lördag 31 januari 2015

Svamp

Åh vissa dagar älskar jag min värmefilt extra mycket, till exempel idag. De senaste dagarna har jag frusit extra mycket och med värmefilten blir en alltid varm och go! Mmmm!

Jaha i övrigt har jag troligtvis kommit på varför jag har fått sår. Milton var gnällig ikväll och gav ifrån sig ett annorlunda typ av förtvivlat skrik. Då såg jag att han var alldeles vitfläckig i munnen. Google talade om att det troligtvis är en form av svamp som även kan smitta till brösten. Han kan även såklart ha ont och på så vis även ta ett sämre grepp vilket kan ge mig sår. Jippie!! Hoppas det här går över fort nu, orkar inte med det. Smärtan att amma med sår är inte att leka med. Fullt förståeligt att många ger upp amningen när sår kommer i början, ajajajaj!!!

Nu ska jag se lite vampire diaries och dricka vatten. Svampen kan tydligen må ännu bättre om jag äter socker eller vitt mjöl, så inget lördagsgott för mig inte! Grr

Milton innan badet idag. Han gillar att ligga på rygg i vatten och sparkar med benen myvket mer än vad Theodor gjorde. Mister pappa rapporterar även att Theodor fortfarande är lite av en död fisk när han ska simma i vattnet haah..

onsdag 28 januari 2015

Ajaj

Ush mina bröstvårtor gör så himla ont när Milton ammar. På ena är det nästan så jag börjar gråta i början. Det gör ont som att jag har sår, men jag har inga synliga sår. Och inget särskilt har hänt, eventuellt att han har bitit mig lite men ja. Konstigt.. Hoppas det går över snabbt för nu är det en plåga varje gång han ammar..

Idag har jag och barnen varit hos mamma. Vi har fikat och ätit hämtmat för hon fyller nämligen år idag. Theodor busade på som vanligt och somnade snabbt hemma sen vid 20.45. Jag hoppas det blir sovmorgon imon..

Idag har även jag och Christopher 9årsdag. Firandet uteblev så att säga, men kanske kan vi göra något i efterskott? Ja vi får se!

Dessa sötnosar. Theodor brukar ofta lägga sig bredvid Milton på golvet och härma honom hehe! 

tisdag 27 januari 2015

Tvåårstrots

Idag var vi iväg på förmiddagen och slängde lite saker på sortergården, äntligen. Ett helt litet skåp som nu är alldeles tomt, härligt är det. Efter det var jag snabbt in på Willys och köpte veganost till Theodor. Han älskar ost numera. Och efter det var jag ännu snabbare in på Jula och köpte spolarvätska. Min bil sa nämligen till mig häromdagen att det var låg nivå spolarvätska. Jag gillar att min bil säger till när något är fel. Ibland säger den till när en lampa är trasig tex, skönt att den är så snäll!

På Ikea bytte vi sedan dörrar som hade köpts i fel storlek. Jag glömde dock att köpa pompoms så det får väl bli ikea snart igen. Sedan köpte jag en dimmer till våran lampa men den gjorde så att lampan gjorde ifrån sig ett hemskt pipande. Får väl leta upp en svagare lampa helt enkelt..... 

Ikväll fick Theodor måla med vattenfärg. Han gjorde mest en brun fläck tills pappret gick sönder av allt vatten. Jodå, konstnär.

Sedan testade han mitt tålamod till max. Han attackerade Milton gång på gång när jag försökte göra kvällsmat. Milton vill amma men då passar Theodor på att gå till köket och röja där knivar finns framme. Sedan stannar han åtminstone hos oss men börjar riva med det som står på bordet och välter ut allt vatten ur ett glas. Alltså jag får panik på honom!! Och han bara skrattar när jag försöker säga till honom. Det slutar med att Milton får ligga själv medan jag håller fast Theodor tills han börjar gråta för att han inte får göra vad han vill. Sedan övade vi på att vara "snälla och försiktiga". Han klappade sin mamma mycket snällt, jodå. puhh.. Tvåårstrots??

fredag 23 januari 2015

Tegel

Jag har snart sett 3 säsonger av The walking dead. Nu tycker jag det börjar bli lite mer spännande att titta i alla fall. Det var på tiden hehe. Men jag har tittat ibland när Theodor har varit uppe men jag har insett att det kanske inte är så bra? Jag tycker ju inte det är läskigt eller obehagligt men det kanske inte är något passande för en snart 2åring att se när zombie slaktas. Jag får hålla mig till kvällarna framöver hehe!

Idag har Christohper planerat hela dagen för fredagsmys med hemmagjord pasta. Det han inte visste dock var att vi hade bokat bord på restaurangen Tegel kl 18. Planerna med systrarna Eek sköts på till imorgon och vi gick iväg. Theodor fick vara hemma med farmor, Jimi och Viktor. Milton var med oss och var en superperfekt bebis, sov hela besöket! Hur som, vi tog en "kul kväll" och fick in flera små rätter efter varandra. Spännande att se vad vi fick och allt var jättegott. En rätt var musslor, vilket var första gången för oss båda. Jag tyckte det smaka mest hav men det var ändå ok att äta. Lyckat och mysigt hur som och kul att få lite egentid ihop. :)

Nu ska jag se mer walking dead och sen sova. Imorgon blir det upp och bada igen! :)


torsdag 22 januari 2015

Fisk

Idag kände jag mig så slapp mitt på dagen så tanken på att packa ihop barnen och hunden och åka till djuraffären lockade inte särskilt mycket. Men vi hade tid för kloklippning idag så det var bara till att åka. Medan vi väntade så tittade vi lite på fiskar och när det sedan var dags att gå så blev Theodor arg. Han ville ju se mer fiskar. "Meeeeer iiiiikkkk". Haha hade det inte inneburit att städa och sköta ett akvarium så hade jag nog köpt ett litet akvarium till honom, men det blir det ingenting med.

Denna veckan har varit ganska tråkig och seg. Christopher har jobbat 9-17.30 varje dag, så trist tid. Men imorgon är han ledig och det känns skönt. Vi ska handla lite och ha det mysigt på kvällen. :)

Ooh nu kom jag på massa småsaker jag borde få gjort som jag glömmer eller skjuter på hela tiden. Ska skriva en to-do-list nu!!

Theodor i vagnen igår
Äntligen har han somnat. Han har varit gnällig flera timmar. Egentligen behöver han bajsa tror jag, men inget bajs i sikte!

tisdag 20 januari 2015

Mammaledig-kris

Idag på morgonen satt jag och rensade kattlådan och när jag sitter där brevid vagnen ser jag plötsligt att ett av däcken saknar luft! Åhnej, vad nu. Jag undersöker det lite och hittar en liten liten glasbit. Rackarns, punktering, kris. Jag är ensam hemma hela dagen och har Roxi som måste gå ut, och det är inte det lättaste med två små barn utan barnvagn. Och sen däcket, hur ska jag lösa det? Behöver det vara bugaboo orginal och kommer jag vara utan vagn i flera dagar då om jag måste beställa det?  Suck! När klockan slår 10 ringer jag till Lilla violen där vi har köpt vagnen och det visar sig att de har slangar att sälja. Åh vilken lättnad. Så när Theodor hade somnat kom Lalla ner och passade barnen åt mig medan jag gick och fixade däcket. De satte dit allt och pumpade det åt mig (mot betalning hehe), men allt blev färdigt och tiptop på några minuter och guu vad skönt det kändes!! Krisen löste sig oväntat enkelt, wiho! 

En t-shirt med 50% rabatt hittade jag också när jag ändå var i butiken. En ganska neutral en vilket är bra till färgglada och mönstrade byxor! Lyckat



måndag 19 januari 2015

Serier

I förrgår glömde jag ta nässpray innan jag gick och la mig och då bestämde jag mig för att sluta, där och då. Ush, vaknade jättetäppt och hela dagen igår var hemsk. Mådde ganska illa av att jag inte kunde andas genom näsan och det var väldigt nära att jag tog nässpray igen. Men jag stod ut och nu är det nästan bra igen. Heja heja! Nu kommer väl en ny förkylning drabba mig snart så jag får börja om igen på nytt, vore ju typiskt!!

För några dagar sedan började jag se på serien Orange is the new black. Jag fastande direkt och lyckades se båda säsongerna på några dagar. Det är inte dåligt för en person med två små barn inte! Men så tog det slut snabbt och jag ville ha något nytt att se. Så nu har jag sett lite in på andra säsongen av the walking dead. Den börjar väl bli lite spännade nu kanske men mest har det varit riktigt segt tycker jag. Jag hoppas den rycker upp sig lite snart!

Jag har även pusslat och varit med när Theodor har lagat mat i sitt nya kök idag. Jag har inte bara suttit framför tvn!!

lördag 17 januari 2015

Ett enkelt sätt att få bort bebisbajs från kläder!

Jag gissar att alla som har eller har haft en bebis har även fått ta hand om kläder som blivit helt kladdiga av gult bebisbajs. Superkskoj. Jag vet inte om detta är något allmänt känt, men häromdagen tog jag vad som stod närmast när jag tog hand om den bajsiga bodyn och det var grumme såpa. Jag gnuggade in lite och sköljde och vips så var den vita bodyn alldeles ren igen, fri från gult bajs!! Hur bra som helst!

Ikväll kände jag jättemycket för att städa men klockan är för mycket så jag måste sova. Typiskt!!! Hoppas jag är på humör när jag vaknar imorgon!

Idag var det badet igen som gällde. Vi fick väcka barnen efter klockan sju, de där två som alltid vaknar kl 6 annars.. Milton var nöjd i vattnet och Theodor hade gallskrikit i 10 minuter efter badet för att han ville bada mer, haha!

måndag 12 januari 2015

Ny matta

Ibland när jag tänker på att börja jobba igen känner jag mig ganska pepp, kul att göra något annat liksom. Men ibland bara vrider det sig i magen av bara tanke, som ikväll. Ush känns hemskt att jobba. Hade kanske känts lättare om jag vetat vad jag ska göra och trivts, men nu vet jag ju ingenting. Och Milton är ju fortfarande så pass beroende av mig, och då är det inte lätt att tänka på att ge sig iväg en hel dag!

Annars går tankarna på ny inredning. Vi köpte en matta till vardagsrummet idag, väldigt mysigt blev det. Nu vill jag ha en trådkorg, en golvlampa och dekorationer i fönstret. Det är mycket jag vill ha och jag vill som sagt fixa i barnrummet också men jag kan inte riktigt komma fram till exakt hur. Snart ska en stor säng in till Theodor också. Jag undrar jag om det kommer gå att han sover i eget rum.. För mig gör det egentligen inget att han sover hos oss, men jag skulle vilja ha sovrummet på kvällarna ibland. Jag skulle vilja ligga i sängen och se på tv någongång.. Ja vi får se hur det blir!

Mattan!

torsdag 8 januari 2015

Djurjobb

Det går dagligen mycket tankar i mitt huvud om vad  det ska bli av mig karriärsmässigt. Den senaste tiden har tankarna snurrat mycket på djur. Den tiden då jag tittade efter utbildningar så var bland annat djursjukskötare aktuellt, men mina betyg räckte inte till. 

Nu tittar jag på programmet Djurskyddarna, och djurinspektör verkar ju som ett spännande jobb. Men utbildningar som skulle kunna vara aktuella finns inte i Jönköping. Och att flytta med hela familjen känns inte helt smidigt. Nej typiskt att sådant jag vill inte finns här!! Sen har jag inte koll på vad för betyg som krävs för allt, jag kanske inte hade kunnat komma in på något ändå. Blääää!

Ingen som har något roligt förslag på arbete för mig?!

Syskongrupp

Idag gick jag med vagnen tills Theodor somnade strax innan elva. Han var egentligen inte särskilt trött än men jag hade planer på att gå till öppna förskolan kl 13 så då ville jag att han skulle vara utvilad och hinna äta innan.

Mina planer gick vägen, förutom att Milton bajsade ner sina kläder precis innan vi skulle gå. Han som hade en nu fin body som jag köpte på rea. Typiskt! Och senare idag bajsade han ner sig igen, så störigt!!

Hur som, öppna förskolan och syskongrupp blev det. Väääääldigt lugnt var det idag, så pass lugnt att jag och mina barn hade förskolelärarna och lokalerna alldeles för oss själva. Haha. På förmiddagen på vanliga 0-5 år gruppen hade de varit ca 50 stycken. Skönare att vars själv då! Theodor röjde ut allt och provade på allt som går att göra ungefär. Sötis!!

Han målade en tjusig målning! 

tisdag 6 januari 2015

Fixalista

Igår var jag iprincip bra igen och på kvällen fick vi (jag) undan all tvätt. 5 proppfulla tvättmaskiner blev det. Att det går åt så mycket kläder på bara några veckor, helt otroligt..

Vi hade även besök av barnens farfar med familj. Det var lite försenat julfirande och vi och barnen fick oss fina julklappar. Theodor fick sig en egen liten surfplatta. En android-modell, men det snappade han upp fort, han som annars är van vid apple. Haha roligt att en snart tvååring redan är så insatt..

Nu är det massor jag vill få gjort framöver. Jag behöver gå till banken och ändra det där med pensionssparet och skapa ett sparande till Milton. Jag behöver handla en present till Christopher som fyller år nästa vecka och även leta knoppar till Theodor och Miltons leksakskök. Leksaksköket behöver också målas. Sen behöver Christopher och jag ha en riktig rensardag här hemma. Rensa ur bland allas kläder men också hela barnrummet som just nu är överfullt med leksaker. Det får inte plats helt enkelt och det blir för mycket för att det ens ska bli roligt att leka! Kanske vi kan rensa ut lite och ge vidare till någon som kan ha bättre användning för det! När det är klart blir det till att ändra om i inredningen där inne, har en plan och julklappspengar, yeey!!

Haha plutten!
Det här fina ipadskalet fick vi av lille Vincent i julklapp. Det kommer från Netto och år helt superbt!!

söndag 4 januari 2015

Feber

Igår vaknade Milton vid 05.30 och som vanligt när han ammar på morgonen så bajsar han. Så ja, efter det var det bara att stiga upp. Lagom trött hela dagen var jag, kände mig alldeles hängig. Efter en lite påfrestande eftermiddag så började jag frysa och sen kom febern. Jag hade nog drygt 38 i feber men det räcker för att hela kroppen ska värka. Ush!!!

Nu börjar det kännas en anings bättre men jag är fortfarande trött i hela kroppen. Vi hade verkligen behövt tvätta idag och handla lite men men, får se vad vi lyckas med!

Stackars Theodor i morse. Hans vanliga gröt är slut så Christohper hade gjort havregrynsgröt. Så var han ganska sur men sa plötsligt gröt. Han får en sked i munnen, men det var ju fel sort så han börjar storgråta och gröten bars trillar ut ur munnen på honom.. Haha inte lätt inte när fel gröt hamnar i munnen!

Kusinerna