså funkar verkligen ålder i storlek på kläder när en är 11-12 år? Haha..


söndag 2 november 2014

Halloween

Igår var det lite halloweenfirande och lite middag för Jimmi som har fyllt år. Den goda kladdkakan gjorde jag och Sandra hjälpte till att förverkliga min plan med dekorationen. Det blev himla bra tycker jag!