lördag 27 december 2014

Lite ledsen

Idag har vi varit i bankeryd och firat jul. Mycket lyckad med lite mat, rolig julklappslek och fina paket till barnen. :)

Milton däremot har varit grinig. De senaste dagarna har han bajsat typ 10 gånger om dagen och poopet har varit alldeles grönt. Men han har inte varit ovanligt ledsen innan, men idag bara skrek han trots att jag försökte med allt. Det var nog första gången i hans liv typ haha. Han är annars en väldigt nöjd unge så det är segt när det blir otröstligt. Meeen efter en stund vände det och sen var han go och glad igen. Och bits gör han också, så pass att jag får öppna munnen för att komma loss. Ajaj, dessa små tänder!!

Japp, imon blir det mer julfirande. Nu med Sandra och barnens kusin Sixten! Hoppas alla håller sig friska..


torsdag 25 december 2014

Juldag

Nu har jag och barnen fått en massa fina julklappar och endel cash att handla grejer för. Jag vill ju gärna göra om lite i barnrummet men jag vet inte exakt hur. Hur snart ska vi försöka få Theodor att sova i sitt rum liksom? För då måste ju en säng få plats, och den är ju ganska stor.. En sänghimmel ska jag köpa åtminstone!

Idag har vi varit hos mamma en sväng, ätit lite mat och bara varit. Theodor har busat runt hela eftermiddagen. Speciellt med Truls. Losssss Tuuuls, säger han och försöker dra leksaken från honom. När han lyckas springer han iväg och Truls kommer snabbt efter. Och så håller de på sådär. Så fina ihop! Vi kom hem nästan vid halv tio på kvällen sen och båda barnen var vakna. Vi gick till sängen och Theodor snurrar runt lite. Sen säger han mamma, kryper nära och lägger sitt huvud på min axel och tar tag i min tröja och bara myser. Åh vad härligt det är när en känner att han är så trygg och lugn hos just mig, min lilla skatt. 

Haha sådär bra bild på Milton men hans små tänder kikar fram!!

onsdag 24 december 2014

Julafton

Nu är jag hemma hos mig och båda barnen sover. Milton skrek hela lilla bilfärden hem, och min huvudvärk blev bara värre. Tack och lov somnade han tillslut och Theodor var supertrött så han slocknade snabbt. Hua!

Så efter en julafton med lite av av varje så sitter jag nu och inväntar att alvedonen ska ta bort huvudvärken. Borde gå och lägga mig men måste fixa Milton först och då kanske han vaknar och det orkar jag ej. Inväntar alvedonens värkan och så kanske jag går lite mer energi hehe!

God jul :)

2 bilder har jag endast tagit med min lilla telefon idag. Fina va? 

tisdag 23 december 2014

Dan före dopparedan

Imorse mådde jag lite illa och blev en anings rädd. Tänk att bli magsjuk två år i rad?! Men det var nog bara lite stress för sen gick det över. Turligt!

Idag har jag handlat, tvättat och åkt till mamma. Vi har i vanlig ordning premiärätit skinka till kvällsmat. Nu är jag hemma, jag har fixat iordning de sista paketen och Milton har precis somnat. Skulle egentligen velat ha förberett kläder till imorgon men det orkar jag nog inte nu. Det är väl inte så petigt, får ta något spontant! Barnen ska nog vara tomtar, och så blir det smoking till nyår! Hoho

God jul! (Theodor säger också god jul, så sööt är han!)


torsdag 18 december 2014

Tand nummer 1

Igår hamnade jag i ett kommentarsfält på jnytts Facebook. Tiggare ska få lite hjälp i vinter så de inte fryser ihjäl och hatet flödar direkt. Skäms över alla dessa människor som häver ur sig detta hat. Var kommer hatet mot tiggare ifrån? Jag förstår inte. Och seriöst, VEM sitter dag ut och dag in i alla väder om det skulle finnas något annat alternativ?

Har i alla fall tänkt att låta bli att läsa diskussioner och sånt på dagtid numera. Haha, japp måste begränsa mig. Blir då lätt uppslukad och ofta arg i flera dagar. Fokus på barnen (lääämpligen!!) istället!

Jaja vidare i livet. Idag upptäckte jag Miltons första tand!!! Vad händer? Tre månader och tänder börja ploppa fram. Jag tyckte det nöp till häromdagen men även en tandlös mun har styrka kan jag säga. Men det var visst en liten tand. Och nummer två ligger och lurar! Yey, en till att borsta tänderna på...

Här kommer en länk att läsa förresten, om hur det kan vara att sitta på Sveriges gator.  

Idag bjöd Theodor Milton på lite fika, väldigt mysigt!

onsdag 17 december 2014

Minimänniska

Åh gråtmorgon. Tittade på Nyhetsmorgon och det pratas om plötslig spädbarnsdöd och ena gästen som var där hade förlorat sitt ena barn, som hette Milton, när han var fem dagar gammal. Han hade sovit på sin pappa och sen bara inte vaknat igen. Så hemskt!!

Det är så skönt att min Milton börjar bli större nu. Han är inte sådär yttepytteliten längre. Det är ju faktiskt jätteläskigt att ha en såndär minimänniska hemma!


tisdag 16 december 2014

Jobbigt

Blääää. Tänk att folk jag är släkt med delar sidor som exponerat. Känns jobbigt, känns som att jag borde ha varit där då och kunnat ändra tankebanorna. Men inte lätt när en har iprincip noll kontakt.

Har de senaste dagarna känt mig lite orolig, som att hjärtat slår lite tyngre och jag vill bara att någon annan ska ta barnen så jag kan lägga mig i sängen och sova. Tror det beror på viss julångest. Känns som så mycket ska gå ihop och att inga alternativ bli bäst för alla. Sen har jag lite jobbångest. Kommer jag få chans till något nytt jobb? Ska jag offra hela sommaren på att jobba? Kommer det ens gå, kommer Milton hinna släppa amningen?! Hu. Sen är det det här med allt hemskt. SD och alla andra med hemska åsikter. Jag mår så dåligt över att se sånt. Både arg och ledsen. Så hopplöst. Tänk att jag ändå mår så dåligt av detta, jag som ändå är så lite personligt drabbad av detta.

Någon kanske tycker jag är jobbig som tar allt på största allvar och blir arg och upprörd för små kommentarer. Men jag måste säga ifrån där jag orkar och kan, för då känns det i alla fall lite bättre. 

Jag vill ju att det här lilla barnet ska växa upp i en fin värld. Inte en värld lik Hitlers drömmar.


söndag 14 december 2014

Musikhjälpen

Åh nu är musikhjälpen slut för den här gången och det känns tomt. Jag har tittat eller lyssnat typ hela tiden från morgon till kväll och det har varit så härligt. Så mycket gemenskap, kärlek och vilja till att hjälpa andra. Musikhjälpen har gjort att en känner sig hoppfull och glad i en annars deppig vardag där en ständigt attackers av hemska människor. Jag alltså inte att jag attackeras personligen men jag ser folks vidriga åsikter överallt och vill bara sjunka ner i jorden. Men musikhjälpen bara peppar och gör en glad och full av hopp istället, så härligt.

Jahopp, tillbaka till det normala imorn då. Christopher är ledig lyckligtvis. Både Theodor och Milton har haft ena jobbiga humör det senaste och då är det skönt att vara två!

Att det där lilla tandlösa leendet kan göra en så glad. Hans lilla knep för att väga upp skrikandet tror jag! ;)

lördag 13 december 2014

Lucia

Idag blev det ett besök hos mamma och Theodor har varit med och bakat. Han var ganska duktig haha. Eftersom det är Lucia idag så var Milton tomte och Theodor fick vara stjärngosse. Meen det var inte så väldigt populärt, utstyrseln åkte av ganska fort.. Men han var himlans söt!



onsdag 10 december 2014

Granen

Idag var det bvc-besök på schemat och tremånaderskontroll. Milton fick även vaccination och som han skrek stackarn. Jag tycker inte sånt är jobbigt, men klart jag tycker synd om honom när han blir sö ledsen. Theodor reagerade inte lika mycket på sprutor. Jaja, än verkar han inte ha påverkats av det mer än att han kanske har varit en anings tröttare än vanligt. Fast vissa dagar är han ju bara tröttare än andra också..

Idag har granen kommit på plats också och blivit klädd. Den går i guld och silver, ganska fin om jag får säga det själv. :)


tisdag 9 december 2014

Mysig stund med barnen

Idag när Christopher var och tränade hade jag en så härlig stund med barnen. Milton gallskrek så fort jag satte ner honom, och var han i knät var det hyfsat lugnt om jag hela tiden roade honom. Theodor gnällde och var sur för ingenting och grät så tårarna sprutade, i princip av ingen anledning. Kan hända att jag stoppade honom att sätta på ugnen och alla spisplattor, elakt av mig. Så i kanske en halvtimme satt jag med dem och bara njöt av att båda bökade och skrek i kör. Så himla mysigt!

Lagom till att pappa kom hem lugnade sig båda, så bra då. Nu ska jag se dessertmästarna och har inget gott hemma att äta. Vilken plåga!

måndag 8 december 2014

Helgen

I helgen har Sandra och Sixten varit i jkpg, men såklart fick Sixten lite feber och  Theodor var också allmänt sur. Så typiskt att de aldrig kan få leka och ha det roligt när de träffas. Det blir hemskt mycket gnäll istället. Men men, vissa stunder var det bra och de utbytte en hel del kramar!!

Igår hade vi lite julmys här hemma. Tidigare år har vi haft fest men det var ju inte aktuellt iår. Så några syskon med respektive och Joel var här. Vi åt gröt, det bakades lussebullar och knäck. Så åt vi lite tårta och spelade spel. Ett spel där vissa är spioner och vissa goda så ska en lista ut vem som är vad. Tillslut blir en helt yr av allas tankar, men ett skoj spel i alla fall!

Igår klippte Sandra av min lugg igen, jag som lovade mig själv att aldrig klippa av mig den igen. Men nu har ändå massa hår trillat av i luggområdet pga att jag ammar så då passade lugg bra. Än så länge känner jag mig nöjd! :)


fredag 5 december 2014

Tårta

Jag sitter ofta och läser en massa diskussioner och folk som har dåliga argument slutar förvånansvärt ofta med att hävda yttrandefrihet. Alltså, jisses,*tar mig för pannan*. Har någon sagt något annat eller? Yttrandefrihet betyder ju inte att en kan säga vad som helst utan att bli motsagd. Yttrandefrihet betyder heller inte att en har rätt att säga vad som helst var en vill. Och även om en har yttrandefrihet så kan det ju vara lämpligt att vara tyst ändå ibland.. Skulle jag få kommentarer här på bloggen till exempel kan jag ju välja hejvillt vad jag vill publicera och inte. Men jag hejdar ju ingens yttrandefrihet för det.. Nä skrattar lite och tar mig för pannan igen..

Idag har jag gjort tårta, mums!! Milton har varit väldigt orolig idag. Inte sovit särkilt mycket i sträck, inte kunnat bli lugnad av amning och har han somnat har han vaknat snabbt efter att jag lagt ifrån mig honom. Så nu sitter jag still i soffan med en sovande Mille. Tror jag ska skicka Chris på att hämta en till tårtbit till mig snart!

Först är Theodor snäll och sitter och myser med sin lillebror. Sen plötsligt slänger han sig iväg och Milton välter som en kägla haha.

Han är så sööööt när han ler!
Tårta, fokus på gott!

tisdag 2 december 2014

Bröllop igen... Hehe

Idag lyckades jag söva Theodor och kunna lämna honom till prick 20.00, wiho! Då börjar ju dessertmästarna och det vill jag ju inte missa. Idag har de bland annat gjort bröllopstårtor och jag får bröllopssug igen. Åååh vill ju både gå på bröllop och gifta mig själv.. Undra vilka färger jag och Christopher kommer ha på bröllopet? Så svårt! Jag tycker det är fint med lite rött och rosa, samtidigt som det vore roligt att ha något lite mer annorlunda. Fast ändå sådär fint och lyxigt.. Aah svårt!

Nu ska jag nog äta nutella direkt ur burken, bara för att det är supergott!